Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
Acció antifeixista al Prat de Llobregat
13 oct 2006
ACCIÓ ANTIFEIXISTA AL PRAT DE LLOBREGAT En el marc de la "celebració" del 12 d'octubre, un grup de pratencs va netejar el poble de nombrosa simbologia franquista. Dues accions paral·leles es van dur a terme durant la matinada prèvia a la data, una consistent en la retirada de gairebé una quarantena de plaques del "Ministerio de la Vivienda" franquista, encara presents a nombrosos edificis pratencs. I una altra, rebatejant el nom d'alguns carrers que estan dedicats a personatges lligats amb el franquisme.

En el marc de la "celebració" del 12 d'octubre, un grup de pratencs va netejar el poble de nombrosa simbologia franquista. Dues accions paral·leles es van dur a terme durant la matinada prèvia a la data, una consistent en la retirada de gairebé una quarantena de plaques del "Ministerio de la Vivienda" franquista, encara presents a nombrosos edificis pratencs. I una altra, rebatejant el nom d'alguns carrers que estan dedicats a personatges lligats amb el franquisme.

En el comunicat de l'acció s'expliquen els noms dels sis carrers i el motiu de la seva substitució, el grup es declara contrari a la celebració d'aquesta diada commemorativa d'un genocidi i de l'imperialisme espanyolista, el compromís amb els lluitadors antifeixistes d'ara fa 70 anys, i la voluntat ferma de continuar retirant els símbols fins que no en quedi cap.

El grup denuncia que durant el ple del 5 d'octubre del 2005 el consistori pratenc es va comprometre a la retirada total d'aquestes plaques. Durant el mes d'abril del 2006 una nova notícia parlava de la retirada de només quatre de les mateixes, nombre irrisori que ni tansols han estat capaços de complir. Ha passat un any i els carrers continuen "lluint" nombrosos símbols feixistes demostrant, un cop més, la falsedat dels acords consistorials que únicament serveixen de cara a la galeria i evidenciant que l'única solució per acabar amb la presència feixista és l'acció directa.

Ara i sempre, Antifeixistes!!!

Mira també:
http://www.kasalprat.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Acció antifeixista al Prat de Llobregat
14 oct 2006
Endvant aquesta gent del Prat!!

amunt!!
Sindicato Sindicat