Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Abril»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: antifeixisme
Diversos atacs de neonazis amb ferits en unes setmanes a València
25 oct 2006
weareantifa2.jpg
Diversos atacs de neonazis amb ferits en unes setmanes a València



Uns neonazis van envair un concert de «punks» una setmana abans de l'agresió a 14 jóvens en l'Albereda

Encara que l'atac d'uns nazis a un comerç regentat per un ciutadà pakistanès a Mislata no pot inscriure's en l'àmbit d'actuació d'un grup organitzat, sí s'emmarca en una sèrie d'atacs que vénen produint-se en els últims temps a València. La Xarxa d'Associacions contra el Racisme i la Intolerància (Accri), denunciava fa uns mesos que en el País Valencià es registren cada any entre 300 i 400 agressions als cridats «col·lectius vulnerables», entre els quals es troben els immigrants i els homosexuals, entre uns altres. A més, l'informe de Accri situava al País Valencià entre les punteres en aquest indicador, ja que «la xenofòbia i el racisme estan creixent a passos engegantits».

De fet, les ciutats de València i Castelló, són, al costat de Madrid, Barcelona, Zaragoza i alguns llocs de Catalunya o Castella-la Manxa, els punts on més agressions es produïxen, segons els experts. Així, la Guàrdia Civil ha organitzat en aquests punts les majors operacions contra organitzacions de neonazis. I és que, en les últimes setmanes s'han perpetrat diversos incidents amb grups d'ultraderecha pel mig. La matinada del passat 9 d'octubre 12 nazis van ser detinguts després d'enfrontar-se amb cadenes i navalles a 14 joves que practicaven botelló. A més, una setmana abans es va produir un altercat en les proximitats d'una sala del centre de València entre membres de grups d'extrema dreta, que alguns testimonis van vincular al partit polític Aliança Nacional, i assistents a un concert de música Oi! -punks- en el qual un dels radicals d'extrema dreta va ser apunyalat, segons els mateixos testimonis. Mesos enrere, l'ONG que coordina les ajudes als immigrants que dormen sota els ponts del riu va denunciar davant delegació del Govern diverses agressions. Entre elles, una brutal pallissa el dia 5 de gener a un ciutadà subsaharià que li va provocar la fractura d'un braç, i l'atac d'altre grup de la mateixa ideologia a dos marroquins, que va acabar amb un d'ells amb la cama trencada.

No obstant això, l'objectiu de la violència juvenil, vinculada o no a grups radicals d'extrema dreta, no sempre són els estrangers. Fa uns mesos, un grup de nazis va humiliar i va donar una pallissa a un ancià en Orriols per ser homosexual.
Mira també:
http://valencia.indymedia.org/display.php?articleId=2788

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Diversos atacs de neonazis amb ferits en unes setmanes a València
25 oct 2006
L'únic que fa la Guardia Civil, i els altres cossos policials i judicials és encobrir i/o hi col.laboren directament . Sino mirem les noticies recents....

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more