Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: laboral
Per la devolució del Patrimoni Sindical
11 oct 2006
wwwpatrimoni.jpg
:: comunicat ::

JUDICI A MEMBRES DE CNT PER REIVINDICAR EL PATRIMONI SINDICAL ACUMULAT
Durant els darrers mesos, els mitjans s'han fet ressò del procés per la recuperació de la memòria històrica i la devolució del patrimoni que l'Estat va confiscar als sindicats acabada la guerra civil. El franquisme va prendre el que li era útil i va destruir la resta. Es van perdre multitud d'arxius i documentació, i es van enderrocar o van reutilitzar locals i espais que fins llavors eren patrimoni de la classe treballadora.

La mort, l'exili o la presó van arrossegar a l'oblit a totes aquelles persones que van prendre les armes i van combatre al feixisme. Posats a recordar a aquests companys i companyes que donaren la seva vida per un ideal, nosaltres exigim que se'ns retorni tot allò que ens pertany i l'Estat ens va robar.

La reclamació del patrimoni no és nova. És un procés que s'estén des de la transició fins als nostres dies i que encara no s'ha solucionat.

Una mostra de la poca voluntat de l'administració és el que va succeir amb l'edifici que es troba al carrer de Font i Monteros de Palma. Aquest immoble que acollia els antics jutjats del social està catalogat com a Patrimoni Sindical Acumulat. En obrir-se un procés de repartiment del local, la Unió General de Treballadors va ser l'únic sindicat beneficiat, juntament amb la patronal, quedant la CNT al marge. Així va ser com el poder va decidir marginar a aquest sindicat excloent-lo.

L'ús del patrimoni sindical acumulat és legítim de TOTES les organitzacions sindicals, al ser l'herència de les quotes obligatòries que el franquisme cobrava als treballadors.

En negar-se'ns la devolució de part dels locals, a pesar de la nostra sol·licitud, i al ser contínuament marginats, vàrem acordar recuperar-lo. Ocupàrem la primera planta de l'edifici i immediatament començarem la seva rehabilitació per a convertir-lo en seu del nostre sindicat.

La delegació del Govern, encapçalada en aquells moments per l'ara batlessa de Palma Catalina Cirer, ordenà el desallotjament de l'immoble diversos dies després d'haver-lo pres. Aquests fets van succeir al gener de 2001.

El 29 d'abril es va intentar ocupar l'indret de nou, amb un infructuós resultat, causat per l'arribada de la Policia Nacional. Des de llavors han passat més de cinc anys i l'edifici es troba tapiat i en situació d'abandonament.

Com a conseqüència d'aquesta injusta situació, dos companys seran processats pels delictes d'usurpació i danys, afrontant peticions de 4.500 € i una petició de l'advocat de l'Estat de 5.589 € en concepte de reparació d'una porta.

El proper dijous 19 d'octubre es celebrarà el judici contra aquests companys. Se'ls jutja per uns fets provocats pel continuat incompliment per part de l'Estat de les seves pròpies lleis i sentències judicials. I nosaltres ens preguntam: quin dany és pitjor que tenir els locals abandonats durant més de 5 anys?

No desistim en la nostra obstinació per recuperar el patrimoni. Seguim exigint la devolució del Patrimoni Sindical, Històric i Acumulat. D'igual manera exigim l'absolució dels companys encausats en aquest procés que neix de l'ús arbitrari de la llei per part de qui la instrumentalitza tenint així el poder per a condemnar i castigar al sindicalisme independent.

PER LA DEVOLUCIÓ DEL PATRIMONI SINDICAL

PER L'ABSOLUCIÓ DELS COMPANY ENCAUSATS

Dimarts 17 d'octubre. Manifestació per l'absolució dels encausats i la devolució del patrimoni sindical. 19:30 h. pl. Major de Ciutat.
Dijous 19 d'octubre. Concentració a les portes dels jutjats del penal per l'absolució dels encausats. 9:00 h. Via Alemenya nº5. Ciutat.

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more