Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder
Comença el judici contra el mosso d'esquadra acusat de matar la dona i la sogra a Lliçà de Vall
16 oct 2006
Avui comença a l'Audiència de Barcelona el judici contra un mosso d'esquadra acusat de matar la seva dona i la seva sogra el maig del 2004 a Lliçà de Vall. El fiscal i la família demanen per al processat 50 anys de presó. L'home sosté que és innocent. El judici es farà amb un tribunal popular, que haurà de pronunciar-se sobre la innocència o culpabilitat de José Luis Rua. L'acusat anirà pel seu propi peu al judici, ja que va quedar en llibertat provisional després de sis mesos a la presó.
Els fets es remunten al 3 de maig del 2004, quan l'acusat i la seva dona, Sílvia C.A., de 32 anys, es trobaven al domicili familiar. Les seves dues filles, llavors de 5 i 2 anys, eren a l'escola i la sogra del processat, María Engracia A.V., de 53 anys, era al metge.

Les acusacions mantenen que José Luis R.B. va atacar per sorpresa la seva dona al menjador amb un ganivet de cuina. La víctima va morir després de rebre nou punyalades i diversos cops a la cara, fet que evidència "la descomunal agressivitat i brutalitat" amb què el processat va dur a terme l'agressió, segons l'acusació particular.

Després d'haver comès suposadament el primer assassinat, José Luis R.B. hauria deixat pistes falses per tota la casa, que hauria situat "hàbilment" en llocs "estratègics" per simular un robatori i fer veure que el crim l'havien comès delinqüents comuns.

Així, segons l'acusació particular, el processat va desordenar una part del domicili, va trencar el vidre de la porta que donava accés al pati exterior i va escampar objectes d'escàs valor per la terrassa.

La sogra de José Luis R.B. va arribar a casa una hora i mitja després d'haver-se comès el crim, quan l'acusat, suposadament, estava simulant el robatori, i va acabar de la mateixa manera que la seva filla. La dona va intentar resistir-se a l'agressió, tal com demostren les ferides defensives que presentava a les mans i els braços, però finalment va morir després de rebre setze punyalades.

L'acusació particular insisteix que el processat "ho tenia tot planejat" i afirma que el matrimoni passava per un mal moment i discutia constantment.

Independentment de la pena de presó, el ministeri fiscal reclama 360.000 euros d'indemnització per a les filles del matrimoni i un total de 180.000 euros d'indemnització per a la resta de familiars directes de les víctimes.

La defensa de José Luis R.B., per part seva, sol·licita l'absolució de l'acusat al·legant que aquest va sortir de casa abans que es cometés el crim i que va estar dues hores a l'habitatge on el matrimoni tenia previst mudar-se amb les seves filles, situat també a Lliçà de Vall, per revisar les obres de condicionament que s'hi estaven realitzant.

Segons l'advocat defensor, totes la proves practicades durant la investigació, entre elles l'anàlisi de les mostres d'ADN recollides a l'escenari del crim, han demostrat la innocència de l'acusat i "han evidenciat de manera incontestable la presència al lloc dels fets de dues persones les identitats de les quals a dia d'avui encara es desconeixen".

La defensa manté que el processat va intentar ajudar les víctimes i assegura que la parella, les seves dues filles i l'àvia "vivien feliços i en perfecta harmonia", fins al punt que els amics i coneguts de José Luis R.B. i Silvia C.A. els consideraven un matrimoni "exemplar".

El processat va quedar en llibertat provisional el 3 de desembre del 2004, després que l'Audiència de Barcelona estimés el recurs d'apel·lació presentat per la defensa, ja que entenia que no existien indicis racionals de criminalitat evidents que justifiquessin la mesura de presó provisional. Les filles del matrimoni estan sota la custòdia del seu pare des d'aleshores.
Mira també:
http://www.telenoticies.cat/pnoticies/notItem.jsp?item=noticia&idint=150924
http://www.telenoticies.cat/pnoticies/notItem.jsp?item=noticia&idint=64668

Copyright by the author. All rights reserved.
Sindicato Sindicat