Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
denuncien la destrucció del patrimoni d’alacant i l’especulació a l’horta
28 oct 2006
DENUNCIEN LA DESTRUCCIÓ DEL PATRIMONI D’ALACANT I L’ESPECULACIÓ A L’HORTA. ES CONVOCA JORNADA DE TREBALL PER L’HORTA PER AL DISSABTE 4 DE NOVEMBRE
entrant.jpg
Convocats pel Comitè Local d’Alacant d’Endavant (OSAN), un grup d’alacantines hem lliurat aquest dissabte 28 d’octubre a l’Ajuntament d’Alacant un cabàs de runes provinents de la Torre del Xiprer per a denunciar l’abandonament i desprotecció del patrimoni de l’horta de La Condomina i de la ciutat d’Alacant. Al registre d’entrada de l’Ajuntament es presentaren 21 instàncies lliurant al l’alcalde Alperi i al regidor Concepcion les runes; posteriorment, ens hem desplaçat al Sindic de Greuges per a lliurar la mateixa denúncia al defensor valencià.

Amb aquesta acció, des d’Endavant (OSAN) hem volgut denunciar l’estat ruinós i el greu perill de caure d’aquest bé patrimonial, així com el de la seua ermita próxima. En els darrers temps s’han produït en la torre dos incendis i diversos espolis. L’interior de la Torre s’ha ensorrat, quedant en peu únicament les quatre parets de la torre i la planta baixa, en la qual se troben abandonats electrodomèstics i runes. Així mateix, l’entorn de la torre i l’ermita es troba ple de runes, brossa i matolls.

Així mateix, denunciem a l’Ajuntament d’Alacant i al regidor Luis Concepción (copropietari de la Torre) per l’abandonament de la torre i el seu més que possible ensorrament, ja que segons la Llei de Patrimoni valenciana estan obligats a la protecció d’aquest Bé d’Interés Cultural (BIC). L’Ajuntament d’Alacant i Luis Concepción són, per tant, responsables de l’estat de la torre, destruint el patrimoni de totes les alacantines i convertint l’horta d’Alacant en un gran solar on especular per a que els rics es compren grans xalets i juguen al golf. L’Horta d’Alacant ha passat, en pocs anys, de ser un espai agrícola i rural privilegiat a ser un dels llocs on constructors i polítics han projectat camps de golf i urbanitzacions de luxe, destruint aquest espai natural i enriquint-se a costa del patrimoni de totes i tots.

Des d’Endavant (OSAN) volem convocar a la jornada de treball del proper dissabte 4 de novembre, en la qual a partir de les 11.00h netejarem l’entorn i l’interior de la torre Xiprer, desmostrant al regidor del PP Luis Concepcion, propietari de la torre, i a l’alcalde, que la ciutadania es mantindrà ferma front als especuladors en la defensa i protecció del patrimoni alacantí.

Alacant, Països Catalans
28 d’octubre de 2006
al registre.bmp

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat