Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal : dones
Desigualtats, somnis i rebel·lies de les dones del món rural
20 oct 2006
Entrepobles i Vía Campesina organitzen unes jornades que posen sobre la taula la importància de les dones del món rural en la lluita per la sobirania alimentària i que reivindiquen aquest dret. El 3 i 4 de novembre a Barcelona.

www.pangea.org/epueblos
www.viacampesina.org/main_en/index.php
DESIGUALTATS, SOMNIS I REBEL.LIES DE LES DONES DEL MÓN RURAL DAVANT L´ACTUAL GLOBALITZACIÓ


Amb el títol ‘Dones, Globalització i Món Rural: Desigualtats, Somnis i Rebel•lies’, Entrepobles i Vía Campesina conviden a reflexionar sobre qüestions com l’equitat entre homes i dones en la sobirania alimentària, l’impacte econòmic, social i laboral de les dones a l’agroindustria i la necessitat d’enfortir les dones i de treballar en xarxa, entre d’altres.

Les jornades, que tindran lloc el 3 i 4 de novembre a l’Ateneu Barcelonès (Barcelona), acolliran dones del món rural a Catalunya, però també d’altres llocs amb problemàtiques i mobilitzacions concretes, com Brasil, Marroc i Nicaragua. En total, participaran dones de diferents indrets d’Europa, d´Amèrica central i del sud i d’Àfrica del nord.

L’objectiu és reflexionar i debatre sobre el dret a la sobirania alimentària i la incorporació de la perspectiva de gènere en aquest dret. Per a això, es presentaran iniciatives, estratègies i experiències amb èxit que tenen com a punt de partida el treball en xarxa i d’intercanvi.

En l’actualitat el 80% de la producció, transformació, consum i preparació d'aliments està en mans de les dones i, tot i que algunes legislacions han avançat i tenen en compte el seu paper, aquestes normatives són paper mullat davant les polítiques de liberalització del comerç, promogudes per organismes internacionals com l'OMC, l'FMI i el BM.

Per participar a les jornades potr contactar amb Entrepobles al correu electrònic epueblos ARROBA pangea.org i al telèfon 93 268 33 66

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat