Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
12 d'octubre: Nazis a Màlaga, un dia trist
18 oct 2006
269351.jpg
12 d'octubre: Nazis a Màlaga, un dia trist
x Andrei



Sí, un dia trist per a Màlaga perquè les seves autoritats han romàs impasibles i consentit que en els carrers un moviment neonazi, Alianza Nacional, pugui difondre les seves proclames xenòfobes, autoritàries i plenes d'odi.

A més, tot ha ocorregut en una ciutat, Màlaga, i una nació, Andalusia, que si es poden definir per alguna cosa és per ser un gresol de cultures, amb un poble que rep a tot aquell que ve de fora amb els braços oberts.

Alianza Nacional, amb la seva lògica estupidesa, va escollir un marc de la ciutat, el carrer Alcazabilla, que simbolitza la unió de cultures que ha donat lloc en part al que avui dia a Andalusia, personalitzats en el teatre romà, la Alcazaba i, curiosament, la jueria. Sí, aquests neozazis han donat la nota enfront de la històrica jueria malaguenya, o millor dita el que queda d'ella, presidida per l'estàtua del poeta hebreu Ibn Gabirol; però tot ha donat igual, sota l'empara de la llibertat d'expressió i el victimisme se'ls ha donat la possibilitat que parlin aquells que volen tancar la boca als quals no pensen com ells. Quan estableixin les seves xarxes i comencin les agressions indiscriminades –que en les últimes dates han començat a reproduir-se amb certa regularitat- ens posarem les mans en el cap.

Al voltant de 80 individus, la majoria d'ells amb indumentària nazi, es van donar cita en el carrer Alcazabilla davant la mirada atònita dels transeünts que van passar de la incredulitat a la por al veure semblant espectacle. L'acte va tenir poca història i d'ell només cap subratllar i denunciar les consignes xenòfobes unides a tota la parafernalia feixista.

La pregunta que cal fer és: aquesta és la imatge que de la ciutat volen donar les autoritats? Tal vegada ha estat la guinda que la Subdelegació del Govern volia posar a la tan anunciada a so de bombo i platerets 'Exposició Mundial Filatèlica', que tenia una de les seves carpes al costat del lloc de concentració d'aquests impresentables.

Així que bé, un grà de sorra més; ha quedat ‘ideal’ l'escena d'un grup de neonazis al crit de ‘Sit heil’.

Màlaga, capital cultural?...
http://www.erllano.org/articulo.php?id=326
Mira també:
http://valencia.indymedia.org/display.php?articleId=2758

This work is in the public domain

Comentaris

Re: 12 d'octubre: Nazis a Màlaga, un dia trist
18 oct 2006
Ho veig be. Perque he de veure cada any festes del partit comunista que es responsable de genocidis a alguns paisos i no passa res? Vivim en un estat democratic i tothom que es del pais te dret a dir la seva.
Re: 12 d'octubre: Nazis a Màlaga, un dia trist
18 oct 2006
Vivim en un estat amb democràcia representativa, però no pas democràtic.

Son dues coses ben diferents.
Re: 12 d'octubre: Nazis a Màlaga, un dia trist
18 oct 2006
Doncs perquè no crec que cap comunista que participa en les festes del partit comunista es vegi identificat en pol-pot, stalin o mao i si ho fan tenen un problema. En canvi els que es manifesten amb Alianza Nacional són negacionsistes de l'holocaust però en fan una apología reiterada i estan a favor de matar a tots els rojos, negres, jueus.... De totes formes també sóc del parer que tothom ha de poder dir la seva.
Sindicato Sindicat