Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
Estat Català. Parlament i fotos. 80è Aniversari dels Fets de Prats de Molló
23 oct 2006
Prats de Mollo EC1.jpg
Prats de Mollo EC2.jpg
Prats de Mollo EC3.jpg
Prats de Mollo EC4.jpg
PARLAMENT D’ESTAT CATALÀ EN L’ACTE UNITARI DEL 80è ANIVERSARI DEL FETS DE PRATS DE MOLLÓ 22 D’OCTUBRE DE 2006

Llegiré un extracte de la declaració que en Francesc Macià havia de llegir quan hagués declarat la independència :

A LES NACIONS LLIURES DEL MÓN, SALUT !

És Catalunya la que avui us saludem, nacions lliures del món, en el moment d'aixecar-se en armes en defensa del seu dret imprescriptible de governar-se ella mateixa.
^.....
Volem Catalunya per als catalans!
Volem una cultura moderna per als nostres infants, per als nostres obrers i per a les nostres escoles superiors.
Volem el màxim de millorament per al nostre proletariat.
Volem administrar nosaltres mateixos les nostres riqueses nacionals, en una República Catalana independent.
Que sàpiga tot el món que no estem animats d'un esperit d'odi contra la resta de la Península ibèrica, ni tampoc per un esperit d'imperialisme i de conquesta. Ens consideraríem sortosos, una vegada lliures, d'ajudar els altres pobles d'Espanya que pateixen sota el mateix règim de reacció, per tal que ells també n'esdevinguessin.
Volem trencar les cadenes que ens endogalen amb ells per la força i reemplaçar-les pels lligams lliures i fraternals que ens permetin de treballar junts per la pau internacional. Car és per aquesta pau internacional per la que, en darrera anàlisi, ens aixequem en armes.
I és a vosaltres, pobles lliures de tot el món, a qui adrecem, els primers, la salutació i el nostre crit d'angoixa, demanant-vos de reconèixer el nostre dret d'esdevenir lliures. Ho fem amb l'esperança i la fe en la llibertat i la justícia, aquest principi fonamental de Dret internacional per la cooperació, no forçada, sinó lliure i cordial de tots els pobles i per la igualtat civil, contra tot privilegi i tota tirania. Tenim el convenciment que no serà assegurada la pau d'Europa mentre la força dels exèrcits sostingui exclusivament l'imperialisme i no siguin assegurats els drets de les nacions petites a disposar lliurement d'elles mateixes.
Pel dret dels pobles i dels homes!
Per la pau internacional!
Salut!
Francesc Macià, Prats de Molló 1926.

Avui vuítanta anys després, segueix sent totalment vigent aquesta declaració que tenien preparada els voluntaris catalans encapçalats per Francesc Macià.
Per desgràcia, encara avui som un poble sotmès i sense llibertat!
És avui i aquí en la conmemoració d’ aquest 80è aniversari que les dones i homes d’ Estat Català volem manifestar que ens mantenim fidels en la lluita per la independència de Catalunya .
Volem retre homenatge a totes i tots els lluitadors catalans que han patit repressió i molt especialment als qui han perdut la vida lluitant per la llibertat del nostre poble.
Volem recordar en aquest 80è aniversari, molt especialment, al patriota català Salvador Galobardes i Fuentes que formà part de l’expedició de Prats de Motlló amb Francesc Macià, va ser empresonat i expulsat de França junt amb la resta dels voluntaris, va lluitar després en defensa de Catalunya contra el feixisme i morí en un camp d’extermini nazi junt amb 56 militants més d’ Estat Català.
Que la seva experiència i sacrifici ens serveixi d’exemple per no defallir en la lluita per la independencia de Catalunya.
Moltes gràcies!
............................
Van intervenir entre altres, un representant de l’ Associació Prats Endavant, Enric Garriga President del l' IPECC, Oriol Falguera de Free Catalonia, Delegat de la Casa de la Generalitat a Perpinya Enric Balaguer i Frederic Bentanachs Secretari General d'Estat Català.

--------------------------------------------

INTERVENCIÓ DE CLOENDA D’ESTAT CATALÀ A LA CONFERÈNCIA: "L’INDEPENDENTISME CATALÀ DURANT LA DICTADURA DE PRIMO DE RIVERA, LA REPÚBLICA CATALANA I LA GUERRA CIVIL"
Al Fogal de Prats de Molló, 22 d’octubre de 2006

Volem donar les gràcies als amics de l’Associació Prats Endavant per la seva col.laboració en l’organització d’ aquest 80è aniversari.

Volem agrair molt especialment al bon amic i gran patriota Enric Garriga per la seva tasca en defensa dels símbols del nostre poble en la lluita per les llibertats nacionals , sense el seu esforç i la tossuderia,commemoracions històriques com el 80è aniversari dels Fets de Prats de Molló potser restarien en l’oblit.

Estat Català us agraeix la vostra presència en aquesta conferència sobre l’independentisme català en diferents etapes de la nostra història en què el nostre partit va tenir un destacat protagonisme, no sempre encertat, però sí que podeu tenir clar que sempre va actuar d’una forma altruista i sincera en defensa de Catalunya en la lluita per la seves llibertats nacionals.

Aquesta conferència és la primera d’una sèrie de conferències que es faran en diferents comarques arreu dels Països Catalans i la propera serà a Berga el proper diumenge 12 de novembre , després a Vic , Les Borges Blanques i Barcelona .

També agrair per descomptat als companys historiadors independentistes en Tomàs Callau, Agustí Barrera i Josep Sort per la seva disponibilitat a participar en aquest cicle de conferències organitzades per Estat Català.
.....................
Primera conferència Al Fogal, Prats de Molló (Vallespir). Van intervenir, Tomàs Callau, historiador, va parlar sobre els Fets de Prats de Molló, Agustí Barrera, historiador, va parlar sobre els Fets del sis d'Octubre del 1934, Josep Sort, historiador va parlar sobre el paper d'Estat Català a la Guerra Civil.
Mira també:
http://www.estat-catala.cat

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Estat Català. Parlament i fotos. 80è Aniversari dels Fets de Prats de Molló
23 oct 2006
La xerrada sembla que va ser a una llar d'avis, si aquests són els militants d'Estat Català veig poca vida al projecte.
Re: Estat Català. Parlament i fotos. 80è Aniversari dels Fets de Prats de Molló
23 oct 2006
sempre fotre cullarada per tal d' incordiar!
ets un sectari i per aixó et dius antisectes.
Re: Estat Català. Parlament i fotos. 80è Aniversari dels Fets de Prats de Molló
23 oct 2006
Vull lliurar-me de Catalunya.
Re: Estat Català. Parlament i fotos. 80è Aniversari dels Fets de Prats de Molló
23 oct 2006
fora qui ni hi vulgui vindre!
principalment tù!
Re: Estat Català. Parlament i fotos. 80è Aniversari dels Fets de Prats de Molló
23 oct 2006
La gent critica a Estat Català però és dels únics que s'en recorda del nostre passat i dels nostres lluitadors. També llàstima que la mitjana d'edat fos alta perque el jovent no podem oblidar els nostres companys! Un poble sense mèmoria històrica no és res
Re: Estat Català. Parlament i sa puta mare!
24 oct 2006
On es el censor d'indymedia que treu els post anti-nazionanistas i permet que prosperin aquest feixistes a l'IMC_BCN?

Neutralitzacio submarins convergents o dissolució IMC BCN ja!
Re: Estat Català. Parlament i fotos. 80è Aniversari dels Fets de Prats de Molló
24 oct 2006
Deixa les drogues noi. On veus el feixisme en aquest post?
Sindicat Terrassa