Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Anunci :: amèrica llatina
12 Octubre: res a cel·lebrar. Documentals i debats a la Casa de la Solidaritat
10 oct 2006

Casa de la Solidaritat - 19:30H

C. Vistalegre, 15 - Raval

Cicle de Debats i Documentals "Veus, Mirades, Lluïtes"

Pasi dels documentals (+debats):

"La Pachamama es nuestra"

L'octubre de l'any 2003 es va produir un fet que a Bolívia es va anomenar la 'guerra del gas'. Els moviments socials es van alçar en contra de l'exportació del gas natural bolivià a Mèxic i Califòrnia a través d'un port xilè. L'oposició popular era deguda bàsicament a dues raons. La primera tenia relació amb els baixos impostos que aquestes empreses transnacionals pagaven a l'estat bolivià 'al voltant del 18 %, un dels més baixos del món', mentre que la segona raó era històrica: Xile va arrabassar a Bolívia les seves costes marítimes a la Guerra del Pacífic (1879). El president d'aleshores, Gonzalo Sánchez de Lozada, va desfermar una dura repressió militar per frenar la guerra del gas, i el resultat van ser 67 morts, l'enderrocament del president, la seva fuga a Washington i el posterior enjudiciament per genocidi.

"El Baile Rojo"

Per aquest nom es va conèixer l'operació d'extermini que es va portar a terme a Colòmbia contra la Unió Patriòtica, un moviment legal d'esquerra nascut el 1984 amb l'objectiu d'obrir un espai de participació i reconciliació política a la insurgència. L'experiment de pau, però, va ser violentament interromput a mata-degolla amb l'eliminació física dels militants de la UP mitjançant assassinats col·lectius, execucions extrajudicials, desaparicions forçades, judicis penals infundats, atemptats i amenaces de tota mena.

Mira també:
http://casasoli.pangea.org/actividades/2006a.html

This work is in the public domain

Comentaris

Re: 12 Octubre: res a cel·lebrar. Documentals i debats a la Casa de la Solidaritat
10 oct 2006
Porten la sessió el "Colectivo Maloka de Solidaridad con Colombia" i el "Comitè de Solidaritat amb els Pobles Indígenes"
Re: 12 Octubre: res a cel·lebrar. Documentals i debats a la Casa de la Solidaritat
10 oct 2006

Abans, a les 17:30H, Plaça Universitat

Manifestació: 12 d'Octubre - Res a Celebrar!

Sindicat Terrassa