Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
El SEPC denuncia el poc pes dels estudiants en els òrgans de govern universitaris.
27 oct 2006
head.gif
El Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) ha denunciat, en un comunicat, la progressiva retallada del pes dels estudiants en els òrgans de govern universitaris, una situació "iniciada amb la LOU" que té continuïtat en el procés de convergència europea (l'anomenat Procès de Bolonya). De fet, segons el SEPC, actualment els estudiants només disposen "de menys del 30% dels vots", de manera que la seva força dins dels òrgans universitaris mai és decisiva. "Aquestes mancances han generat al Claustre una legitimitat insuficent", afirmen els membres de la principal organització estudiantil catalana. Tot i això, des del SEPC demanen als estudiants que participin a les eleccions al Claustre de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), que s'han de celebrar el proper 21 de novembre.

De cara als comicis, el SEPC alerta de la presentació de "candidatures d'associacions oportunistes, caracteritzades per no fer un treball sindical i continu dins la UAB, que només apareixen durant les eleccions per tal de capitalitzar un benefici individual o econòmic". Així mateix, el sindicat avisa de la presència "d'organitzacions fantasmes" que apareixen de sobte, quan ni tan sols es coneix la seva existència dins la universitats. Per aquest motiu, la principal organització estudiantill aposta per donar suport a les candidatures de les Assemblees de Facultat per "fer palesa la reivindicació que són els òrgans suprems de representació i dels estudiants a les respectives facultats".

extret de: www.eldebat.cat
Mira també:
http://www.sepc.cat
http://www.eldebat.cat

This work is in the public domain

Comentaris

Re: El SEPC denuncia el poc pes dels estudiants en els òrgans de govern universitaris.
28 oct 2006
Realment pens que allò que cal és fer feina, lluitar. Vull dir que la gent no és estúpida (i per tant no la hi considerem!). Tothom sap que Acció (de les jerc) i el Sindicato (sociates espanyols) són unes fantasmes i bla, bla, bla...

Ara bé, el que cal, torn a dir, és lluitar. I el Sepc-uab ha començat fluixet. Així és que... a posar-se les piles!!!

ORGANITZACIÓ I LLUITA ESTUDIANTIL!!
Re: El SEPC denuncia el poc pes dels estudiants en els òrgans de govern universitaris.
28 oct 2006
Donar suport a les candidatures de les Assemblees de facultat Sí, però si aquestes no fan política de cadires buides.
Sindicat