Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
No és «encara» la unitat sindical en l'àmbit mundial
27 oct 2006
Els dies 1-3 de novembre hi haurà un congrés a Viena de fundació de la CSI (Confederació Sindical Internacional), mitjançant la fusió de la CIOSL (Confederació Internacional d'Organitzacions Sindicals Lliures) i la CMT (Confederació Mundial del Treball). La CIOSL és clarament hegemònica, present en 154 països i amb 145 milions de treballadors afiliats. La CMT és minoritària, amb presència en 116 països i 26 milions d'afiliats.

Però alerta!, que aquesta fusió no serà encara la unitat mundial de les centrals sindicals, com potser s'intentarà de dir. Hi ha encara una altra central important: la FSM (Federació Sindical Mundial). La FSM té presència en 123 països i uns 40 milions d'afiliats. Una de les seves organitzacions regionals és la CISA (Confederació Internacional de Sindicats Ãrabs), la qual actua com a semiindependent.

La FSM va ser fundada el 1945 amb voluntat unitària. La CIOSL va ser una escissió occidentalista i socialdemòcrata de la FSM, l'any 1949, amb motiu de la Guerra Freda. La CMT és continuadora (des de 1968) de l'antiga CISC (Confederació Internacional de Sindicats Cristians), fundada el 1920.

La CIOSL i la CMT pequen de massa moderades, i la FSM conserva una orientació més radical, gràcies a la influència comunista.

La nova CSI agruparà més que la suma de la CIOSL i la CMT, perquè hi ha sindicats, com ara la CGT francesa, que s'hi incorporaran per primer cop. Ara bé, no serà «encara» la unitat sindical.

Antoni Ferret
http://llengcat.com/aferret
_____________________________________

NO ES «TODAV�A» LA UNIDAD SINDICAL EN EL �MBITO MUNDIAL

Los días 1-3 de noviembre habrá un congreso en Viena de fundación de la CSI (Confederación Sindical Internacional), mediante la fusión de la CIOSL (Confederación Internacional de Organizaciones Sindicales Libres) y la CMT (Confederación Mundial del Trabajo). La CIOSL es claramente hegemónica, presente en 154 países y con 145 millones de trabajadores afiliados. La CMT es minoritaria, con presencia en 116 países y 26 millones de afiliados.

Pero ¡alerta!, que esta fusión no será todavía la unidad mundial de las centrales sindicales, como quizás se intentará decir. Hay todavía otra central importante: la FSM (Federación Sindical Mundial). La FSM tiene presencia en 123 países y unos 40 millones de afiliados. Una de sus organizaciones regionales es la CISA (Confederación Internacional de Sindicatos �rabes), la cual actúa como semiindependiente.

La FSM fue fundada el 1945 con voluntad unitaria. La CIOSL fue una escisión occidentalista y socialdemócrata de la FSM, en el año 1949, con motivo de la Guerra Fría. La CMT es continuadora (desde 1968) de la antigua CISC (Confederación Internacional de Sindicatos Cristianos), fundada el 1920.

La CIOSL y la CMT pecan de demasiado moderadas, y la FSM conserva una orientación más radical, gracias a la influencia comunista.

La nueva CSI agrupará más que la suma de la CIOSL y la CMT, porque hay sindicatos, como por ejemplo la CGT francesa, que se incorporarán por primera vez. Ahora bien, no será «todavía» la unidad sindical.

Antoni Ferret

http://llengcat.com/aferret

This work is in the public domain

Comentaris

Re: No és «encara» la unitat sindical en l'àmbit mundial
27 oct 2006
No me digas..., que bien ...., y que más?
¡¡ EL SINDICALISMO INSTITUCUINALIZADO, EL DE LA MANIPULACIÓN, EL DE LA VENTA DE TRABAJADORS, EL DE LOS DIRIGENTES MALHECHORES Y BASES "INGENUAS2, SE GLOBALIZA.., SE MUNDIALIZA.!!
Re: No és «encara» la unitat sindical en l'àmbit mundial
30 oct 2006
Del tot d'acord amb el comentari. Ja es poden mundialitzar els CCOO i UGT, no deixa de ser sindicalisme groc.

La organització internacional que s'hauria de reforçar és la del sindicalisme revolucionari, la AIT, que per desgràcia té molt poca força.

www.iwa-ait.org
Sindicato Sindicat