Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: un altre món és aquí : ecologia
Per moure’t per la ciutat. Vés amb bicicleta!
17 oct 2006
Vius en una gran ciutat i estàs tip de fer cues amb el cotxe per anar a la feina? A sobre, agafar el metro et provoca claustrofòbia?

Actualment, les àrees metropolitanes pateixen les conseqüències negatives de dècades d’ús massiu del cotxe. Si es deixés d’utilitzar el cotxe o la moto en distàncies inferiors als 3 km, s’aconseguiria un estalvi energètic del 60%. A més, les vies de circulació i els aparcaments consumeixen molt d’espai a les ciutats. Prop d’una tercera part del sòl urbà, o tres quartes parts dels carrers de les ciutats europees, hi estan destinats. Amb una inversió econòmica relativament menor, a llarg termini et podries estalviar molts diners si et compressis una bici i la fessis servir per moure’t per la ciutat.
Vés amb bicicleta! No contamina i arribaràs a tot arreu sense haver de preocupar-te per l’aparcament. Si vols saber més avantatges sobre l’ús de la bici, pots consultar entitats com Amics de la Bici (Més informació: www.amicsdelabici.org)Però. No tens més remei que anar a treballar amb cotxe, potser perquè tens la feina molt lluny i no disposes de bona comunicació amb transport públic. Et surt molt car i t’avorreix?

L’ocupació mitjana dels vehicles és d’1,2 persones. Al voltant d’un 80% dels autos que circulen en qualsevol moment i lloc estan ocupats habitualment per una sola persona. Més dades: un cotxe amb un sol ocupant representa una despesa energètica entre 15 i 20 vegades superior a la d’un vianant. D’altra banda, l’ús indiscriminat del cotxe genera individualisme i ens aïlla els uns dels altres. En aquest context, és fàcil perdre els estreps. Alguns conductors, fins i tot, s’estressen tant que s’apropen a comportaments més propis dels hooligans del futbol.

Intenta compartir cotxe amb els companys de feina. Socialitzaràs, racionalitzaràs l’ús del cotxe, reduiràs el cost del desplaçament fins a un 75% i contaminaràs menys. (Més informació: www.compartir.org)

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Per moure’t per la ciutat. Vés amb bicicleta!
17 oct 2006
El primer divendres de cada més a les 8 de la tarda a la plaza universitat té lloc a Barcelona la massa crítica.
Pels qui no saben la massa critica és una trobada de ciclistes a plaza universitat amb l'objectiu de sortir a la carretera per reindivicar que les bicicletas som part del trafic, que ens respectin, fomentar-ne l'ús, que habilitin més carrils bicis.

Barcelona neta i bonica és la barcelona sense fums
Re: Per moure’t per la ciutat. Vés amb bicicleta!
17 oct 2006
durant molts anys vaig anar en bicicleta per la meva comarca
ara vaig en transport public.
Els darrers anys han estat a punt d'atropellar-me unes 30 vegades gent que va en bici per la ciutat, per les voreres, pels pas de peatons. la gent esta a punt de passar a peu i et creuen de banda a banda davant dels morros, t'has de parar en sec si no vols que les rodes et passin per sobre els peus ...
Com que la ciutat esta reservada pels vehicles motoritzats contaminants, i molta gent no respecta que els carrils bici son per les bicis -però per on haurem de passar a peu ara?- gent que va en bici es dedica a passejar-se per davant dels ulls de poll de peatons, com que es porta un utensili pesant i que pot fer mal -la bici- el peato que va sense res s'ha de toca els nassos...
Es la selva? Es la guerra?
Colera camping CNT