Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: sense clasificar
Atac simultani a tres granges de la industria pelletera (comunicats + noticia mass media)
19 oct 2006
9427.jpg
- Noticia apareguda el 16/10/2006 a "La Voz de Galicia":

Dels 15.000 visons alliberats ahir en tres granges corunyeses, més de 12.000 seguien, al tancament d'aquesta edició, amagats en els boscos. Almenys tres grups de persones van assaltar de matinada, de forma coordinada i simultània, tres explotacions: una en Vivente, en el municipi de Oza dos Rios; una altra en la zona de San Cibrán (A Banya, prop de Negreira) i una tercera en Murs. En totes el modus operandi va ser idèntic, primer van buidar totes les vies de sortida dels recintes, on van posar rampes per a facilitar la fugida dels animals; després van obrir una per una totes les gàbies. A més, per a estimular més les ganes de sortir dels animals van abocar menjar en l'exterior de les granges.

Cap de les tres accions ha estat reivindicada, però els investigadors sospiten que els autors poden ser el denominat Front d'Alliberament Animal, autor d'altres alliberaments massius de visons, l'última l'any passat a Santiago. La web d'aquest grup roman inactiva des de l'estiu passat, però fins a aquest moment disposava d'un apartat en el qual baixo el títol "Enfonsar als pelleters" es publicitaven els sabotatges contra les empreses d'aquest sector. Alguns d'ells passaven per col·locar artefactes incendiaris en les seves finques.

La granja de la pelletera Charo Carrillo, a la parròquia de Vivente, és la qual va sortir pitjor desocupada de l'assalt. Els seus responsables asseguren que van fugir 10.600 dels 11.000 animals que havia en el recinte. A la nit, només s'havien recuperat un miler d'exemplars, entre vius i morts.

A Sant Cibrán la solta massiva va afectar a un 10% dels animals. La major part dels animals van ser capturats durant la matinada. El fet que la granja estigués envoltada per una tanca de tot just dos metres d'altura va facilitar l'accés a les instal·lacions, formades per cinc naus situades en una zona aïllada, el que va permetre als grups de sabotatge treballar amb total impunitat, obrir diverses gàbies i un *boquete en un dels laterals pel qual van fugir la major part dels animals. Alguns visons es van amagar molt prop de la granja, pel que van ser recuperats de seguida.

Amb fum

En Murs, agents de la Policia Local i els propietaris de la granja "Visones Muros" van ser alertats pels veïns del lloc entorn de les dues i mitjana de la matinada d'ahir de la presència d'un bon nombre d'aquests animals carnívors als voltants del recinte. Una vegada allà, van comprovar que les portes principals de l'immoble havien estat forçades, igual que les de les gàbies.

Per a agafar als animals, els veïns es van valer de *trueles* i també de pals de fusta. Una altra de les tàctiques ideades va consistir a acorralar als animals a les cunetes amb fum. A la granja, situada al nucli de Rebordelo, hi havia fins la matinada d'ahir uns 5.000 visons. Encara que van ser obertes gairebé la totalitat de les gàbies, només 3.000 es van escapar. Molts visons es van quedar en l'ampli recinte de la granja.

- Comunicats apareguts a "Accion Vegana":

1. Comunicat granja de Negreira

"La pasado 14 de octubre realizamos un acto por la Liberación Animal en la granja del mercenario Jesús Troitiño Rial, en Negreira, donde mantenía enjaulados 5000 visones esperando en diminutas jaulas ser masacrados y despellejados para la cruel industria peletera.

Demostramos así nuestra intención de combatir el especismo en general y nuestra disposición a dar la libertad a todos los animales enjaulados. Cada uno de estos visones que ahora corre libre es para nosotros un motivo de celebración.
Desde el primer momento sabíamos que los medios de comunicación nos criticarían con argumentos propios de la industria peletera, pero en realidad ninguno de estas críticas se sostiene.

En primer lugar todo animal con capacidad de disfrutar de la libertad debe ser libre, sin importar su raza, sexo o especie.

Ningún argumento puede justificar la esclavitud especista.
Los daños ambientales no son tales. Los visones son animales totalmente territoriales y ellos mismos se esparcen en el ecosistema en busca de su propia zona. Así cubren el espacio que antes ocupaban los visones europeos, ya exterminados por la industria peletera. Esto se puede consultar en cualquier libro de etología sobre esta especie.

El verdadero terrorismo ecológico es dejar que estos negocios destructivos sigan adelante. Estas granjas contaminan con los purines y provocan la sobreexplotación de recursos pesqueros en busca de alimento para los visones.

Además dicen los peleteros que los visones no sobreviven en libertad, donde no sobreviven es en sus jaulas. Los peleteros no dejan uno vivo, todos acaban formando parte de un abrigo.

Hasta que desaparezca la industria de la piel.
Hasta que el último visón esté libre

FLA"


2. Comunicat granja de Muros
"En las colinas situadas frente al océano hemos vaciado completamente las 7 naves llenas de preciosos e inofensivos animales, inconscientes de que tienen una piel que algunos estúpidos humanos todavía no se avergüenzan de vestir.

Para ayudarles a escapar abrimos las dos puertas y colocamos rámpas para que escalasen el muro que rodeaba la granja. Robamos escado y carne de las cámaras frigoríficas de la granja y las colocámos por fuera de la granja cerca de las salidas que les habíamos preparado, con el fín de que las encontrasen con
facilidad y escapasen.

Un tractor ha sido saboteado; una minicadena que empleaban para escuchar música mientras despellejaban a los visones ha sido destrozada. Este pequeño daño tiene un fuerte mensaje: No debemos permitir que nadie se divierta mientras explota animales, ningún explotador de animales debe continuar su trabajo sin encontrar ningún problema.

¡Hasta la liberación siempre!

F.L.A"

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Atac simultani a tres granges de la industria pelletera (comunicats + noticia mass media)
19 oct 2006
sabeu que la majoria d'aquets animals morirant per la muntanya perquè nos aben caçar o aplastats pels cotxes??
Re: Atac simultani a tres granges de la industria pelletera (comunicats + noticia mass media)
19 oct 2006
de totes formes anaven a morir assassinats per l'èsser humà
Re: Atac simultani a tres granges de la industria pelletera (comunicats + noticia mass media)
19 oct 2006
Molt bé per participar en un desastre ecològic. Els arguments que donen són realment lamentables.
Re: Atac simultani a tres granges de la industria pelletera (comunicats + noticia mass media)
19 oct 2006
¿Desastre ecològic?

1. Saps quines son les repercusions de la teva existencia a la natura? (consum, fabriques, contaminacio, autobus, cotxe, destruccio del medi per carreteres, emisions massives de metà per granjes intensives, petroli...) TU ets un desaste ecològic.

2. El principal inconvenient de la solta de visons americans al medi ibèric es el desplaçament del visó europeu, més dèbil, menys feroç, susceptible a les malalties endèmiques que l'americà ha adquirit a la granja degut a la seva alimentació antinatural, PERÒ... el visò europeu es troba com es troba a causa de que al segle passat va ser sobreexplotat per la industria pelletera local, caçat sense limit, i al llarg de tots aquests anys expoliat i desplaçat per l'avenç dels nuclis urbans humans. El dany que causa avui el viso america alliberat al viso europeu és pura anecdota en comparació amb la persecució que ha sofert per part dels humans.

3. El viso europeu troba el seu territori des de La rioja fins Bizkaia fins Segovia, lluny de Galicia on els visons americans alliberats poden establir les seves colonies sense competir amb el seu semblant europeu.

3. El viso america mai hauria arribat a introduirse als ecosistemes locals si uns empresaris sense escrupuls no els haguessin arrencat de la seva terra per fer calers a costa de la seva massacre. Ells son els responsables originals, a més, les fugues de visons sense ajudes de cap huma tenen lloc en totes les granjes pelleteres. El "desastre ecologic" del que tu parles, per tant, es anterior a les accions de l'FLA.

Els empresaris de la industria pelletera son un grup economic fort a Galicia, on es troben la majoria d'aquestes granjes. Es evident que tenen molta veu als mitjans de comunicació. Sorpren veure com la penya titlla de manipuladora la premsa en certes ocasions i en unes d'altres s'empassa acriticament tota la merda que escampa.
Re: Atac simultani a tres granges de la industria pelletera (comunicats + noticia mass media)
19 oct 2006
Capità enciam, ni milions de visons en llibertat poden ser tan desastrosos com una persona sola, és a dir, tu. Penseu abans d'escriure...que sembla que us llegiu La Vanguardia o el Pais i ja us convencen...una mica de visió crítica.
Re: Atac simultani a tres granges de la industria pelletera (comunicats + noticia mass media)
19 oct 2006
visca la destrucció de l'ecosistema!!!
Re: Atac simultani a tres granges de la industria pelletera (comunicats + noticia mass media)
19 oct 2006
Encara no heu donat cap argument per justificar l'alliberament de prop de 5.000 visons a l'ecosistema, no et sembla prou greu? Em sembla que tot allò que disenteixi de la línia d'actuació d'aquesta gent ja la titlleu d'estar al costat dels explotadors dels animals.

Que existeixi la indústria pelletera, no justifica alliberar prop de 5000 visons. Em sembla que no s'ha calculat l'impacte que pot causar un alliberament d'aquesta magnitut en els ecosistemes on aniran a parar aquests 5.000 visons. Ja que suposaran una pressió i un desequilibri a la cadena tròfica, provocant ben segur una disminució dels animals de que s'alimenta.
No és el mateix que hi hagi fugides d'animals puntuals, que no l'alliberament de cop de tal població de visons.

Prou bé dius que el visó europeu està en perill, degut fonamentalment a la destrucció de l'habital natural, com la contaminació de les aigües, així com l'extensió del visó americà, com molt be dius és una espècie més agressiva i portadora de malalties que transmet al visó europeu. Que amb aquestes accions poc ajuda a la seva recuperació o la seva mera existència.

Què els alliberin a Galícia, no implica que no puguin arribar a zones on predomina el visó europeu. Arreu hi ha exemples com d'una zona s'han extès després diverses espècies a d'altres zones prou allunyades de l'inicial.

Finalment, que l'explotació primer dels visons europeus, i després americans, i en definitiva de la indústria pelletera, poc té que veure amb que contribuim nosaltres ha augmentar el desastre que ve produint-se.
Re: Atac simultani a tres granges de la industria pelletera (comunicats + noticia mass media)
19 oct 2006
La acción puede estar mal, pero realmente a los medios que hacen este tipo de denuncias, tan sólo les importa el daño económico.
Unos animales que se crian en condiciones esclavistas y antinaturales, para despues matarlos con descargas electricas (asi su piel sirve para la industria), para tan solo hacer abrigos de visones, tirando a la basura el resto del animal...
Los ecosistamas cambian, sobre todo debido a la accion del hombre, esos animales no se merecen la oportundiad de escapar y vivir?
Que es preferible que mueran los miles de visones soltados conservando el ecosistema¿
O que se adapten y sobrevivan miles de ellos¿?

Que curioso que cuando se escapan solos nadie dice nada, pues la seguridad y las instalaciones en esas granjas estaban obsoletas.


Salud!
Re: Atac simultani a tres granges de la industria pelletera (comunicats + noticia mass media)
19 oct 2006
El problema no és que s'adaptin o no, simplement que provoquen que les espècies autòctones siguin les perjudicades. I no els pelleters, que trigaran pocs mesos en tornar a omplir les seves gàbies amb nous visons.
Re: Atac simultani a tres granges de la industria pelletera (comunicats + noticia mass media)
20 oct 2006
Fals. El dany econòmic que provoquen aquestes accions és alt, obviament, i es el que es persegueix, independentment dels concrets 3.000 animals alliberats.

Es a dir, si a un visó d'aquests l'esclafa un cotxe, mala sort (diria jo). Però el que es pretén és colpejar a l'industria pel·letera.

Salut.
Re: Atac simultani a tres granges de la industria pelletera (comunicats + noticia mass media)
20 oct 2006
Estic estudiant a Galiza i una de les propietàris de la granja surt dient que han tirat 20 anys de la seva feina pel terra: només per això la acció ja està justificada.
I, tanmateix, els animals moririen igual.

Prou fer cas als mitjas comercials, son fems!!
Re: Atac simultani a tres granges de la industria pelletera (comunicats + noticia mass media)
20 oct 2006
Que si si, que tot el que no sigui donar suport aquesta penya, estem manipulats pels mass media. Em fa gràcia doncs, que digueu que ho feu per evitar la mort i la tortura dels visons a les granjes i després si es produeixen la seva mort a la carretera és mala sort. Llavors en que quedem?

Per altra part, són aquests alliberaments massius el que produeixen un greu perjudici ambiental, i no les fugues puntuals de les granjes.

Però en fi, vosaltres a la vostra.
Re: Atac simultani a tres granges de la industria pelletera (comunicats + noticia mass media)
20 oct 2006
Aqui ningu ha dit que qui no estigui d'acord és un manipulat, tant sols tu, que no t'adones de que tothom qui ha defensat l'accio ho ha fet amb arguments sòlids. Que per cert, desmonten la mateixa fàlacia sobre el perjudici ambiental que repeteixes un i altre cop.
Re: Atac simultani a tres granges de la industria pelletera (comunicats + noticia mass media)
21 oct 2006
Doncs diria que els vostres arguments es repeteixen un darrera l'altre. I deixam dubtar de la vostra solidesa argumental. Els fets són que alliberen visons per acabar amb la indústria pelletera, el resultat són 5000 visons al medi, i que després d'anys, dels primers alliberaments massius, la indústria pelletera continua existint. Caldria que es plantegessin les seves accions. Però bé continueu amb el vostre rotllo.
Sindicato Sindicat