Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
L'antifeixisme valencià s'organitza davant els darrers episodis de violència feixista
12 oct 2006
12-0ct-06-antifa01.jpg
L'antifeixisme valencià s'organitza davant els darrers episodis de violència feixista



La creació d'Acció Antifeixista de València, inserta a la Coordinadora Antifeixista Intercomarcal manifesta la preocupació des dels sectors d'esquerra davant la proliferació d'atacs i activitats realitzats per l'extrema dreta al País Valencià. Amb motiu de la celebració del Dia de la Hispanitat a València amb una manifestació feixista convocada per España2000, s'ha remés un comunicat per denunciar la passivitat dels governants davant la impunitat d'aquests grupuscles violents.

Després què diversos mitjans de comunicació assenyalaren València com la capital de l'extrema dreta espanyola, la resposta antifeixista no s'ha fet esperar. Recentment creada Acció Antifeixista de València, inserta a la Coordinadora Antifeixista Intercomarcal (CAI), s'anuncia la posada en marxa de tota una sèrie de mecanismes legals per tal d'evitar que les agressions queden impunes. La CAI ja porta un temps funcionant a diverses comarques del País Valencià denunciant la situació que es pateix, així com cridant l'atenció a diversos càrrecs públics quan amb les seues declaracions transmeten idees racistes o xenófobes. A continuació reproduïm el comunicat que s'ha emés amb motiu de la celebració d'una manifestació feixista el proper dia 12 pels carrers de València. També s'anima les persones que hagen patit agressions feixistes o racistes que conten el seu cas.

MANIFEST D’ACCIÓ ANTIFEIXISTA DE VALÈNCIA I DE LA COORDINADORA ANTIFEIXISTA INTERCOMARCAL

Amb motiu de la celebració de la manifestació convocada pel partit d’extrema dreta España2000 que el proper 12 d’octubre recorrerà els carrers de la ciutat de València, i recordant el que ha estat succeint al llarg de tot aquest any 2006 a València, volem manifestar la nostra preocupació pel creixement que continua experimentant l’activitat ultra al País Valencià i la impunitat de la que gaudeix. També pretenem conscienciar la societat, així com alertar els governants del greu perjudici que suposa per la convivència la intimidació a què aquests grups sotmeten a diferents col•lectius i persones de la nostra ciutat.

Durant el darrer any, a València, nombroses associacions, entitats, partits, llibreries, locals i persones han estat víctimes directes de la violència feixista en múltiples formes: amenaces, pintades, destrosses, insults, agressions, assalts i intimidacions. Si bé aquestes accions mai han deixat de produir-se, és des dels darrers anys que venen succeint-se de manera reiterada i sense que els seus responsables siguen identificats. Entenem que aquesta situació arriba en primer lloc, per la nefasta política social sobretot de cara als joves, que des de l’Administració s’imparteix, abocant-los a prendre postures antisocials que alimentades pel racisme i la xenofòbia desemboquen malauradament en actituds feixistes. Mentre el discurs oficial d’alguns partits i governants i els mitjans de comunicació no reflexionen i transmeten uns valors positius i coherents, amb clar compromís amb el respecte, el resultat sempre serà el contrari, el de la confrontació social per raons ideològiques, racials o religioses.

En segon lloc, l’actitud de les autoritats davant la proliferació dels actes organitzats per l’extrema dreta resulta descaradament còmplice. Exemples d’això és l’atorgant dels permisos corresponent per l’organització d’actes a organitzacions filonazis com Alianza Nacional, que te com a principi polític la puresa de la raça i els seus dirigents estan a la presó per possessió d’armes i intent d’atemptat. A més, alguns dels skinheads detinguts el passat cap de setmana per agredir un grup de joves pertanyen a aquest partit, i se’ls va intervindre, a més de propaganda racista, diverses armes.

Per altra banda, resulten també sospitoses les bones relacions que manté el Partit Popular amb l’empresari feixista José Luís Roberto, líder del partit ultra España2000, i al què l’administració valenciana li ompli les butxaques contractant els seus serveis, tant de Levantina de Seguridad com dels seus gimnasos, on va contractar cursos per a la Policia Local sabent de sobres la clara vinculació d’aquests negocis amb els objectius polítics de Roberto. De la mateixa manera, organitzacions com el Grup d’Acció Valencianista, alguns membres del qual han sigut condemnats per violència política, tenen el privilegi atorgat per l’Ajuntament de València de difondre la seua propaganda catalanòfoba i feixista als estants d’Expojove any rere any, alimentant així un discurs que fomenta l’odi i la intolerància entre els més joves, visitants habituals d’aquesta exposició anual.

Per tot això, des d’ Acció Antifeixista de València i la Coordinadora Antifeixista Intercomarcal volem manifestar la nostra més enèrgica repulsa a la convocatòria d’aquest 12 d’ Octubre que servirà una vegada més per reafirmar València com a feu de l’extrema dreta espanyola, de la mateixa manera que condemnem l’actitud dels governants per la seua manca d’interès en posar fi a la violència feixista que malauradament està a l’ordre del dia. Així, exigim una vegada més que es posen tots els mitjans per tal d’identificar els violents que impedeixen el normal desenvolupament d’una societat compromesa amb valors com la solidaritat, la convivència i el respecte, i que d’una vegada deixe de sustentar de qualsevol manera aquests grups que coarten les llibertats socials més elementals.


València, a 11 d’octubre de 2006
Mira també:
http://lavanc.com/lavanc/iphp/not1.php?id=1740

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat