Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
La polèmica de l’anunci de les seleccions catalanes
13 oct 2006
Com molts sabreu les seleccions catalanes de molts esports han intentat poder participar oficialment en federacions internacionals com podria ser la FIFA, però quan estan apunt d'aconseguir-ho (com va ser en el cas de Fresno) sectors de l'estat Espanyol contacten amb les federacions internacionals.

Durant aquests dies, la plataforma pro seleccions catalanes va llançar un anunci on hi apareixien una colla de nens que volien iniciar un partit de futbol, però un amb una samarreta vermella li diu que s'ha de treure la samarreta de la selecció catalana, si és que vol jugar (tot amb gests). El nen es veu obligat a treure's la samarreta, i un cop treta es veu com comencen el partit sense ell portar cap samarreta, i acaba l'anunci dient "Junts l'acabarem portant",
Aquest anunci vol interpretar que sectors de les seleccions espanyoles no deixen jugar oficialment a les catalanes, però aquest anunci no va agradar gens al Partit Popular, ni a Ciudadanos por cataluña (aquell partit polític que s'ha fet famós perquè en la campanya electoral utilitzarà el seu màxim representant, completament nuu en la seva pancarta publicitària ).

Aquests dos partits polítics el van denunciar a la CAC(Consell Audiovisual de Catalunya), però aquesta va donar el vist i plau a l'anunci, i es va emetre per TV3, fins que van aconseguir que el jutjat nº 9 solissités una aturada immediata d'aquest. Després d'això Televisió de Catalunya va oferir un informe en el qual comunicava que ells estaven a favor de l'anunci, però estaven obligats a aturar la seva emissió tot i que la CAC va donar llum verda.

El més curiós d'això, és que el PP i Ciutadans ens diuen que l'han denunciat, perquè és un anunci que utilitza menors d'edat en temes polítics. El tema polític d'aquest anunci, és que la selecció espanyola no deixa jugar oficialment a la selecció catalana? Per aquesta raó, un nen donant suport a la selecció espanyola, és també un tema polític i hauria de ser prohibit, o és solament quan es tracta de la catalana? I llavors que passa amb l'anunci del PP de l'any passat on es van utilitzar uns nens per fer l'anunci per defensar la constitució espanyola? S'haurien també de prohibir per ser tema (aquest sí) polític?

La raó que ha donat el jutge per retirar-lo és perquè diu que fomenta discriminació entre menors i causa en ells danys irreparables.

El que està clar és que no els hi ha agradat que s'anunciés públicament el missatge de que la selecció espanyola no deixa jugar la catalana, però ha fet l'efecte contrari del que volien, ja que han fet molta més publicitat de la que se'n faria si no s'hagués dit res.

Marc Pla Moran

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat