Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Anunci :: sense clasificar
Cicle ' Vivencies de la Revolució'
20 oct 2006
El proper divendres 20 d'octubre, a les 20h a l'Ateneu Rosa de Foc (c/Verntallat 26), comença el cicle Vivències de la Revolució:
1_vivencies_de_la_revolucio.pdf
vivencies_de_la_revolucio.pdf (445,83 KiB)
El proper divendres 20 d'octubre, a les 20h a l'Ateneu Rosa de Foc (c/Verntallat 26), comença el cicle Vivències de la Revolució:

Amb
* Documental "Vivir la Utopía" de Paco Rios,
* Col·loqui amb Abel Paz, Paco Rios i Concha Perez.
* Recital de poemes de Leon Felipe, per part de membres del grup de poesia Leon Felipe
* i sopar.


En el cicle s'aniran tractant temes relacionats amb la revolució del 36, que aniran des de la situació social i cultural dels anys 20 i 30 a catalunya, fins a la resistència dels maquis. S'analitzaran personatges rellevants de l'època, com es va viure la Revolució a Gràcia i es tractaran temes específics com el de les dones del 36, els fets del maig del 37,... Per acabar el cicle, es farà una ruta pels punts rellevants del barri de Gracia en el context històric de la revolució. Les dates del cicle es confirmaran en les properes setmanes. Les sessions del cicle seran aproximadament un de cada dos divendres, a les 20h, a l'Ateneu Rosa de Foc.


La segona sessió del cicle serà el 3 de novembre, amb Ferran Aisa que ens parlara de la cultura popular dels ateneus llibertaris dels anys 20.


El cicle Vivències de la Revolució pretén ser un exercici de reflexió col·lectiva, centrat en el període dels anys 20 i 30 del segle XX de la història de Catalunya. Considerem que aquest és un dels períodes més interessants, alhora que confusos, de la nostra història recent.

La història, ara i sempre, ha estat escrita per les classes dominants i aquest període històric n'és un clar exemple. Molt del que s'ha escrit i
difós ha estat tergiversat o simplement silenciat, fet que ha influenciat de forma important l'imaginari col·lectiu.

No volem fer un exercici de col·leccionista que emmarqui la història en una vitrina, sinó que volem aprendre i reflexionar sobre els fets, les
idees i el pensament de molta gent que va viure aquella època. Una reflexió que ens serveixi per a entendre i transformar la nostra realitat.

Volem que el passat ens increpi en el present per a tenir un futur.

Si ho creieu interessant, difoneu la convocatoria. Adjuntem cartell.
Us hi esperem !!
Mira també:
http://www.ateneurosadefoc.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Cicle ' Vivencies de la Revolució'
20 oct 2006
El "vivir la utopia" el passareu sencer o fareu una selecció? perque dura les seves tres horetes.

Molt bo el cicle, felicitats i a continuar difonent el pensament i l'acció llibertària.
Sindicat Terrassa