Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder
Sobre el debat d'ahir a TV3
21 oct 2006
Ahir divendres Televisió de Catalunya va oferir l'únic debat televisiu que es farà en aquesta campanya..i tal com va anar..cal afegir..afortunadament. Va ser un debat a 5 bandes on hi varen ser presents els representants dels cinc partits amb representació parlamentaria al Parlament de Catalunya, CiU, PSC, ERC, IC-V i PP.

Va ser un debat de fireta, ridícul en les formes i en el fons. No van aparèixer els temes realment importants. Es varen ignorar temes tant importants com la vivenda (reclamada extensament aquests últims mesos en les manifestacions per una vivenda digne que s'han fet per tot l'Estat), la mobilitat sostenible, els problemes laborals i socials, els problemes del col.lectiu GLTBI, la violència a les aules i molts d'altres. Va ser un debat de retòrica sofística sense fons ni idees concretes. Va ser un debat d'insults i de retrets sense cap més finalitat que la de desgastar l'imatge pública dels contraris amb finalitats electoralistes. Si mirem concretament a cada candidat, podem dir-ne les afirmacions següents:

Mas va fer el seu paper de salvador de la pàtria, el va perdre la supèrbia i l'arrogància i no va respondre a cap de les preguntes que se li van formular. En tots els casos va desviar el tema cap a insults cap a la resta de partits. Va quedar evidenciat el seu espantós ridícul en el tema d'haver anat a un notari a signar els seus compromisos, va quedar clar que no té cap mena de credibilitat pública ni privada. També va quedar clar que és un gestor nefast i que és un rencorós venjatiu que encara no ha acceptat que el tripartit li prengués el govern de la Generalitat ara fa 3 anys.

Montilla va parlar poc, segurament perque es tractava de parlar en català i es va expresar realment poc, es pot dir que va ser un debat a 4 bandes amb participació puntual de Montilla. Les seves participacions van ser grises, amb poc carisma, gens de força i es va limitar a atacar a CiU i al PP amb arguments arxirepetits. Va quedar clara la seva mediocritat política i la seva incapacitat com a Ministre d'Indústria. Van sortir coses com la seva participació en la elaboració de lleis encaminades a la execució de més infraestructures innecessàries i altament contaminants, la retallada d'impostos i de la despesa pública i polítiques similars.

Carod-Rovira va fer el discurs que porta fent des de que l'Estatut del 30 de Setembre va quedar eliminat i va seguir reclamant pactes nacionals (per sobre dels interesos de partit) per modernitzar el país. Va fer algun comentari que deixa entreveure la tendència conservadora i liberal en economia que ERC està agafant. Va defensar la reducció de l'administració pública, la simplificació de l'Estat i la dinamització de l'economia deixant-la en mans de la iniciativa privada, afirmacions amb les que Piqué va coincidir plenament. (cadascú que extregui conclusions)

Saura va fer el paper de bufón de la corte fent el mateix discurs que porta fent anys i panys reclamant reiteradament i fins a la sacietat la reeditació del govern tripartit per fer un govern d'esquerres, catalanista i ecologista. Realment patètic.

Piqué va fer el paperet de sempre però de tots cinc potser va ser l'únic que va ser coherent amb el paper que s'esperava d'ell. No va dir res que jo pugui compartir o aprovar, però va ser l'únic que va fer puntualitzacions al nivell del que s'esperava d'un cràpula com ell. Va deixar en evidència a Mas, ridiculitzant-lo públicament i va mantenir una extranya sintonia amb Carod-Rovira en temes econòmics, on tots dos van defensar una major liberalització de l'economia, una reducció i simplificació de l'Estat en pro de promocionar l'economia privada. Tot plegat ridícul.

La conclusió és que va ser un debat patètic, d'insults, sense respostes ni aclariments que va tenir com a únic objectiu continuar amb la picabaralla entre els 5 candidats a fi i efecte de erosionar-se mutuament a nivell d'imatge pública amb objectius electoralistes. Aquest debat a la televisió pública, per tant pagat per tots són diners tirats en un espectacle patètic moderat per un Josep Cuní que semblava el profesor d'una clase de P5..de debò..va ser patètic

A banda d'això tant és qui arribi al govern perque qui governi no manarà, només governarà. Entre arribar al govern i arribar al poder hi ha una diferència abismal que cap formació política supera realment. L'economia continuarà manant governi qui governi a partir de l'1-N. Proposo no anar a votar o votar a formacions extraparlamentaries.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Sobre el debat d'ahir a TV3
21 oct 2006
sobre el ke va dir en Carod, no és ke vulgui defensar ERC ni molt menys, però jo em vaig llegir la seva proposta econòmica fa uns dies i no és exactament el ke vol defensa el PP el ke diu ell, és simplement eliminar traves burocràtiques ke no serveixen per a res a ki tingui una uniciativa empresarial, sense ke això no vulgui dir un control axaustiu de l´adminsitració en termes per exemple de medi ambient, seguretat laboral...etc, el ke deia ell precisament era eliminar akella part de l´administració (ajuntaments, diputacions, Generalitat, estat...) ke és totalment inútil i canviar-la o transformar-li les seves funcions en funcions realment útils per els treballadors i treballodores i l´entorn,
Això és una mica el ke succeix a la regió italiana de Bolonya i rodalies en ke pràcticament es pot dir ke no hi ha gent vivint sota el llindar de la pobresa, l´atur és qüsi inexistent, és un model a seguir, això és un model ke s´estudia a les facultats de sociologia i ciències polítiques.

Salut!
Re: Sobre el debat d'ahir a TV3
21 oct 2006
Vaig veure la part del debat on el text diu que Carod i Piquer estaven d´acord. Doncs el PP li va dir que la proposta d´ERC l´esgarrifava. I perquè? En un primer moment pensava que la propsta aquesta li semblava liberal, però es veu que els del PP (àgils com son) deien que posar un representant de l´administració a totes les empreses, era com posar un "tutor" que constrenyia l´economia privada i els empresaris la lliure empresa bla bla bla. I El d´ERc li deia que era reduir la burocràcia bla bla bla.
Re: Sobre el debat d'ahir a TV3
21 oct 2006
El millor és Mas. I això d'anar al notari per comprometre's a fer les seves promeses electorals és el que haurien de fer tots els polítics.

I no sé per què els altres polítics el censuren. No va ser Llúís Llach qui va anar un cop als jutjats per demandar el govern per incompliment electoral. Doncs, apa, tots al notari a deixar constància de les seves promeses. I, després, a demandar-los.

Singui com sigui, jo estic content. De moment, sentint-los ahir ja sé que tenim moltes coses guanyades: tindrem audífons i ulleres gratis per a la gent gran, odontòlegs gratis per a la canalla, una ajuda durant tres anys perquè puguem pagar el lloguer,reducció de les llistes d'espera a la sanitat, un increment dels diners destinats a l'educació, llibres de franc per als escolars, sabrem l'anglès millor que els londinencs, tothom estarà alfabetitzat en llenguatge informàtic, s'acabarà l'impost de successió i donacions per als petits propietaris, els sensepapers podran col·leccionar punts per ser bons catalans (i arribar, amb el temps, a ser com el pare de Carod-Rovira)...

Ep, estic desitjant que arribi el dia després de les eleccions per poder viure en xauxa.
Re: Sobre el debat d'ahir a TV3
21 oct 2006
molt bona la cronica. plas plas.
Sobre el debat d'ahir a TV3
22 oct 2006
escolta rrrr....fes-ne tu una de millor...aqui hi ha molt mediocre imbècil criticant als altres.
Re: Sobre el debat d'ahir a TV3
22 oct 2006
Que m'equivocat de web ?
ERC sòn els únics que defensen dues coses per a mi fonamentals : esquerra i independència.
Endavant !
Re: Sobre el debat d'ahir a TV3
23 oct 2006
Ui sí, en Mas signa davant notari les seves propostes: coses abstractes com "ser el president de tots" (indemostrable) i concretes com "7000 policies més". Quins collons.
Re: Sobre el debat d'ahir a TV3
23 oct 2006
El millor moment de la nit fou quan Más, al xinxar-lo piqué sobre la seva negativa a pactar amb el PP, li esclatà l'ego i pronuncià "així es manté el llideratge".
En Piqué, amb tot lo fatxa que és ell pobret, va ser el més coherent amb les seves declaracions (de fatxa). Encara que realment inquietava molt veure certs moments de complicitat amb Carod, com quan aquest li diu que "amb el PP no pactaria més que res per tenir projectes i programes tan diferents", a lo que contestà: "ho veig raonable".
En Montilla, com una sombra(fixeu-vos que no es comenta la seva intervenció enlloc), amagaba una bomba final: les converses entre CIU i PP durant la segona legislatura d'Aznar, observació que potser li fa guanyar les eleccions.
Tot plegat bastant lamentable, potser perque costa molt mantenir la careta en un debat. A veure quin circo ens espera amb el d'inmigració.
Per qui no l'hagi vist i vulgui riure o escandalitzar-se una estona, el debat està disponible gratuïtament a la web de tv3 i al youtube.
Sindicato Sindicat