Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Entrevista :: corrupció i poder
Trenquem l'hegemonia dels polítics del Masnou i Ocata
23 oct 2006
Ja fa gairebé 30 anys que gaudim del dret a escollir els nostres representants. Fa 30 anys que estem governats pels mateixos polítics. El masnoví està alienat d'un poble que, governat per uns desconeguts, està canviant desmesuradament. Les cases dels nostres avantpassats pescadors van caient com fitxes de domino. Els camps dels nostres avantpassats pagesos estan sent destruïts per construir cases de luxe. La policia cada vegada és més prepotent amb els que pensen diferent i gaudeix dâuna impunitat que ens pren la nostra llibertat.

El Masnou ha canviat molt i això ha sigut obra del tripartit i dels governs de CiU/PP amb el pirata Azuara... Dâaquesta espècie de âdictaduraâ? dels partits âdemocràticsâ? que tenen lâhegemonia política, social i cultural; tant del Masnou, com de Catalunya. El poble no està protegit dels partits polítics i pateix les conseqüències de no tenir una alternativa política a lâAjuntament. Constantment neixen grups independents que amb el pas del temps acaben sent absorbits âpels de sempreâ?; acaben farts de la pressió constant a la que són sotmesos des de lâoposició; o simplement entren a formar part dâaquesta bonica comunitat hegemònica.

Com deia lâescriptor americà Charles Bukowski, la diferencia entre una democràcia i una dictadura consisteix en que en la democràcia pots votar abans dâobeir les ordres.

Cada dia escolto a gent criticant als diferents partits polítics. Frases com âels polítics són tots igualsâ? o âno et pots refiar dels políticsâ?, les he sentit a dir a moltes persones. Cada dia que passa hi ha més gent descontenta amb els polítics i els partits que representen, però quan arriben les eleccions tornen a votar els mateixos, aquells de qui no et pots refiar. La política catalana està molt desprestigiada, hi ha una manca molt gran de bons polítics i una gran separació entre partits polítics i població. Què es pot esperar dâuns personatges que enganyen, manipulen... que només et regalen somriures en època dâeleccions, visiten mercats, escoles, casals... prometent lâoro i el moro... però quan sâacaba el âshowâ? on són?

Sâequivocava Voltaire quan deia que la democràcia només semblava adequada per un país petit? Segurament Voltaire no es va fixar en Catalunya, ni en El Masnou.

Les eleccions del dia 1 de novembre poden marcar una tendència en les properes eleccions municipals, però quina importància té celebrar unes eleccions si sempre guanyen els mateixos (CiU, PSC/PSOE, ERC, ICV o PP) de sempre? Ja seria hora que apareixes una alternativa política per gestionar lâAjuntament. Una iniciativa sorgida des del poble, sense cap vincle amb partits nacionals. Un grup de gent del poble que conegui realment els problemes dels vilatans. Un grup que no busqui problemes per les solucions miraculoses. Una alternativa que només tingui interessos pel poble. Que defensi tant les llibertats individuals com les colâ¢lectives. Que recuperi la cultura i les tradicions del nostre país. En definitiva, que representi al poble.
Mira també:
http://www.guineudocata.tk
http://www.elmasnou.net

Copyright by the author. All rights reserved.

Comentaris

Re: Trenquem l'hegemonia dels polítics del Masnou i Ocata
23 oct 2006
sempre endevant fent d'Ocata un poble combatent!!!
Re: Trenquem l'hegemonia dels polítics del Masnou i Ocata
23 oct 2006
puta guineu!!!!! aviam si ens dius qui ets!!! s'hauria de fer una trobada per tal de crear aquesta alternativa al poble..
Re: Trenquem l'hegemonia dels polítics del Masnou i Ocata
23 oct 2006
Deus haver fet un curs d'escriptura ja que has millorat molt, o poder és que ara et dicten el que has de dir?
Creus que a indymedia és el lloc on penjar les teves idees?
No et sembla que més valdria treballar i fer coses donant la cara? o poder només t'agrada pensar i que els altres fagin les coses.
Ai guineu comences a fer pena.
Re: Trenquem l'hegemonia dels polítics del Masnou i Ocata
24 oct 2006
jo quant penjo coses del meu poble (torredembarra) també venen intoxicadors a fer la seva.
Colera camping CNT