Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Notícies :: dones
Crida urgent des del Moviment de Dones de Nicaragua
25 oct 2006
Benvolguts amics/amigues:

A Nicaragua, la jerarquia de l’església catòlica i evangèlica, en unió amb el Partit Liberal Constitucionalista, el Front Sandinista d’Alliberament Nacional, i l’Aliança Liberal Nicaragüenca, estan tramitant una llei per a penalitzar l’avortament terapèutic.

La figura de l’avortament terapèutic esta contemplat en el Codi Penal vigent des de 1891 i els motius que contempla són: perill per a la vida de la mare, danys greus en l’embrió o fetus i embarassos per violació. Dels 193 països que conformen les Nacions Unides, 189 (el 98%) permeten l’avortament quan el motiu del mateix és salvar la vida de la dona embarassada i gairebé dos terços per a preservar la salut física i/o mental de les dones. Aquesta dada demostra clarament que l’accés a l’avortament terapèutic és un principi universalment acceptat que transcendeix diferències culturals, credos religiosos i ideologies polítiques. En la majoria d’aquests països els i les legisladores han pres en compte el marc dels drets humans, però en el rerefons, l’avortament terapèutic és un assumpte de sentit comú i d’humanisme. És difícil concebre que existeixin persones que a propòsit condemnin a la mort a una nena violada, embarassada de 10 anys o a una senyora de 40 anys embarassada amb càncer-cérvic uterí.

Però a Nicaragua, l’avortament terapèutic començaria a ser penalitzat aquest dijous en l’Assemblea Nacional, tan bon punt la Comissió de Justícia dictamines a favor d’excloure’l del Codi Penal vigent, mantenint les penes carceràries no només per a les dones que avortin, sinó també per als metges que ho practiquin. Si penalitzen l’avortament terapèutic condemnaran a les dones mes pobres (doncs les riques viatjarien a Miami) ja sigui a la mort o a la presó…

El dictamen favorable a l’eliminació de l’avortament terapèutic ha estat ja signat per la majoria de la Comissió de Justícia, concretament pels diputats liberals Wilfredo Navarrès, Noel Pereira Majano, Miriam Fonseca i María Auxiliadora Alemany, el cap de la bancada del FSLN Edwin Castro, i Orlando Tardencilla d’Alternativa pel canvi.

D’aquesta manera queda així liquidat el procés requerit per a dur-lo a plenari el dia Dijous 26 pròxim i allà ratificar el dictamen de la Comissió de Justícia i posteriorment legislar les penes de presó que comportaria (en la proposta de llei presentada per les esglésies se sol·liciten de 20 a 30 anys de presó).

Les dones i els homes conscients i respectuosos de la vida i de les decisions de les dones, seguim denunciant, pronunciant-nos, i desenvolupant una diversitat d’accions amb la intenció de que en el plenari hagi alguna possibilitat de revertir aquesta situació tan dramàtica.

Que sàpiguen que les dones no estem desanimades, tenim la força, l’energia i el coratge per a seguir donant aquesta i totes la batalles que ens han tocat històricament per a defensar els nostres drets per a ser considerades humanes . Són benvingudes totes les manifestacions de solidaritat amb la causa i de repudi a la conducta lamentable de l’estat nicaragüenc i els seus diputats.
Concretament sol·licitem ACCIONS URGENTS perquè no es violi el dret a la vida de les dones i nenes

- PROPOSEM FAVOR D’ENVIAR FAXOS DE PRESSIÓ A LA DIRECTIVA DE L’ASSEMBLEA NACIONAL I A LA COMISSIÓ DE JUST�CIA DE LA MATEIXA (amb còpia posterior al moviment de dones al mail: ma_mujeresnic ARROBA yahoo.es)

JUNTA DIRECTIVA

Presidència Junta Directiva (505) 228-3030 Diputat Eduardo Gomez

Primera vicepresidència (505) 228-3114 Diputat René Nuñez Téllez

Segona vicepresidència (505) 228-5076 Diputat Guillermo Osorno

3ra vicepresidència (505) 228-4086 Diputat Orlando Tardencilla

1ra Secretaria (505) 228-5789 Diputada María Auxiliadora Alemany Zeas

2dóna Secretaria (505) 222-5791 Diputat Eduardo Mena

3ra Secretaria (505) 222-5661 Diputat José Figueroa

Comissió de Justícia (505) 228-2107 Diputat Noel Pereira Majano (President)

Per la Vida de les Dones... Moltes gràcies per la solidaritat de tots i totes, els i les que ens escolten en aquests moments difícils...
Mira també:
http://revoltaglobal.net/article618.html

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat