Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió : especulació i okupació
El govern espanyol suspèn la trobada de ministres d'Habitatge a Barcelona
10 oct 2006
http://www.vilaweb.cat/www/noticia?p_idcmp=2088488

DIMARTS, 10/10/2006 - 13:52h
El govern espanyol suspèn la trobada de ministres d'Habitatge a Barcelona

Generalitat i Ajuntament diuen que la seguretat estava garantida

El ministeri espanyol de Foment ha decidit ajornar 'sine die' la trobada de ministres europeus d'Habitatge que havia de començar diumenge a Barcelona. Segons el ministeri, la suspensió és conseqüència de la reclamació en aquest sentit que ha fet la Junta de Seguretat de Catalunya, un organisme en què hi són representats la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona. Representants polítics d'ambdues institucions, però, diuen que la seguretat era garantida.

El regidor municipal de Seguretat, Ferran Julian, ha dit que no creu que la suspensió estigui 'justificada'. Jordi Portabella, segon tinent d'alcalde, tampoc creu que la decisió sigui encertada, i el portaveu del PP, Alberto Fernández Díaz, afirma que és 'inacceptable'. Per la seva banda, la consellera d'Interior, Montserrat Tura, ha dit que els Mossos d'Esquadra garantien la seguretat de la trobada i que, en tot cas, potser s'ha ajornat per no fer coincidir la cimera amb la campanya electoral.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: El govern espanyol suspèn la trobada de ministres d'Habitatge a Barcelona
10 oct 2006
Les jode k les amarguemos sus campañas electorales, con lo bien que les iba con las visitas a los mercados municipales, a los colegios, als casals d'avis,.... En fin no estropearemos la foto y nos quedaremos en casa viendo la tele como buenos ciudadanos, pagando religiosamente nuestra hipoteca.

Lástima por los de v de vivienda que se han quedado sin mani. Si Mahoma no va a la montaña......
Re: El govern espanyol suspèn la trobada de ministres d'Habitatge a Barcelona
10 oct 2006
Bueno, peor para los del Barcelona Meeting Point porque nos reservaremos para ellos.
Re: El govern espanyol suspèn la trobada de ministres d'Habitatge a Barcelona
10 oct 2006
a mi me parece fuertísimo, y tengo la sensación que las razones que se dan son una excusa barata, y que el motivo real es que igual no les apetece que v de vivienda saque 10.000 personas como mínimo a la calle y dejen a la política de vivienda socialista a la altura de sus bambas kelifinder...

porque yo ese peligro "de los radikales" no lo veo. por un lado, tengo la sensación que las FSE tienen capacidad operativa suficiente si quieren para prevenir cosas como la del jueves pasado y varios ordenes de magnitud más potentes (pruebas: cumbres mundiales, BM, etc). por otro lado yo diría que la capacidad de estas movilizaciones "al viejo estilo" ha disminuido muchos puntos en los últimos tiempos.

todo ésto se verá en el futuro, en la mani del princesa y en la convocatoria de pasado mañana.
Re: El govern espanyol suspèn la trobada de ministres d'Habitatge a Barcelona
10 oct 2006
Enhorabona a tots aquells que han fet possible aquesta victoria.

Els fa por la capacitat de convocatoria pacifica de l'Assamblea per la Vivenda Digna.

Endavant i canya, que ens tenen més por del que ens sembla
Re: El govern espanyol suspèn la trobada de ministres d'Habitatge a Barcelona
10 oct 2006
La sentada y las performances se realizarán igualmente, esta mañana se ha comenzado a hacer la gran "pegada".
¡Nos van a escuchar quieran o no!
Re: El govern espanyol suspèn la trobada de ministres d'Habitatge a Barcelona
10 oct 2006
UUUUUuuuuu!! Que miedo les damos! Anda ya con este atajo de manipuladores apoltronados en la Generalitat y el Parlamento mienten más que hablan , ahora resulta que la pseudohitleriana de la Tura dice que la seguridad estaba garantizada (evidentemente todos corridos a porrazos y pelotazos como siempre)no nos equivoquemos esto huele a chamusquina , si esperan que los movimientos sociales callemos ante las barbaridades que se cometen diariamente en esta ciudad poor que a ellos no les interesa que previamente a las elecciones el "decorado" sea el del país de las maravillas lo llevan claro -Si esperais que así no nos vamos a mover lo llevais claro, por los obreros(manis contra mercadona ,seat ectc.. , los sueños rotos (en recuerdo del cine Princesa), kontra el fascismo y la preséncia de sus secuaces el 12Oct), por los derechos de los inmigrantes, por una vivenda digna , por la lucha de clases, por un nuevo horizonte.... Barcelona entera siempre en pie de guerra vamos ahora y más que nunca a dar la cara ante sus mentiras y difamaciones .Sin violéncia kuando esta no impere y con solidaridad hasata el final. ¡
NO SÓM TAN PERILLOSOS COM ENS TEMEN NI TAN SUBMISOS COM ENS VOLEN!

Salud ánimo y revolución!!
Re: El govern espanyol suspèn la trobada de ministres d'Habitatge a Barcelona
10 oct 2006
L´excusa ha estat: motius de seguretat + possibles interferències amb la campanya electoral.

A mi em sembla que el motiu més clar per ajornar la dat de la cimera sigui com apunten més a dalt: No es poden permetre que milers de persones surtin als TN de mig món, bloquejant una cimera europea de ministres de la vivienda en plena campanya electoral catalana. No em crec que els possibles aldarulls hagin tingut res a veure ja que les proptestes de la plataforma per la vivenda digna sempre han estat festives i les FSE tenen mitjans repressors suficients per garantir l´ordre de la cimera.

La politica corrupta de la llei del sòl que es la principal via de finançament mafiós dels partits polítics (i "pelotazos" d´amiguets) quedaria amb el cul a l´aire. Milers de persones reclamant canvis radicals per millorar la construcció i obtenció d´una vivenda digna i respectuosa amb el medi ambient els hi deu de fer més por que les bombes nuclears del kim yong il.

Per tant, molta por al veure tanta gent sortint l carrer en contra de la política de la vivienda (i llei del sòl) i poca pels possibles aldarulls.

I em sembla molt bona idea fer una cassolada el dia abans de les eleccions per protestar per la classe política catalana que hem de patir i per a veure si la gent desperta una mica i veu quin sistema democràtic corrupte tenim.
Re: El govern espanyol suspèn la trobada de ministres d'Habitatge a Barcelona
10 oct 2006
jo penso que, a part del que dieu, volen crear ambiet de por. Volen desacreditar encara més els moviments socials. Volen que la gent tingui por de les mobilitzacions i crear encara més la sensació que tothom que es manifesta és una persona incívica i violenta en potencia. Així ho aconsegueixen. Què pensarà molta gent que vegi la tele o escolti la ràdio? Doncs que els "pobres" ministres no es poden reunir perquè hi ha una colla de violents perillosos pels carrers. Ah! com diuen a la ràdio, una colla de "ocupas violentos".
Re: El govern espanyol suspèn la trobada de ministres d'Habitatge a Barcelona
10 oct 2006
Molt d'acord Carme. Tanmateix tot el que s'ha exposat abans també té una lògica aplastant. Jo crec que l'intencionalitat és doble, maten dos ocells d'un tret, criminalitzar els manifestants i les manifestacions en si, que la gent agafi por de queixar-se i protestar davant les injusticies, criminalitzar encara més els okupes com a violents en potencia i de pas la campanya per la vivenda digna relacionant-a únicament en aquest moviment per dividir-lo ara que agafa molta força, i per últim, esquivar en mig d'una campanya electoral donar la cara per un dels problemes més greus que patim avui dia milions de persones i que els polítics no volin ni assumir ni posar a l'agenda, perque estan venuts a l'especulació que ens empobreix.

L'excusa utilitzada del coet del Forat de la Vergonya olora a moltes coses, excusa barata. Però a fi de comptes m'alegro que hagin suspès aquest acte i s'hagin posat nerviosets, i sobretot que les ganes de dir-los les coses a la cara no decaigui. Tenim per endavant la mani del Princesa i el fastigòs meeting Point i allà ens veurem les cares i continuarem protestant contra aquests especuladors i mentiders de merda. Perque tenim raó i ho saben.
Re: El govern espanyol suspèn la trobada de ministres d'Habitatge a Barcelona
10 oct 2006
El problema de l'habitatge no s'acaba quan s'acaben les cimeres!!
El dilluns 16 a les 17h a <M> Zona Universitària, els hi recordarem!!!
Motivos electorales del psc
10 oct 2006
Seguramente los únicos motivos del aplazamiento de la cumbre de ministros europeos de vivienda e son las próximas elecciones al parlamento de Catalunya y los intereses electorales del PSC en concreto, ya que estas son a dos semanas de la cumbre.

Han pensado que su imagen quedaría notablemente dañada tras las masivas movilizaciones y actos que se estaban organizando.

Las convocatorias por la vivienda digna deberiann mantenerse especialmente el mismo día de las elecciones 1 de noviembre.

Salud!
Sindicat Terrassa