Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
Judici a Terrassa contra Kaletrines.
18 oct 2006
TOTHOM CONVIDAT: el 25 d’octubre (aquest dimecres) als jutjats de Terrassa (Rambla d’Egara) a les 10 del matí a donar suport.
EL 25/10/06 TERRASSA, JUDICI A L’OKUPACIÓ. KALETRINES 1.

El 18 de setembre de 2004, 4 joves van okupar una casa abandonada al carrer Sant Josep de Terrassa. A l’interior no hi havia rastre de vida des de feia almenys 15 anys, sense mobles ni cap altre tipus d’objecte, llevat d’un calendari dels anys vuitanta. A més la instal•lació elèctrica era antiga i inservible, la cuina, de carbó i al pati vam trobar una antiga letrina que ens va donar el nom. L’única cosa de valor què disposava era un rajolí d’aigua continu que tal com venia se n’anava per l’aigüera
Aquest era l’estat pèssim de la casa malgrat el magnífic emplaçament cèntric en què es trobava. Per què havia estat tancada tant de temps? Quants anys més havien de passar fins què se’n fes ús ?

Amb l’okupació de la vivenda preteníem netejar l’espai i rehabilitar-lo per viure-hi. Amb quin dret?. I és legítim actuar fora de la legalitat? La legalitat ha de permetre l’existència de d’espais morts durant dècades amb l’única finalitat d’inflar-ne injustament el seu valor econòmic?

Durant les 3 primeres setmanes moltíssima gent es va implicar en les tasques de rehabilitació. A les quatre setmanes la feina es va alleugerir i vam començar a viure-hi amb normalitat.

A les 5 setmanes, el desallotjament. El 26 d’octubre a les 9 del matí, 8 furgonetes la Policia Nazional, a més de un bon número de Municipals, es van presentar al carrer Sant Josep. Les tres persones que hi havia a l’interior es van veure sorpreses quan els policies van entrar pel balcó a cop de mall, cridant, i porra en mà destrossant els pòsters i alguns objectes personals més. Per què tanta policia? Què esperaven trobar? Per què aquesta desproporció?

Les tres persones identificades aquell dia van ser acusades i implicades en un procés judicial acusades d’usurpació. Al poc temps van ser cridades a declarar als jutjats en la fase d’instrucció del cas. Actualment, en la fase penal superat el tràmit de les declaracions, dues de les tres persones identificades el dia del desallotjament seran jutjats per usurpació Gonzalo Salgado Criado. I s’enfronten a una pena-multa de 12 euros diaris durant 4 mesos que poden convertir-se en 2 mesos de presó en cas de no poder o no voler pagar la multa. És lícita l’especulació amb el sòl i els immobles que no donen l’ús que se’ls correspon? Ha de condemnar la justícia aquestes dues persones?

No és el mateix legitimitat i legalitat. La legalitat és única i suprema i la legitimitat està en funció de cadascú? No és legítim que, una persona per adquirir una vivenda hagi de pagar un lloguer o una hipoteca cada mes de la resta de la seva vida? Amb la precarietat en la que viu el jovent, és legítima la rehabilitació d’espais que És legítima la propietat d’espais morts que no compleixen la seva utilitat i s e sobrevaloren continuament? No és la vivenda un dret bàsic? Ha de ser la propietat el dret suprem? Per quins interesos treballa la justícia?

SI LA REPRESSIÓ NO S’ATURA NOSALTRES TAMPOC
CONTRA L’ESPECULACIÓ OKUPACIÓ

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Judici a Terrassa contra Kaletrines.
19 oct 2006
molt suport des de l'altre banda del charco!!! estem amb vosaltres!!!
petons revolucionaris!!!
un desallotjament, mil okupacions!!!
Sindicato Sindicat