Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia
El judici als antitrangènics, vist per sentència
19 oct 2006
UN CENTENAR DE PERSONES ES TROBEN DAVANT DELS JUTJATS PER DONAR SUPORT A L'ENCAUSAT EN L'ACCIÓ ANTITRANSGÈNCICS DE GIMENELLS
Judici Albert 1.png
L'IRTA es retira de l'acusació particular i no demana danys i perjudicis, mentre el cas es declara vist per sentència amb l'única acusació sense fonaments del ministeri fiscal

Més d'un centenar de persones han donat suport aquest matí a la concentració i esmorzar popular als jutjats de Lleida, convocats per l'Assemblea Pagesa i la Plataforma Transgènics Fora, en suport a Albert Ferré, l'únic encausat en l'acció que es va dur a terme fa tres anys contra el camp de transgènics experimental de l'Institut de Recerca i Tecnològica Agroalimentària de Gimenells (Segrià) i de la Universitat de Barcelona. Fins avui, aquestes eren les dues empreses denunciants que havien presentat querella contra el portaveu de l'Acció, que davant dels micròfons de TV3 havia explicat el juliol de 2003 els motius de la mateixa mentre altra gent la duia a terme. Així doncs, l'acusat resultava l'únic cap de turc que el poder, en aquest cas, tecnològic havia pogut assenyalar de la lluita antitransgènics. L'IRTA i la UB, però, s'han retirat de l'acusació en el judici celebrat aquest matí a Lleida, renunciant a la compensació de 500.000€ i la pena multa que demanaven per l'Albert. El que ha estat el primer judici contra el moviment antitransgènic a Espanya ha esdevingut quelcom singular ja que els demandants no han pogut demostrar res del que en un primer moment havien imputat a l'acusat. De totes maneres, el ministeri fiscal ha decidit seguir endavant amb la denúncia i el cas està vist per sentència. Posteriorment al judici, una setantena de persones s'han manifestat pel centre de Lleida i han entregat al Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat la sentència condemnatòria del judici popular dut a terme dissabte passat a Barcelona. Queda pendent, però, l'altre judici al Josep Pàmies per uns fets ocorreguts també a finals de 2003, en aquest cas en una cercavila amb final al Govern Civil de Lleida. En Pàmies està acusat de danys a un Guàrdia Civil.

Transgènics, ni al plat ni al tros.
Visca la Terra, mori el mal govern!
Judici Albert 2.png
Judici Albert 5.png

This work is in the public domain

Comentaris

Re: El judici als antitrangènics, vist per sentència
19 oct 2006
La sectorial d'agricultura ecològica de la Unió de Pagesos (sindicat agrari) ha denunciat que la petició del fiscal i de les acusacions particulars —l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries, que depèn de la Generalitat, i la Universitat de Barcelona— contra el jove Albert Ferré, a qui demanen 469.000 euros d'indemnització i un any de pena i acusen d'haver participat en l'acció de destrucció d'un camp experimental de cultius transgènics als Gimenells (Segrià), portada a terme per setanta persones.

El camp experimental formava part d'una investigació cofinançada per les empreses que promouen els productes transgènics i pels organismes públics (IRTA i UB). En aquest sentit, la sectorial d'Unió de Pagesos ha denunciat que "l'administració no protegeixi els cultius ecològics i tradicionals de la contaminació transgènica i jugui perillosament amb la biodiversitat, ja que permet que s'alliberin OGM en el medi ambient. Mentre que a la resta d'Europa més de quaranta regions s'han declarat lliures de transgènics i, en termes generals, la producció està estabilitzada o va a la baixa, a Catalunya la pressió de les firmes protransgènics i la passivitat o col·laboració de les administracions fa que la producció de transgènics pugi any rere any".

La sectorial d'agricultura ecològica del sindicat ha denunciat també que, en diverses ocasions, molts pagesos i pageses que fan producció ecològica no poden cultivar blat de moro, ja que les seves produccions queden contaminades amb traces de transgènics i perden la certificació ecològica. Des de fa més de sis anys les administracions han elaborat un marc normatiu que defensa una coexistència impossible, com es demostra cada dia. També demana que l'experimentació transgènica no surti dels laboratoris; que l'administració no autoritzi noves varietats de transgènics i controli estrictament les que estan autoritzades.
Re: El judici als antitrangènics, vist per sentència
19 oct 2006
Pagès, abandona Unió i passa't a la resistència!
Unió de Pagesos pacta, any rere any, el que el DARP li demana.
La única solució, l'alternativa combativa.
Visca l'Assemblea Pagesa!!!
Re: El judici als antitrangènics, vist per sentència
19 oct 2006
Si la sectorial ho té tan clar, que faci pressió a la permanent per no negociar decrets de coexistència i acompanyi la movilització social per demanar Catalunya (i el món) lliure de transgènics.

Lo demés es puta propaganda... que ja no enganxa ni enganya ningú.

Salut, alegria i agroecologia!!!
Re: El judici als antitrangènics, vist per sentència
20 oct 2006
a la gent de la sectorial d'UP... per que no es fan publics els casos de contaminació que hi va haver el 2003??

Q jo sapiga només l'Assumpta Codinachs i el Ramon Font van fer publics els seus casos...que han fet els afiliats de la sectorial d'UP??

Tot i això, crec q encara es poden fer coses... Molt be el suport q s'ha fet a l'Enric Navarro en el seu cas de contaminació per part de la PTF, moviments ecologistes, ..i inclus UP.

UP, As. Pagesa..i en general el sector agrari ..ho tenim dificil...pero caldra lluitar.

Q visca l'Assemblea Pagesa (zona de maresma, noguera, tarragona...), visca els grups q van sortint arreu amb la linia agroecologica, i visca la gent critica d'UP.. i en general critics amb el sistema imperant d'agricultura!!!

pero això si, q els dirigents d'UP no negociin el q el sector no demana!! No hi ha distancies q evitin la contaminació per pol·len!! Ni 25-50 m (el DARP), ni 220 (UP)...

Apala! ni al tros ni al plat ...transgenics fora!!!


(per cert, q jo sapiga, ara per ara la sectorial d'UP no s'ha adherit al document de crida a la solidaritat...pq no ho feu?? envieu un correu a transgenicsfora ARROBA moviments.net i us enviaran el document...si es q encara no us ha arribat...)
Sindicat Terrassa