Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
Crida per a sostenir Franccesc Pougault convocat al tribunal de Perpinyà
18 oct 2006
Crida per a sostenir Franccesc Pougault convocat al tribunal de Perpinyà
http://www.airenou.cat/pdcn/pd-francesc.php

Crida per a sostenir Franccesc Pougault convocat al tribunal de Perpinyà

El dia 13 de maig de 2006, en el decurs de la manifestació de sosteniment als joves que havien esborrat pintades feixistes, Francesc Pougault va demanar als gendarmes, que fotografiaven els manifestants, de fer la seva feina, és a dir de protegir la manifestació. Calques dies més tard sense que a cap moment, a llarg de la manifestació, ningú li hagi demanat la seva identitat, Francesc Pougault va rebre a la seva antiga adreça una convocatòria de la "gendarmerie" de Perpinyà i una telefonada per a confirmar-li la convocatòria.

Se l'acusa de "outragé par parole, gestes, menaces, écrit non rendu public, image non rendue publique, envoi d'objet, de nature à porter atteinte à la dignité ou au respect dus à la fonction de GUMER SINDO MARTINEZ, personne dépositaire de l'autorité publique, dans l'exercice ou à l'occasion de l'exercice de ses fonctions, en l'espèce GENDARME".

El centenar llarg de persones presentes a la manifestació no va notar en cap moment ni paraules, ni gestos irrespectuosos, ni res del que s'esmenta de part del Francesc Pougault de cara a la "gendarmerie".

Davant d'aquests fets:
Denunciem l'actitud policíaca escandalosa de la gendarmerie que reprimeix els manifestants qui lluiten pacíficament per a defensar la seves idees. Denunciem el fet que els autors de les pintades feixistes no han estat inquietats a cap moment, aquests continuen pintant i encartellant. Denunciem que els joves qui tapaven les pintades feixistes són ells declarats culpables i que s'inculpi manifestants que els sostenen.

La Plataforma per la Dignitat convoca:
el dijous 19 d'octubre a partir de 8h al tribunal de Perpinyà totes les persones qui refusen la injustícia, per a sostenir el Francesc Pougault injustament acusat.
Mira també:
http://www.airenou.cat/index.php

This work is in the public domain

Comentaris

Solidaritat amb en Francesc!
18 oct 2006
pdcn.gif
logo-antifeixes.jpg
Els últims mesos, a Catalunya Nord i en particular a la zona del Riberal, les pintades feixistes en català s'han fet cada cop més freqüents. Creus d'occident, creus d'occident amb 4 barres, « Islam fora », « Fora àrabs », « Ni dretes ni esquerres, sem catalans», i fins i tot pintades que atacaven directament persones catalanes i d'esquerres que estan políticament implicades, han aparegut en diversos llocs.

La nit del divendres 14 al dissabte 15 d'abril dos joves, que estaven tapant algunes d'aquestes pintades feixistes van ser detinguts per la "Gendarmerie Nationale". Durant més d'una hora d'interrogatori a la "Gendarmerie Nationale" del Soler els agents els van qüestionar sobre temes tant poc relacionats amb el cas com si eren professors de català o si sabien català. Després, els van deixar anar a l'espera de l' « avis du parquet ». Durant els dies següents aqueixes dues persones van haver de presentar-se diverses vegades a la mateixa gendarmeria on van ser convocades per a que el cos policíac els fes fotos i prengués les seves empremtes digitals. Finalment han rebut una convocatòria davant del Tribunal Correccional de Perpinyà, en què se'ls acusa de degradar bens públics.

Front a aquesta situació que demostra la incoherència total de la policia francesa :
Denunciem els autors de les pintades feixistes.
Denunciem la tolerància de les autoritats tant policíaques com administratives, que ni denuncien les pintades, ni busquen els culpables, ni les fan tapar.
Denunciem també l'actitud policíaca escandalosa, que reprimeix els joves que lluiten contra el feixisme, una de les xacres de la nostra societat, que més morts ha causat i continua causant.

El feixisme no se pot ignorar, ignorar-lo és fomentar-lo.
Contra el feixisme, ni un pas enrere !


Endavant els i les companyes de Nord!
Mira també:
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display_any/272683
Sindicato Sindicat