Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia : altres temes : pobles i cultures vs poder i estats : especulació i okupació
No fem el CIM: Moció al CCAP, roda de premsa i fugida del conseller Sabaté.
13 oct 2006
La moció contra el CIM del Consell Comarcal de l'Alt Penedès s'aprova per unanimitat. La plataforma desmenteix en una roda de premsa tots els arguments del PSC del Baix Penedès. Xavier Sabaté es nega a parlar amb el portaveu de la Plataforma i fuig ràpidament amb cotxe.
09/10/2006: Ahir al Consell Comarcal de l'Alt Penedès es va entrar al ple la moció contra el CIM (Logis Penedès). La moció es va aprovar amb la totalitat de vots dels consellers en contra. Recordem que el Consell Comarcal esta format per 11 consellers del PSC, 10 de CIU, 3 d'ERC i 1 del PP.
El suport del Consell Comarcal de l'Alt Penedès la setmana següent d'haver-se aprovat la moció al Consell Comarcal del Baix Penedès reflecteix una unitat Penedesenca en quant a la defensa del territori. Al Consell en les intervencions de cadascun dels grups es va fer una aposta clara per la necessitat de rebutjar projectes com aquest MacroPolígon pensat desde Barcelona i a esquenes dels penedesencs.
Al igual que a l'Ajuntament de Vilafranca la veu de la Carmina Malagarriga va representar la Plataforma amb un discurs que apostava entre altres coses per la necessitat d'un pla director que vetlli contra les agressions al territori.
Membres del Col·lectiu Ecologista Bosc Verd de Vilafranca, de la Plataforma per una Vegueria Propia i l'associació en contra del Parc Eólic a Pontons també van ser presents al ple donant suport a No Fem el CIM.
Al finalitzar la votació a mà alçada, la totalitat dels assistents al ple van aplaudir durant més d'un minut la decisió ferma del Consell Comarcal de l'Alt Penedès.

Mocions aprovades fins ara:

-Consell Comarcal del Baix Penedès
-Consell Comarcal de l'Alt Penedès
-Ajuntament de Vilafranca del Penedès
-Ajuntament de l'Arboç
-Ajuntament de Sant Jaume dels Domenys
-Ajuntament de Bellvei
-Ajuntament de Llorenç del Penedès
-Ajuntament de la Bisbal del Penedès


10/10/2006: La plataforma va aprofitar la roda de premsa per felicitar-se de la bona marxa d'aquesta, que el mes passat va treure al carrer tres manifestacions de més de 1200 persones en protesta contra el MacroPolígon.
Un cop més es va declarar que la plataforma estava en contra de qualsevol acte violent. I es va denunciar l'us per part de l'alcalde de l'esdevingut el primer dia on un grup reduit de menors va intentar parlar amb l'alcalde un cop acabada la manifestació de l'Arboç.
La plataforma després d'haber parlat amb José Montilla va refusar l'únic argument del PSC del Baix Penedès el dels 3000 llocs de treball. José Montilla a Vilanova davant d'un munt de testimonis va declarar que centres logístics com aquests no porten ni molt menys aquests llocs de treball.
La plataforma va solicitar la retirada total del projecte Logis Penedès i la redacció d'un pla director pel Baix Penedès abans d'instal·lar MacroPolígons tant agressius amb el territori com és aquest CIM de 186ha.


11/10/2006: La plataforma seguint amb la seva campanya de rebuda de polítics al Penedès va anar a l'innauguració d'un vial d'accès a les Masies de Sant Miquel (Banyeres). La rebuda va tenir un caire totalment pacífic i els més de 30 membres de la plataforma van seguir en total silenci el discursos tant de l'alcalde com del conseller, que van obviar la preséncia de la plataforma No Fem el CIM.
En acabar el discurs el portaveu de la plataforma va intentar parlar amb el Conseller, tal com abans s'havia fet amb Artur Mas i José Montilla. El Conseller Xavier Sabaté va ignorar el portaveu i es va dirigir directament a les taules on hi havia el pica-pica. Se li va intentar fer arribar un document per a signar la retirada del Lógis Penedès però el Conseller passats 5 minuts va solicitar el cotxe oficial i va marxar ràpidament.
S'ha de destacar que un cop desaparegut el Conseller es va parlar amb l'alcalde de Banyeres en un to totalment amistós preguntant per la fugida ràpida del Conseller tot i el caracter pacific de la rebuda.
Cal censurar l'actitud del parlamentari Martí Carnicer (representant del PSC Baix Penedès) que va estirar literalment del braç a l'alcalde de Banyeres mentre parlava amb la membres de No Fem el CIM.
La plataforma continuarà amb els seus actes de rebuda de polítics al Penedès durant la campanya d'eleccions a la Generalitat.
Mira també:
http://www.nofemelcim.org
http://www.domenys.net

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat