Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Tercera emboscada a policies a la periferia de Paris
16 oct 2006
Desde fa unes setmanes la policia francesa es troba en un estat crític enfront d'un augment de les emboscades per part de joves procedents dels barris marginals.
Desde fa unes setmanes la policia francesa es troba en un estat crític enfront d'un augment de les emboscades per part de joves procedents dels barris marginals. El divendres 13 d'octubre va ser el tercer episodi d'un sèrie que no sembla acabar aviat.
   
    Durant el seu torn de patrulla, un cotxe de la BAC (Brigada Anti Criminalitat, uns pavos rotllo cow-boys total que van de secretes de estètica nazi, molts d'ells realment racistes i fatxes), va ser bloquejat per dos cotxes en el barri de Epinay-sur-Seine (perifèria de Paris).. De cop i volta van aparèixer una trentena de joves llençant pedres, armats amb barres de ferro. Els policies van aconseguir escapar disparant a l'aire (segons ells) però un d'ells va ser ferit a la cara per una pedra.
   
    Els altres atacs també van tenir lloc a la perifèria de Paris, amb la mateixa manera d'actuar : un grup de 20-30 persones ataca a diversos policies una vegada bloquejat el seu cotxe. Cada vegada la resposta de l'estat ha estat la mateixa: enviar a un centenar d'efectius policials i assetjar el barri per a detenir gent en operacions mediatiques espectaculars a 9 mesos de les presidencials. Cada vegada la reacció dels/les habitants/es dels barris és negativa enfront d'assalts en regla d'aquest tipus.
   
    Només aporten una solució policial a un problema social i permeten als que politicxs fer de la seguretat ciutadana un tema central de la campanya política. També cal destacar que els diferents sindicats de la Policia Nazional, amb el suport dels mitjans de comunicació, estan construïnt una figura del policia víctima dels violents. Per això demanen mes mitjans i mes mà dura.
   
    Un alcalde de dreta ja ha començat una campanya de suport a la Policia amb el lema Població, Policia, Solidaritat. El Sindicat Nazional d'Oficials de Polica (SNOP) ha demanat reforços per les setmanes a venir. Segons ells, grups de joves planegen festejar violentament els disturbis de l'any passat.

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa