Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder : laboral : especulació i okupació
L'Administració pretén enviar a la CGT de Madrid a les catacumbes
20 oct 2006
Volen fer fora a la CGT de Madrid-Castella La Manxa dels seus locals del c/Alenza de Madrid, locals cedits en concepte de patrimoni sindical acumulat. Aquesta expulsió es vol fer en el marc d'un procés especulatiu per a convertir l'edifici en pisos de luxe. A canvi ens envien a uns garatges.

La CGT ja ha començat a mobilitzar-se per fer front a aquesta nova i greu agressió.
600 militants de CGT es concentren davant el Ministeri de Treball per a impedir el desallotjament de CGT Madrid-Castella-la Manxa
L'Administració pretén enviar a la CGT de Madrid a les catacumbes

No permetem que especulin amb els locals de la CGT

El 24 de novembre de 2005, el Congrés dels Diputats, amb 173 vots a favor, 134 en contra i 10 abstencions, aprovava una subvenció a UGT de 150 milions d'euros (25000 milions de pessetes) en concepte de âreparació del patrimoni sindical històricâ?, encara que l'executiu va reconèixer no poder documentar que el patrimoni retornat pertany realment a l'organització que ho reclama. Una compensació del deute que UGT té amb ICO, valorada aproximadament en 150 milions d'euros?

El dia 30/03/04, la Comissió Consultiva, en la qual no participa CGT (i sí UGT, CCOO i LA PATRONAL), va decidir per nosaltres: ENS FICARIEN EN GARATGES. COM ENS ESTIMEN!!

El local de CGT de Madrid-Castella-la Manxa, del carrer Alenza 13, local cedit fa gairebé 20 anys pel ministeri de Treball com Patrimoni Sindical Acumulat, ha estat permutat amb una immobiliària deixant-nos en una situació molt precària. Aquesta immobiliària (www.bojweb.com) oferix la venda de pisos de luxe en Alenza 13. Els preus oscil·len entre els 505.000 euros (pis més barat) i els 1.523.000 euros (pis més car). MARBELLA 2?

La contrapartida per a nosaltres és molt més ombrívola i no és solament per la falta de llum. Ens assignen un local en el C/ Càceres 51 i els garatges d'aquest edifici i el 53. Aquests locals no ens serveixen. La major part dels nostres sindicats haurien d'establir-se en els garatges i això no ho anem a consentir. Al principi ens van dir de paraula que ens assignaven també el local de C/ Càceres 53, però en una volta de rosca més de l'avarícia, la mala fe, el comportament antidemocràtic, i de l'especulació immobiliària més bruta, âdonde digo, digo Diegoâ? 51 i 53 són solament el garatge: Mai CGT serà tan rendible per a un Govern.

El procés està plagat d'innombrables irregularitats. No solament pretenen resoldre'l ara, en ple procés d'ELECCIONS SINDICALS, en un infantil intent que invertim els nostres recursos a discutir sobre metres amb ells, mentre els âverticatsâ? campan a plaer, sinó que a més és un clar ATEMPTAT CONTRA LA LLIBERTAT SINDICAL al pretendre que CGT no pugui exercir els seus drets al mancar de locals habilitats per a ells.

Judicial, mediàtica, i sindicalment anem a lluitar pel que ens pertany. Nosaltres no juguem amb maons ni tenim forats que requereixin de subvencions encobertes. Des de CGT instem que tots aquells que actualment ocupen locals del Patrimoni Sindical Acumulat, sense que els correspongui, els desallotgin, inclosa la pròpia Administració. A canvi els oferim uns bonics locals, amb vista a un mar de maons, en el C/ Càceres 51, on a més disposaran dels lúgubres garatges del 51 i del 53.

Per al que fan i el malament que ho fan, els sobra llum.

AIXÃ?, I PER MOLT QUE ELS INTERESSI AQUEST NEGOCI, NO ENS MOURAN!!!

Confederació General del Treball de Madrid Castella-La Manxa

-------------

600 militants de CGT es concentren davant el Ministeri de Treball per a impedir el desallotjament de CGT Madrid-Castella-la Manxa

Durant l'acte, el Secretariat Permanent de CGT M-CLM va fer lliurament d'una carta a l'atenció del Ministre de Treball i del Sotsdirector General de Patrimoni Sindical

El matí del dijous 19 d'octubre, a les 12:00, al voltant de 600 militants de CGT es concentraven a les portes del Ministeri de Treball i Assumptes Socials per a protestar pel pretès desallotjament de CGT Madrid-Castella-la Manxa de la seva seu en/ C Alenza, 13. Els manifestants es reunien a les 11:30 en l'esmentada seu d'Alenza per a, tots junts, marxar cap al lloc de la concentració, que va durar des de les 12:00 fins a prop de les 13:30, després d'una pancarta amb el lema: "Patrimoni sindical per a pisos de luxe. Marbella 2?"

La pluja no va refredar l'ànim dels confederals, que no paraven de corejar consignes, entre les quals destacaven "¡Caldera, sinvergüenza, nos quedamos en Alenza!", o les ja clàssiques "¿Qué pasa? ¿Qué pasa? ¡Que no tenemos casa!" i "¡Queremos un pisito como el del principito!". Mentre es desenvolupava l'acte, membres del Secretariat Permanent de CGT Madrid-Castella-la Manxa entraven en el Ministeri per a lliurar una carta al Sotsdirector General de Patrimoni Sindical, José Antonio Sánchez Quintanilla, deixant una còpia de la mateixa en el registre a l'atenció del Ministre de Treball, Jesús Caldera. A continuació, van mantenir una reunió amb Sánchez Quintanilla que es va perllongar bastant, sortint del Ministeri els companys al voltant de les 13:15. Una vegada fora, Teresa Bote, Secretària General de CGT M-CLM, va informar als concentrats del tractat amb el Sotsdirector General, apuntant que haurà una nova reunió el dia 27 i anunciant noves mobilitzacions si no hi ha un resultat satisfactori. "O ens donen una cosa acceptable, o tindran soroll", va advertir la Secretària General.

Recordem que el local d'Alenza 13 va ser cedit fa gairebé 20 anys pel ministeri de Treball com patrimoni sindical acumulat, i que ara ha estat permutat amb una immobiliària que es troba oferint la venda de pisos de luxe en l'esmentat local. La decisió la va prendre la Comissió Consultiva, en la qual no participa CGT (però sí UGT, CCOO i la Patronal). La permuta que van fer per uns locals que no reuneixen els mínims requisits per a treballar com sindicat (sense llum natural, sense sortida de fums, sense sortides d'emergència, un d'ells és un garatge, allunyats del centre de Madrid, etc.). Aquest procés, plagat d'irregularitats, és un nou atemptat contra el sindicat combatiu de major pes de l'estat espanyol.

Textos: Roberto Blanco / Fotos: David Fernández
Dijous 19 d'octubre del 2006.

Veure la notícia en el Rojo y Negro Digital, amb fotografies i escrit lliurat al Ministeri de Treball:
http://www.rojoynegro.info/2004/article.php3?id_article=11469

This work is in the public domain

Comentaris

no passa res, no patiu
20 oct 2006
no patiu que a Barcelona (o últimament al País Valencià) a la CGT no li cal GENS d'ajuda externa per tal d'anar-se'n ella soleta a les catacumbes...

:-/

(i pensar que aquesta organització va ser innovadora i punta al seu moment...)
seguir llorando ahora, cuando os quieren quitar las subvencciones
20 oct 2006
estoy en contra de que se eche a nadie de sus casa o a una organizacion de trabajadores se echen de sus locales, pero es lo que pasa por seguir el juego al sistema por ejemplo no os distancia mucho de los sindicatos amarillos quereis los locales para las elecciones sindicales pero para que si las cuotas se pagan por banco o cajas, para reuniros y tener un local para que se os vean, da los mismo un garaje, un local que este a las afuera de una ciudad o un pueblo, si un afiliado/a teiene ganas de luchar ira algaraje, o donde sea necesario, pero es mas bonito tener afilidos/as que page por los banco,oaja, donde esta la lucha?, el que quiere luchar da lo mismo donde este ira a pagar su cuota en las afuera o en el centro de la ciudad, pero llegan las elcciones sindicales y tambien hay que tener subvencciones patronal y del estado.
Sindicat Terrassa