Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia
Acte presentació campanya contra els transgènics a Olot
20 oct 2006
Plataforma la Garrotxa Lliure de transgenics


Acte Campanya 27 d'octubre


    A la comarca de la Garrotxa s'ha posat en marxa una campanya per tal que la Garrtoxa sigui declarada lliure de transgènics. Aquesta iniciativa surgeix de diferents àmbits tant col.lectius com individuals (som agricultors, naturalistes, consumidores preocupades, sindicalistes...) i s'inicia a la Garrotxa adherint-se a la “Declaració de Municipis Lliures de Transgenics a Catalunyaâ€?. Ja s'hi han adherit poblacions com Ripoll, Valls i Rubí. A la resta de l'Estat Espanyol diferents municipis d'Euskal Herria, d'Astúries, d'Andalusia, de Múrcia i de Menorca. A nivell europeu també participen 78 regions, 86 províncies i 3400 municipis.La preocupació entorn del tema és creixent ja que l'Estat Espanyol juntament amb Romania són els únics països a Europa on encara persisteixen cultius amb plantes transgèniques a nivell comercial (unes 50.000 ha estimades el 2005).

    Davant les diferents propostes sobre “decrets de coexistènciaâ€? i el creixement dels casos de contamincació de cultius convencionals i ecològics per organismes modificats genèticament (OMG), cal un posicionament col.lectiu, és imprescindible garantir una agricultura, un medi i una alimentació lliure de transgenics. Perquè els OMG, per les seves característiques, són molt agressius i contaminen de manera irreversible el medi. No podem permetre la coexistència i la Declaració de Municipis Lliures de Transgènics és una alternativa real per a frenar l'entrada de transgènics a la comarca.

    Per tot això, es preten informar i donar a conèixer la nostra posició així com aconseguir l'adhesió de totes aquelles persones i entitats (pagesia, comerços, restaurants...) preocupades o interessades en mantenir els nostres camps i els nostres plats lliures de transgènics.

Així doncs, us convidem a participar a la Plataforma ja sigui activament o adherint-vos a la campanya.
Us esperem a l’acte de presentació de la Plataforma que es realitzarà el proper dia 27 de octubre a les 19 hores a la sala d'actes de l'Hospici d'Olot
(c/ de l'Hospici nº 8). També es passarà un documental sobre transgènics a Catalunya



Adreça de contacte:
lagarrotxalt ARROBA actiu.net

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Acte presentació campanya contra els transgènics a Olot
20 oct 2006
Estaria bé que tothom que estigui ficat en aquests temes ens mantinguem en contacte i si podeu feu-ne difussió.

Salut
Re: Acte presentació campanya contra els transgènics a Olot
20 oct 2006
molt be per l'iniciativa!!!

supos q ja teniu contacte amb la gent de la plataforma transgenics fora!. des de la ptf es duu a terme una campanya per potenciar les zones lliures de transgenics. Si a cas, us poseu en contacte a traves de transgenicsfora ARROBA moviments.net.

ja de pas, recordar que fa pocs dies Vilafranca del Penedes (el seu ajuntament) es va declarar lliure de transgenics. En el ple de l'ajuntament tots els partits politics van votar a fabor (CUP, ERC, ICV, CIU, PSC i PP). a vere si a prenen la resta de politics!!!

Per exemple a Lleida fa dues setmanes, es va votar aquesta proposició i nomes ICV i ERC (aqts permeten l'us de transgenics a nivell experimental) van votar a fabor de declarar Lleida lliure de transgenics.

be, anims a la gent!! endavant!!

i de pas...absolució albert i josep!!
Sindicato Sindicat