Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
Penedès. La Guàrdia Civil i els joves independentistes, les dues cares de la celebració del Pilar al Garraf
13 oct 2006
L'Assemblea de Joves de Vilanova es va mobilitzar ahir en contra del feixisme
780_008_707139_2006_10_107[1].jpeg
780_008_707434_2006_10_107[1].jpeg
1160685383_f[1].jpeg
Els joves independentistes i la Guàrdia Civil han estat les dues cares de la jornada festiva del Pilar, que ha estat marcada per la pluja, que ha fet acte de presència a gairebé totes les activitats. L'Assemblea de Joves de Vilanova es va mobilitzar ahir en contra del feixisme, i la Guàrdia Civil va fer una missa de campanya a la caserna de Vilanova per celebrar la seva patrona, la verge del Pilar, a la qual van assistir la majoria de cossos de seguretat del Garraf i diverses autoritats municipals.


Unes taules i cadires i una pissarra al centre de la plaça de la Vila van servir per improvisar una classe d'història d'una jornada laborable qualsevol. Poc abans de les onze del matí i amb una lleugera pluja, un grup reduït de l'Assemblea de Joves de Vilanova va reivindicar la supressió de la festa del 12 d'octubre recordant «la massacre indígena de 1492» a càrrec d'un professor d'història de l'institut Lluch i Rafecas de Vilanova. Al vespre, l'entitat també va convocar una manifestació antifeixista que va reunir un centenar de joves. La marxa va recórrer el centre de la ciutat i alguns dels manifestants van efectuar pintades en contra del 12 d'octubre en parets i aparadors. L'Assemblea de Joves organitzarà durant tota la setmana activitats «antifeixistes»: «Representaran la conquesta i l'extermini de les nacions sense estat de la península Ibèrica i l'extermini dels pobles indígenes de l'Amèrica Llatina». Dissabte vinent, l'entitat ha preparat un seguit d'activitats infantils a la plaça de les Cols, com ara un recital de rondalles a càrrec de Perot, una actuació del cantautor Pep Roig i una xocolatada popular.

La caserna de la Guàrdia Civil de Vilanova va reunir ahir al migdia els responsables de tots els cossos de seguretat que actuen a la comarca, a més d'alcaldes i autoritats municipals. La missa de campanya en honor de la patrona de la Guàrdia Civil es va tancar amb el cant de l'himne per part dels agents i el capità Manuel Molinero.

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat