Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
La UAB discrimina Transexuals
25 oct 2006
Sóc en Mikel.. bé finalment.. i per tal de trencar aquest llarg silenci que portem visquent en Pau i jo amb l'administració de la UAB , hem decidit "liar-la"i fer la nostra lluita pública. perque ens sentim molt discriminats, perque sen's nega la nostra identitat constantment.. perquè som transsexuals, existim i tenim dret a la nostra diferència...perquè paguem la matricula com qualsevol altre!
Espero que , tenint en compte el moment que passa l'activisme transsexual, i els pocs trans visibles que som, ens ajudeu a fer veure a la UAB que som molts més que el Pau i jo aquells que revindiquem una identitat de gènere diferent a la normativa, lluny de tanta transfobia...
Hem posa't en marxa també una recollida de firmes i hem convocat uan concentració:
A la Uab dilluns 30 d'octubre , a les 13h30 a la plaça civica de la UNiversitat Autònoma, al campus de Bellaterra

Per tal d'adherir-vos al comunicat, reenvieunos el mail desde el vostre correu d'associació i /o contesteu-nos al nostres correus:
dormirensantiago ARROBA gmail.com (mikel)
mr_peterpan- ARROBA hotmail.com ( pau)

gràcies per tot.
LA UAB DISCRIMINA

En Pau i en Miquel no sortim a les llistes. Per què? Perquè som transsexuals.

Fa dos anys que demanem a la UAB que ens canviï els noms a les llistes internes i llocs als quals tenen accés professors i alumnes (llistes de classe, campus virtual, correu electrònic…).
La nostra demanda no es troba fora del marc legal. És més: ja s’ha portat a terme a altres institucions acadèmiques, com universitats, instituts o centres de Formació Professional.
La resposta de l’administració de la Universitat ha estat molt discriminatòria per no dir trànsfoba. Ens ha donat la solució alternativa de deixar únicament la inicial del nom legal als llistats per tal de treure’s el problema del damunt ( així no han de posar el nostre nom però tampoc no apareix el nom legal). Segons la UAB, la condició per posar-nos el NOSTRE nom a les llistes és canviar-lo al DNI. Però, actualment, això suposa un llarg procés de psiquiatrització, operacions i judicis. Un procés que es veu que l’administració de la UAB ignora.

La Constitució Espanyola diu que “L’educació tindrà com a objecte el ple desenvolupament de la personalitat humana en el respecte als principis democràtics de convivència i als drets i a les llibertats fonamentals“ (Article 27, Secció 1a; Capítol 2on: Drets i llibertats). Per tant, ningú ens pot obligar a sotmetre’ns a una operació, a un procés judicial o a passar per una terapia de psiquiatria per tal de desenvolupar-nos lliurement com a persones.
El que demanem és un canvi de nom en una base de dades a nivell intern. Reivindiquem un tractament igualitari, un tracte no-discriminatori, i demanen a la UAB que es posicioni davant la nostra demanda de forma clara. Perquè no tenim els mateixos drets que els altres alumnes i perquè no podem expresar la nostra identitat lliurement.

A la universitat: allà on se suposa que ens hem de desenvolupar, pensar, criticar. Allà on hem de poder ser qui som, per posar en dubte un sistema. Allà, nosaltres no tenim dret a expresar lliurement la nostra identitat, la nostra diversitat de gènere.


Per tot això convoquem a una concentració el dilluns, 30 d'Octubre, a les 13h30, a la Plaça Cívica de la UAB. (FGC línea S2 i S55; Renfe C7 dir. Cerdanyola Univ./Martorell).


Signat: Miquel i Pau, estudiants de Periodisme i Sociologia de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Comentaris

Re: La UAB discrimina Transexuals
25 oct 2006
Miquel i Pau són els noms originals o els que han triat? són ties que voloen ser tios o a l'inversa?
Re: La UAB discrimina Transexuals
25 oct 2006
bona pregunta
Re: La UAB discrimina Transexuals
25 oct 2006
...s'estan referint a un canvi identitari i als problemes que això els suposa en la il.lustre-universitat-lliurepensant-crtica-que-'tenim'-al-sistema ....no si la transexualitat és en un sentit o en un altre.
Re: La UAB discrimina Transexuals
25 oct 2006
bueno, i no es pot preguntar?
Re: La UAB discrimina Transexuals
26 oct 2006
Pregunta el què vulguis però sembles una criatura, a dalt tens un mail, els hi demanes si vols.

Solidaritat amb en Miquel i en Pau!
Re: La UAB discrimina Transexuals
26 oct 2006
tenen polla?
Re: La UAB discrimina Transexuals
26 oct 2006
Q fas a indymedia tio......surt d'aqui i vesten a cualsevol pagina racista i amb prejudicis, penya com tu aqui no ens fa falta, unnu o un@, gracies per respondre clar i concis.

Solidaritat amb en Pau i en mikel, si puc hi anire, mes be hi aniré.
Re: La UAB discrimina Transexuals
26 oct 2006
stop homofòbia, tots a la concentració!
Sindicat