Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Veí de l’Eixample detingut irregularment i acusat injustament - Assemblea de Joves de l'Eixample Nord
14 oct 2006
En Jona està essent el cap de turc de pressió política i mediàtica
Ahir al vespre, Jonatan Ivorra, veí del barri de Sagrada Familia, va ser detingut de forma irregular per agents dels Mossos dâEsquadra a les 20.00 del vespre davant del portal de casa seva. Mentre la seva companya sentimental era retinguda i se li assegurava que tornaria després âdâunes quantes preguntesâ?, els agents dels Mossos dâEsquadra es van encaputxar amb passamuntanyes per endur-se en Jona emmallitat i dins dâun cotxe, negant-se a donar cap mena dâinformació a la seva companya, que no va poder veureâl fins que marxava dins del vehicle i a distància, sense ni poder mantenir-hi cap mena de contacte en cap moment.

En Jona va passar tota la nit a la comissaria de Les Corts patint lâhostilitat constant de lâautoritat policial. Dissabte a quarts de dues ha pogut, per fi, sortir dels Jutjats dâInstrucció del Passeig Lluís Companys (Barcelona), però sota els 3 càrrecs de danys, desordres públics i atemptat a lâautoritat.

En Jona no és un veí qualsevol. Activista de lâAssemblea de Joves de lâEixample Nord (AJEN) és un noi molt actiu al seu barri, la tasca social del qual és reconeguda per les entitats veïnals i de barri amb les quals treballa habitualment. El seu compromís amb la lluita per un habitatge digne, en favor dels drets de les persones immigrades i més desfavorides, en favor de la igualtat de gènere i per la construcció dâun projetce popular, català i democràtic lâha dut ha solidaritzar-se habitualment amb totes les causes i lluites que sâestenen arreu dels Països Catalans, a través de la seva activa participació en lâAssemblea de Joves de lâEixample Nord, que forma part del projecte nacional representat per la Coordinadora dâAssemblees de Joves de lâEsquerra Independentista (CAJEI).

Durant les últimes setmanes, els mitjans de comunicació han estat víctima de la iniciativa política i policial de desviar lâatenció de lâopinió pública -cada dia més engrescada en la lluita per un habitatge digne i contra lâespeculació- cap a un fet aïllat i desarrelat de les vertaderes preocupacions ciutadanes, centrant-se en una suposada trama de joves i activistes que utilitzen la violència en manifestacions públiques.

En Jona és jove i és activista, dâesquerres i independentista, unes qualitats que sembla ser que lâhan convertit en objectiu de la persecució del Mossos dâEsquadra, dirigits per previsibles interessos polítics en el debat mediàtic. Ara, com abans, necessiten caps de turc per tranquil·litzar la opinió pública i respondre a la pressió política i mediàtica, en vista a la propera celebració dâeleccions al Parlament de Catalunya i amb la Cimera de lâHabitatge com a rerefons delveritable debats social.

Nosaltres, veïns i veïnes de lâEixample, joves i grans, companys i amigues, entitats o particulars, no permetrem que en Jona en surti afectat pel sol fet dâhaver anat a manifestar-se pacíficament âfent ús dels seus drets com a ciutadà- en favor dâuna solució justa i digna al problema de lâespeculació.

Ãs per això que volem dirigir-nos a la societat catalana. Perquè sâaixequi amb nosaltres a exigir:

-     Lâabsolució dâen Jona dels 3 càrrecs dels quals se lâacusa.
-     La rectificació policial i reconeixement dels errors i greuges comesos envers el Jona i el seu entorn social i familiar.
-     Lâaturada dâaquests i la resta de casos en els que els Mossos dâEsquadra utilitzen proves falsejables per trobar caps de turc que tranquilitzin lâopinió pública.
-     Que aquesta sigui la última detenció amb aquest tipus dâirregularitats, a més dâangoixant i amedrentadora envers les persones que ens estimem els nostres companys.

Siguem conscinets del perill que suposa permetre que casos com aquest portin a judici a persones inocents i compromeses.

AJEN â Assemblea de Joves de lâEixample Nord
Alerta Solidària
Mira també:
http://www.cajei.net

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Veí de l’Eixample detingut irregularment i acusat injustament - Assemblea de Joves de l'Eixample Nord
15 oct 2006
És lamentable veure com en una societat governada per qui s´omple la boca de paraules com "democràcia", "respecte", "pau" i "civisme" es continuin cometent, per part de les mal anomenades forces del ordre, aquestes "irregularitats" més pròpies de temps passats que no pas d´una policia moderna i de proximitat com ens intenten vendre des de les administracions. Els mossos d´esquadra són ara per ara el cos policial més denunciat de la Unió Europea, i fins i tot la consellera Tura, de tant trist record en casos com el de la mort de Josep Mª Isanta durant la Patum de Berga de fa 2 anys, va haver de reconèixer que alguna cosa de certa hi havia en totes aquestes denúncies.

Tanmateix sembla que no n´aprenen, i el que és encara més greu, que no en volen aprendre. El cas d´en Jona no és una excepció ni molt menys un cas aïllat, existeixen diversos precedents en la curta vida de la policia autonòmica que ens fan veure que tot això forma part d´una estratègia per criminalitzar i intentar callar les veus que discrepen amb la realitat social imposada. Entre tots aquests precedents cal recordar el d´en Jordi, veí de Torà (Segarra) detingut el 2003 per part dels Mossos i la policia nacional que va ser torturat en dependències policials i empresonat més tard i que encara es troba a l´espera de judici. En un anàlisi mèdic realitzat a l´Hospital Arnau de Vilanova de Lleida justament després del seu pas per dependències policials, a en Jordi se li van trobar restes d´amfetamines al cos. Aquesta substància roman a la sang durant no més de dos o tres dies, i cal recordar que en Jordi es va passar 5 dies a comissaria, arrestat sota la llei antiterrorista.

És necessari alçar les nostres veus per denunciar la repressió policial, capaç d´emprar aquests mètodes il·legals per assolir els seus fins, que no són més que la voluntat de qui els mana. Casos tan flagrants com aquest no poden quedar impunes i han de saber que amb aquestes pràctiques no ens faran callar, ni molt menys creure en el circ que tenen muntat.

Tota la meva solidaritat des d´una illa llunyana per a en Jona i tots els col·lectius que es mouen a l´Eixample nord.
Re: Veí de l’Eixample detingut irregularment i acusat injustament - Assemblea de Joves de l'Eixample Nord
16 oct 2006
Tant de bo hi hagués molts nois com en Jona al món.
Des del maresme tot el nostre suport per en Jona.

VISCA LA TERRA
Re: Veí de l’Eixample detingut irregularment i acusat injustament - Assemblea de Joves de l'Eixample Nord
16 oct 2006
els sants no existeixen.
ni els àngels.
ni els déus.


però si els manipuladors.
els feixistes.
i els fastigosos.
Re: Veí de l’Eixample detingut irregularment i acusat injustament - Assemblea de Joves de l'Eixample Nord
16 oct 2006
A mi no hem queda clar perquè se'l va detenir. De quins fets se l'acusa. No vull dir els delictes amb extracte, sinó de què collons se l'acusa?

Si hem de donar suport, no ens podem conformar amb un abstracte. Sense més informació el que fan Alerta Solidària i la Cajei és només crear confusió.
Re: Veí de l’Eixample detingut irregularment i acusat injustament - Assemblea de Joves de l'Eixample Nord
17 oct 2006
per un:

se l'acusa de danys, desordres públics i atemptats a l'autoritat.

Se'l va detenir perquè en Jona és un company molt actiu, que mou molts fils en el seu barri i no els interessa que així sigui, tallant les ales perquè no voli.

Alerta Solidària i CAJEI sols han fet un comunicat relatant els fets, de confusió res de res, justament és un escrit bastant aclaridor...

ale salut i força Jona!
Re: Veí de l’Eixample detingut irregularment i acusat injustament - Assemblea de Joves de l'Eixample Nord
17 oct 2006
Se'l va detenir per què és molt actiu? Escolta, molts som molt actius i no ens detenen així com aíxí. Per tan, entenc que es va enfrontar amb la pasma (no se on) i va trencar alguna cosa (no se què). Repeteixo, per donar el nostre suport hem de coneixer com va anar mínimament el tema. Si fem un seguidisme buit perquè si, acabarem tan alienats com els amants del capital.
Re: Veí de l’Eixample detingut irregularment i acusat injustament - Assemblea de Joves de l'Eixample Nord
17 oct 2006
Ep, UN, deixa de jugar amb l'ordinador de comissaria i ves a menjar del platet de dogchow, que passa la tura amb la ració

l'únic que vol es criminalitzar el company, ignoreu el troll
Sindicat Terrassa