Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
Crònica de la manifestació antifeixista en San Cristóbal (Segòvia)
23 oct 2006
1_plakat_zapfnix_220.jpg
Crònica de la manifestació antifeixista en San Cristóbal (Segòvia)
x René



Les agressions perpetrades per feixistes estan augmentat en els últims mesos, i la província de Segòvia no s'ha salvat d'aquesta situació: un indigent ha resultat cremat, varios joves agredidts, i finalment, una jove ha estat marcada en la cara amb una navalla roent.

La resposta antifeixista va tenir lloc divendres passat 20 d'octubre en San Cristóbal, poble en el qual resideixen alguns dels feixistes que presumptament van estar implicadts en les agressions. Diversos col·lectius i organitzacions polítiques i sindicals van convocar una manifestació en solidaritat amb les agredits i en contra de les agressions feixistes.

Històricament, l'experiència ha posat de manifest el vincle existent entre els neonazis i els diferents cossos policials i de l'exèrcit. L'actitud de la Guàrdia Civil al llarg del passat divendres, no fa sinó corroborar aquesta penosa realitat, ja que sembla clar que la veritable intenció del desplegament de les suposades mesures de "seguretat" era impedir una manifestació legal (o almenys posar tots els impediments possibles), criminalitzar al antifeixisme i tractar als agredits com agressors.

El desplegament va començar al matí, ja que segons la gent de poble, la Guàrdia Civil va caminar pel poble informant sobre la convocatòria de la manifestació, col·locant tanques de tràfic, assegurant que no havia res a témer, contribuint amb la seva actitud precisament a tot el contrari, a crear un clima d'alarma i de temor entre la població enfront dels manifestants. A partir de les 19h, es van desplegar controls en totes les entrades per carretera al poble. Els escorcolls van derivar en nombroses denúncies, i no es van lliurar ni els autobusos de línia. I pel que fa a l'autobús provinent de Valladolid amb prop de 50 solidaris antifascistes, assenyalar que els seus pasatjers van sofrir ni més ni menys que dos controls, un a l'entrada al poble, i altre a escassos quilòmetres d'arribar A Segòvia cabdal.

A pesar de tots els impediments, la manifestació va aconseguir sortir prop de les 21:30, gairebé una hora més tard de l'hora prevista. Unes 150 persones van marxar fins a l'Ajuntament; es van escoltar càntics com "Cap agressió sense resposta", "Nazi de dia, de nit policia", "Castella comunera, feixistes fora". L'acte es va tancar amb la lectura d'un comunicat.
Mira també:
http://www.lahaine.org/index.php?p=17965

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat