Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió : pobles i cultures vs poder i estats : guerra
Cinco heridos en un ataque de colonos israelíes contra agricultores palestinos en Cisjordania
26 oct 2006
Al menos cinco personas resultaron heridas después de que colonos israelíes atacaran con piedras y barras de metal a un grupo de agricultores palestinos en Cisjordania, en lo que es ya una escena tradicional de violencia todos los años durante la recogida de la aceituna.

Comité Democrático Palestino - Chile / 25 de Octubre del 2006
Ibrahim Salah indicó que unos 30 miembros de su familia estaban en sus tierras al oeste de Nablús cuando unos 50 colonos se acercaron a la zona con piedras y barras de metal, e incluso algunos de ellos con pistolas. Según este agricultor palestino, su hijo Basel, de 31 años, resultó alcanzado en la cabeza con una barra de metal y tuvo que ser trasladado al hospital. Según los testigos, otras cuatro personas resultaron heridas leves.

El Ejército israelí llegó poco después del incidente y dispersó a la multitud, evacuando a Saleh al hospital en un vehículo militar, según fuentes militares, que no dieron ningún detalle sobre el estado del joven. El incidente se produjo cerca de Havat Gilad, dos decenas de asentamientos no autorizados que el Gobierno israelí ha prometido desmantelar.

El portavoz de la Policía israelí, Micky Rosenfeld, indicó que tres palestinos y un colono resultaron heridos leves en el enfrentamiento, y precisó que los agricultores no se coordinaron con las autoridades o llevaron una escolta, como se suele hacer en época de cosecha.
Mira també:
http://www.palestinalibre.org/articulo.php?id=2739

This work is in the public domain

Comentaris

Cinc ferits en un atac de colons israelians contra agricultors palestins a Cisjordània
27 oct 2006
Cinc ferits en un atac de colons israelians contra agricultors palestins a Cisjordània



Almenys cinc persones van resultar ferides després que colons israelians ataquessin amb pedres i barres de metall a un grup d'agricultors palestins a Cisjordània, en el que és ja una escena tradicional de violència tots els anys durant la recollida de l'oliva.

Ibrahim Salah va indicar que uns 30 membres de la seva família estaven en les seves terres a l'oest de Nabulus quan uns 50 colons es van acostar a la zona amb pedres i barres de metall, i fins i tot alguns d'ells amb pistoles. Segons aquest agricultor palestí, el seu fill Basel, de 31 anys, va resultar ferit en el cap amb una barra de metall i va haver de ser traslladat a l'hospital. Segons els testimonis, altres quatre persones van resultar ferides lleus.

L'Exèrcit israelià va arribar poc després de l'incident i va dispersar a la multitud, evacuant a Saleh a l'hospital en un vehicle militar, segons fonts militars, que no van donar cap detall sobre l'estat del jove. L'incident es va produir prop de Havat Gilad, dues desenes d'assentaments no autoritzats que el Govern israelià ha promès desmantellar.

El portaveu de la Policia israeliana, Micky Rosenfeld, va indicar que tres palestins i un colon van resultar ferits lleus en l'enfrontament, i va precisar que els agricultors no es van coordinar amb les autoritats o van dur una escorta, com se sol fer en època de collita.
Sindicato Sindicat