Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: especulació i okupació
Nou judici a l'okupació
22 oct 2006
Demanen una pena de fins a 2 mesos de presó per a 2 joves identificats el dia 26/10/2004 durant el desallotjament de la Vivenda Okupada Kaletrines, situada al carrer Sant Josep 46 de Terrassa.En l’actualitat aquest espai es troba en desús amb l’única funció d’especular amb el seu valor. La justícia decidirà si han comès algun delicte. Avui dia el dret a la vivenda es veu limitat per la propietat privada i el preus del mercat que el fan inaccessible.
Casa Aura 021.jpg
EL 25/10/06 TERRASSA, JUDICI A L’OKUPACIÓ. KALETRINES I

El 18 de setembre de 2004 4 joves van okupar una casa abandonada al carrer Sant Josep de Terrassa. A l’interior no hi havia rastre de vida des de feia almenys 15 anys, sense mobles ni cap tipus d’objectes. La instal•lació elèctrica era antiga i inservible, la cuina de carbó i al pati es va trobar una antiga letrina que va inspirar el nom. L’única cosa de valor què disposava era un rajolí d’aigua continu que, tal com venia, se n’anava per l’aigüera.
Aquest era el pèssim estat de la casa malgrat el magnífic emplaçament cèntric on es trobava. Quants anys més havien de passar fins què se’n fes ús ?

Amb l’okupació de la vivenda es pretenia netejar l’espai i rehabilitar-lo per viure-hi encara que contra la legalitat. És legítim actuar fora de la legalitat? La legalitat ha de permetre l’existència de d’espais morts durant dècades amb l’única finalitat de que se’n ’infli injustament el seu valor econòmic?
Durant les 3 primeres setmanes moltíssima gent jove es va implicar en les tasques de rehabilitació: netejar la pols i treure el paper de les parets, pintar, la instal•lació elèctrica, etc. A les quatre setmanes la feina es va alleugerir i s’hi va començar a viure amb normalitat.

A les 5 setmanes, el desallotjament. El 26 d’octubre a les 9 del matí 8 furgonetes la Policia Nazional, a més de un bon número de Municipals, es van presentar al carrer Sant Josep. Les tres persones que hi havia a l’interior es van veure sorpreses quan els policies van entrar pel balcó a cop de mall, cridant, i, porra en mà, destrossant pòsters i altres objectes personals. Per què tanta policia? Per què aquesta desproporció? Què volien demostrar?

Les tres persones identificades van ser acusades i implicades en un procés judicial per usurpació. Actualment, en la fase penal, dues de les tres persones identificades el dia del desallotjament seran jutjades pel jutge Gonzalo Salgado Criado per aquest “delicte�. S’enfronten a una pena-multa de 12 euros diaris durant 4 mesos que poden convertir-se en 2 mesos de presó en cas de no poder o no voler pagar la multa. Ha de condemnar la justícia aquestes dues persones? Podem, com a joves, restar passius davant l’explotació? Per quins interessos treballa la justícia?

No és el mateix legitimitat i legalitat, la legalitat és única i suprema i la legitimitat està en funció de cadascú. És legítim que per adquirir una vivenda s’hagi de pagar un lloguer o una hipoteca cada mes de la vida? Les lleis del mercat són vàlides per regular el preu de la vivenda? Per què no s’ha frenat la inflació abans de que s’arribés aquesta situació? N’és la classe política còmplice i responsable? Què s’ha de fer perquè el dret a la vivenda sigui un dret assequible i real? I és aquí on convidem a la reflexió i al qüestionament d’una situació totalment insostenible i incontrolada, a una reflexió conjunta, conseqüent i necessària.
Okupació ara i sempre.


SI LA REPRESSIÓ NO S’ATURA NOSALTRES TAMPOC
NO ENS FARAN CREURE

ABSOLUCIÓ JOVES KALETRINES!!

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Nou judici a l'okupació
22 oct 2006
hi ha algun acte convocat?
Re: Nou judici a l'okupació
24 oct 2006
Dimecres 25 d’octubre a les 10 del matí als jutjats nº2 de Terrassa C.Cervantes

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more