Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: antifeixisme
Detinguts sis neonazis per apallissar i apunyalar a tres antifeixistes en una estació del metro de Barcelona
24 oct 2006
anti_nazi_big.jpg
Detinguts sis neonazis per apallissar i apunyalar a tres antifeixistes en una estació del metro de Barcelona
Redacció / EP



Els Mossos d"Esquadra han detingut a sis joves d'ideologia neonazi per presumptament apallissar i apunyalar a altres tres d'orientació antirracista en l'estació del metro de Camp de l"Arpa de Barcelona.

Segons van informar fonts de la Policia catalana a EuropaPress, l'agressió va tenir lloc la matinada del passat diumenge 8 d'octubre en les instal·lacions del Metro. Els sis neonazis, quatre d'ells menors d'edat, s'haurien enfrontat verbalment als "redskins" aixecant el braç dret cridant consignes nazis com "sieg heil" i amenaçant-los.

A continuació els neonazis haurien envoltat als tres "sharp" i un d'ells va donar un cop de puny a un d'ells, el que va desembocar en una baralla. Un altre dels agressors, menor d'edat, va apunyalar tres vegades al jove que ja havia estat copejat. Tot seguit, van començar a patejar-li amb les botes de punta metàl·lica, amb les quals li van trencar el nas. Els altres dos agredits tenen lesions menys greus.

Després de les investigacions de la Divisió d'Informació dels Mossos, fa diversos dies van ser detinguts sis joves en diverses localitats catalanes.

Jordi F.L. i Daniel M.J. tenen 21 anys, són de nacionalitat espanyola, veïns de Barcelona i sense antecedents. Ambdós van passar a la disposició del jutjat de guàrdia i van quedar en llibertat amb càrrecs per intent d'homicidi, lesions i delicte contra els drets fonamentals i llibertats públiques.

Per la seva banda, els altres quatre detinguts, tots menors i algun amb antecedents, van passar a la disposició de la Fiscalia de Menors. Un, I.N.P., veí de Manresa (Barcelona), va quedar en llibertat sense càrrecs, mentre que els altres tres han estat encausats. Es tracta d'O.M.A., veí de Girona; A.P.F., veí del Prat de Llobregat (Barcelona); i A.G.F., de Sant Joan Despí (Barcelona). Un d'ells és qui va apunyalar al "redskin" i està en un centre d'internament juvenil.

La Policia catalana manté obertes les investigacions i no descarta més detencions.

Aquesta agressió va arribar pocs dies després d'altres dues agressions. En aquest cas l'agressor va ser un membre de col·lectius antifeixistes, Joan P.C., de 21 anys i veí de Barcelona, qui va apunyalar i va agredir a dos neonazis.

Segons van informar avui "El Mundo" i l'emissora Catalunya Informació i va confirmar la Policia catalana, un jove conegut com el "nen del pal" va clavar dues punyalades en el cul i en la cama d'un neonazi de 26 anys en la plaça Revolució del barri de Gràcia de Barcelona dissabte passat 29 de juliol, poc abans de les festes d'aquest barri. La víctima, que va denunciar l'agressió, duia tatuada en la cama una creu cèltica.

Gairebé dos mesos després, el dimecres 27 de setembre, l'agressor va tornar a agredir a altre jove d'estètica nazi en el passadís de l'estació del metro de Diagonal.

Durant l'agressió, la víctima va preguntar al seu atacant si era Joan, al que el seu agressor va respondre afirmativament. Al denunciar els fets, lel nazi va explicar
que li havien explicat que el "nen del pal" havia promès setmanes abans que ho mataria.

Finalment, després de les investigacions, Joan P.C. va ser detingut el passat 20 d'octubre en el seu domicili. El jove té antecedents per amenaces i lesions, però davant el jutge de guàrdia va negar els fets. No obstant això, el magistrat va decretar el seu ingrés provisional en la presó de joves de la Trinitat de Barcelona.

Fonts policials van desvincular aquests dos casos d'agressions, i les van emmarcar en l'enfrontament entre ambdós grups.
Mira també:
http://valencia.indymedia.org/display.php?articleId=2781

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Detinguts sis neonazis per apallissar i apunyalar a tres antifeixistes en una estació del metro de Barcelona
24 oct 2006
"i un d'ells va donar un cop de puny a un d'ells,"
"va preguntar al seu atacant si era Joan"

Això ha redactat Europa Press?
Re: Detinguts sis neonazis per apallissar i apunyalar a tres antifeixistes en una estació del metro de Barcelona
24 oct 2006
No crec que sigui una transcripció literal, sinó un resum del que va passar.
Re: Detinguts sis neonazis per apallissar i apunyalar a tres antifeixistes en una estació del metro de Barcelona
25 oct 2006
Li hauriem de fer un monument a "el noi del pal", no creieu?

Que em diguin on és que vull un fill seu.

Ara sense conyes, ja té un grup que l'ajudi aquest xaval? Algu sap més d'aquest nano?
Re: Detinguts sis neonazis per apallissar i apunyalar a tres antifeixistes en una estació del metro de Barcelona
26 oct 2006
El nen del pal lo millor es que estigui tancat con el seu amic mauro.y que no surtin,que com surtin es carregaran a algú ,i si no temps al temps

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more