Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: guerra
Matança de més de 50 civils en una operació de l'OTAN a l'Afganistan
26 oct 2006
Entre 50 i 80 civils van morir dimarts a conseqüència d'una operació de l'OTAN al districte de Panjwayi, a la província de Kandahar (sud de l'Afganistan)
L'Afganistan denuncia la matança de més de 50 civils en una operació de l'OTAN
AGÈNCIES
KANDAHAR
Entre 50 i 80 civils van morir dimarts a conseqüència d'una operació de l'OTAN al districte de Panjwayi, a la província de Kandahar (sud de l'Afganistan), segons han informat fonts oficials afganeses. L'Aliança ha admès que té "informacions versemblants" sobre la mort d'un nombre indeterminat de persones no combatents a conseqüència de l'acció de les seves forces militars.

Un membre del Consell Provincial, Bismallah Afghanmal, ha assegurat que entre 80 i 85 civils van morir dimarts en els enfrontaments, mentre que un veí de la zona, Karim Jan, ha parlat d'entre 60 i 70 morts. Per la seva part, un responsable governamental que no ha volgut revelar el seu nom ha informat d'almenys 60 víctimes, nombre que alguns mitjans locals rebaixen a mig centenar.

La Força Internacional d'Assistència a la Seguretat (ISAF) de l'OTAN va anunciar ahir que les seves forces van matar 48 milicians en els enfrontaments de dimarts a Panjwayi, i va indicar que tenia "informacions creïbles" sobre víctimes civils, encara que només va precisar la xifra de quatre ferits.

Segons un portaveu de la ISAF, Luke Knittig, l'operació pretenia acabar amb insurgents que estan perjudicant els esforços de desenvolupament a la regió. Els soldats van utilitzar trets de morter i d'artilleria, i suport aeri. El dirigent local Afghanmal ha dit que els combatents talibans van entrar en cases de civils, que van ser objectiu de les forces de l'Aliança.



Entre 60 y 80 civiles murieron el pasado martes durante una operación de la OTAN en el sur de Afganistán

26/10/2006 | Actualizada a las 10:30h
Kandahar. (EP/AP) .- Entre 60 y 80 civiles murieron el pasado martes en el curso de una operación de la OTAN en el distrito de Panjwayi, en la provincia de Kandahar (sur de Afganistán), según informaron fuentes oficiales afganas.

Un miembro del Consejo Provincial, Bismallah Afghanmal, aseguró que entre 80 y 85 civiles murieron el pasado martes en los enfrentamientos, mientras que un vecino de la zona, Karim Jan, habló de entre 60 y 70 civiles muertos. Por su parte, un responsable gubernamental que no quiso revelar su nombre porque le "podría causar problemas" informó de al menos 60 muertos.

La Fuerza Internacional de Asistencia a la Seguridad (ISAF) de la OTAN aseguró ayer que sus fuerzas dieron muerte a 48 milicianos en los enfrentamientos del martes en Panjwayi e indicó que tenía "informaciones creíbles" sobre víctimas civiles, aunque sólo dio cuenta de cuatro civiles heridos.

Según un portavoz de la ISAF, Luke Knittig, la operación pretendía acabar con militantes que están perjudicando los esfuerzos de desarrollo en la región. Los soldados usaron disparos de mortero y de artillería y apoyo aéreo.

Sin embargo, Afghanmal dijo que los combatientes talibán entraron en casas de civiles, que fueron objetivo de las fuerzas de la OTAN. La ISAF lanzó una importante operación militar en la zona de Panjway el pasado mes de septiembre, conocida como 'Operación Medusa', en la que acabaron con más de 500 presuntos militantes. El máximo comandante de la Alianza Atlántica en Afganistán, el teniente general David Richards, la calificó de "éxito significativo".

Sin embargo, han continuado los combates en la zona. "El Gobierno y la coalición dijo a las familias que ya no había más talibán en la zona", señaló Afgyhanmal. "Si no hay talibán, entonces ¿por qué están bombardeando la zona?", agregó.
Mira també:
http://www.elperiodico.com/default.asp?idpublicacio_PK=46&idioma=CAT&idnoticia_PK=350871&idseccio_PK=1007
http://www.lavanguardia.es/gen/20061026/51289561950/noticias/entre-60-y-80-civiles-murieron-el-pasado-martes-durante-una-operac

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat