Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
Davant les recents agressions neonazis a Madrid
13 oct 2006
36.jpg
Davant les recents agressions neonazis a Madrid
x Coordinadora Antifeixista de Madrid



La complicitat policial amb els grups feixistes és cada vegada més evident. En els cossos policials i militars encara hi ha una important presència ultradretana, gràcies a la llei de punt final que va suposar la transició política espanyola. Els assassins, torturadors i violadors de la policia franquista han seguit exercint la feina de casa en la monarquia parlamentària; ni un només ha estat jutjat pels seus crims i violacions de drets humans.

Dissabte passat 23 de setembre en el Barri del Pilar vam assistir al brutal apallissament de diversos joves per part d'un nombrós grup de neonazis. Un dels xavals agredit va haver de ser operat d'urgència per enfonsament i fractura del crani. Aquesta va ser la més greu de les múltiples agressions que van dur a terme al llarg de la nit, en aquest i en altres barris de la zona nord de Madrid.

Aquest grup de feixistes es va reunir abans i després de les pallisses en el local del partit ultradretà “Democràcia Nacional� situat en les places del barri, segons han confirmat multitud de veïns. Malgrat l'advertiment que per part d'alguns veïns es va fer a la Policia Nacional i Municipal, la seva passivitat va ser absoluta, fins i tot després de les agressions més greus, que es van produir a pocs metres d'una comissaria. Camuflat sota l'enganyós i confús nom de Democràcia Nacional, aquest partit polític empara i dóna cobertura a joves neonazis com els que van agredir al veïnat el passat 23 de setembre. Aquestes pallisses no són un fet aïllat ni excepcional, són part d'una estratègia de l'ultradreta a Madrid.

El 25 d'agost, en les festes d'Alcalá d'Henares, 15 nazis van atacar a les persones que es trobaven en la caseta del PCE i van ferir a tres persones. Un dels assaltants, que van sortir de la caseta de Falange, va dir ser guàrdia civil. Els feixistes van contar amb la complicitat de la Policia Municipal, ja que se'ls va avisar que es preparava l'agressió i no van fer gens.

El 1 de setembre, en les festes de Pozuelo, un grup de nazis es va dedicar a donar diverses pallisses. Van causar set ferits inclòs un regidor del PSOE qui va dir que els agressors són els nazis de tota la vida de Pozuelo i Majadahonda, encara que ja no vesteixin de skinheads. Els agredits van assenyalar la passivitat de la Policia Municipal.

El 8 de setembre, en les festes de Canillejas, 40 nazis van intentar atacar la caseta de l'associació cultural Krisol. La policia va identificar i va escorcollar a la majoria del grup, però dos nazis van arribar fins a la caseta. L'agressió els va sortir malament i un nazi va acabar lesionat.

El 16 de setembre, en les festes de Fuenlabrada, un grup d'uns 30 nazis es va dedicar a donar pallisses. Un agredit hagué de ser hospitalitzat.

El 22 de setembre, en les festes de Talavera de la Reina (Toledo), un grup de nazis va destrossar la caseta d'IU. A l'acudir la Policia Municipal, els van atacar i van ferir a un agent. Els nazis van contar amb la col·laboració de la Policia Nacional que va fer tot el possible perquè els feixistes detinguts per la policia municipal fossin posats en llibertat aquesta mateixa nit.

El 22 de setembre, en la Plaça d'Opera, un grup de 15 nazis va atacar a sis joves d'esquerra, amb el resultat de dos ferits.

El Partit Popular i alguns mitjans de comunicació diuen que aquesta estratègia d'agressions neonazis a gents d'esquerra, immigrants, captaires, homosexuals, toxicòmans... que només en l'últim mes ha deixat 17 persones ferides, algunes d'elles greus, no existeix. Que tot això no és més que un problema de "tribus urbanes", de punkis i skin heads. Però les agressions feixistes estan arribant a tal nivell que cada vegada els és més difícil ocultar la realitat. El passat mes de febrer, un grup de ultradretans va col·locar una bomba en el teatre Alfil perquè explotés durant la representació d'una obra de teatre que criticava la religió catòlica. Només la ràpida intervenció dels treballadors del teatre va evitar una massacre. La Policia encara no ha considerat oportú detenir a ningú.

Des de fa gairebé un any, l'alcaldessa de San Fernando d'Henares és amenaçada contínuament de manera pública per un grup neonazi d'aquesta mateixa localitat, per ser d'esquerres i per haver adoptat a una nena immigrant. La polícia tampoc ha considerat oportú detenir a ningú.

La complicitat policial amb els grups feixistes és cada vegada més evident. En els cossos policials i militars encara hi ha una important presència ultradretana, gràcies a la llei de punt final que va suposar la transició política espanyola. Els assassins, torturadors i violadors de la policia franquista han seguit exercint la feina de casa en la monarquia parlamentària; ni un només ha estat jutjat pels seus crims i violacions de drets humans. Això ajuda a entendre per que les organitzacions de drets humans, entre elles Amnistia Internacional, denuncien any rere any la pervivència de la tortura en comissaries i cuartels. Això explica que en els grups neonazis abundin polícies, guàrdies civils i militars.

Per tot això, sabem que el problema de les agressions neonazis no se soluciona amb més policia, que ha estat present en la majoria de les agressions de l'últim mes i no les ha impedit. Si la policia permet que s'amenaci a una alcaldessa, que reconeguts nazis agredeixin a un regidor, que ultradretans col·loquin una bomba en un teatre replet de gent... ningú en el seu sa judici pot pensar que vagin a impedir les pallisses a joves, immigrants, homosexuals, captaires...

El problema de les agressions neonazis, de les quals qualsevol persona podem ser víctima, se soluciona amb:

1. L'organització i la mobilització que obligui a tancar locals, partits i grups que impulsen les agressions com Democràcia Nacional. Exigir la depuració dels feixistes presents en la Policia, Guàrdia Civil i Forces Armades.

2. La denúncia en els jutjats de les agressions. Si les denúncies es realitzen en la comissaria és molt probable que mai arribin a cap part, o que fins i tot els agredits acabin denunciats

3. El dret a l'autodefensa. L'autodefensa no ha de ser espontània, ni significa trencar-lo tot quan "m'ho demana el cos". Ha d'estar emmarcada en una estratègia i estar mínimament acte-organitzada.

ORGANITZA LA TEVA RÀBIA
LLUITEM JUNTS
.COORDINADORA ANTIFEIXISTA DE MADRID
http://www.nodo50.org/antifa/index.php?option=com_content&task=view&id=1
Mira també:
http://valencia.indymedia.org/display.php?articleId=2724

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat