Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
Manifest de la Xarxa contra la Precarietat de Sabadell
29 oct 2006
Des de fa temps estem treballant al Vallès com part de la XCTP. I ja fa any i mig, varis col.lectius de la ciutat i persones a nivell individual, vam crear la Xarxa Contra la Precarietat de Sabadell (la Xarxa).
XarxaSabadellpintadareflab.JPG
XARXA CONTRA LA PRECARIETAT DE SABADELLPRECARIETAT

En el capitalisme, el progrés tecnològic i productiu no millora les condicions de vida. La globalització neoliberal, que perpetua als països empobrits a ser-ho sempre, condemna a la majoria de la població dels països desenvolupats a una imparable generalització de la precarietat, que cada cop va i anirà a més (salaris baixos, contractes temporals, falta de temps lliure, pèrdua de drets laborals, socials i civils, tancaments, impossiblitat d´accedir a un habitatge, discriminació i abusos per l'origen, la nacionalitat, el sexe o la sexualitat, atur, accidents laborals,etc.).


La concentració i acumulació de la riquesa en mans dels empresaris fa que les conseqüències socials i ambientals de les seves accions siguin secundàries davant la búsqueda del màxim benefici. Els partits polítics institucionals i els sindicats majoritaris prefereixen, per supervivència burocràtica, defensar els interessos dels empresaris, que es contraposen amb els interessos de la majoria treballadorai de la humanitat en si.


Davant aquesta realitat només es pot afirmar una rebel·lia radical davant un sistema tan brutal, irracional i injust; organitzar la resistència, recuperar els valors de la solidaritat entre treballadors i oprimits i deslegitimar una vegada i una altra la defensa del capitalisme i la cultura de la precarietat.


Ãs necessari posar en marxa un moviment general contra la precarietat que augmenti la capacitat de donar respostes solidàries davant les agressions socials i que prengui iniciatives de mobilització que penetrin en la societat.


XARXA CONTRA ELS TANCAMENTS I LA PRECARIETAT


La Xarxa Contra els Tancaments i la Precarietat (XCTP) és una eina de classe que sorgeix per a donar resposta a l'onada de tancaments d'empreses i acomiadaments massius a Catalunya.


La XCTP es crea com oposició a la postura de les burocràcies sindicals que negocien tancaments i acomiadaments negant-se a lluitar pel manteniment dels llocs de treball i per millors condicions laborals.


La XCTP agrupa a part de l'esquerra sindical catalana (sindicats alternatius i seccions sindicals combatives) juntament amb moviments socials, organitzacions estudiantils i l'esquerra revolucionària. Ãs a dir, gent que es troba a l'esquerra del tripartit i de CCOO i UGT, que, des de fa anys, formen part del problema i no de la solució.


La XCTP s´oposa frontalment a la desindustrialització de Catalunya i a una economia anti-social basada en el turisme i la construcció.


XARXA CONTRA LA PRECARIETAT DE SABADELL


Des de fa temps estem treballant al Vallès com part de la XCTP. I ja fa any i mig, varis col.lectius de la ciutat i persones a nivell individual, vam crear la Xarxa Contrala Precarietat de Sabadell (la Xarxa).

Els objectius i treball de la Xarxa són els següents:

â? Ser òrgan de resposta i suport contra els abusos i les injustícies referents a conflictes socials i laborals. Mitjançant l´assessorament: una assessoria gratuita (drets, contracte, conveni, baixes, salaris, etc.) comptant amb l´ajuda d´advocats quan sigui necessari; i la mobilització: Suport per afrontar els problemes dels precaris als propis centres de treball, col.laborant amb la plantilla afectada i els sindicats operants, o bé portant la iniciativa en absència d´aquests quan no es possible donar resposta a les agressions quotidianes organitzant-se des del lloc de treball amb els companys per temor a la no renovació, acomiadament o sanció. Aquí la Xarxa pot desenvolupar un important paper mitjançant la mobilització i l´acció directa.

â? Ser motor de sensibilització. Dur a terme diverses campanyes de sensibilització social fent arribar la nostra anàlisi de la realitat social, evidenciant la situació i condicions precàries en les quals vivim i què ho fa així, estenent un discurs de classe i veritablement revolucionari. Campanyes d'informació, agitació i lluita. Fer-les el màxim d´unitàries en els temes funamentals (reforma laboral, 1r Maig, etc.). Fent difusió de denúnci i preparació d´actes de mobilització popular contra la precarietat.
â? Ser força solidària amb els tancaments i les deslocalitzacions d'empreses, vagues, etc. de tota la comarca i d´arreu del país, mitjançant la lluita al carrer i l´acció sindical, socialitzant i mediatitzant el conflicte i pressionant a l'administració.xarxasbd ARROBA yahoo.es

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat