Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: mitjans i manipulació : especulació i okupació
El Periodico torna a la càrrega contra el moviment okupa
08 oct 2006
LA POLICIA DETECTA UNS 250 VIOLENTS OCULTS DARRERE EL MOVIMENT OKUPA

• Els Mossos temen que els més radicals tornin a protagonitzar disturbis com els del Raval
• Entre els activistes hi ha estrangers i la majoria viuen al cinturó i no són veïns de Barcelona

Un manifestant protegit per un matalàs dispara un llançacoets casolà, dijous, davant del Macba. PERE BIGAS Participants en la protesta de dijous porten torxes al seu pas per la Via Laietana. PERE BIGAS


JORDI CASABELLA
BARCELONA
Els Mossos d'Esquadra, a qui competeix l'ordre públic a la ciutat de Barcelona, temen que els disturbis que dijous a la nit van protagonitzar uns 250 joves radicals al final d'una manifestació del moviment okupa al Raval tornin a repetir-se a Ciutat Vella, Sants o Gràcia, on els carrers faciliten la impunitat de les seves accions. Els grups violents antisistema que s'escuden sota l'etiqueta okupa deixaran d'actuar quan "es trenqui amb la idea, socialment molt estesa, que la seva lluita té motivacions altruistes i ideològiques" i això tingui un reflex en les lleis, va vaticinar ahir un comandament de la policia autonòmica.
"Quan se'ls comenci a veure com els delinqüents que són, la cosa començarà a canviar", va afegir. La policia no té la percepció que la utilització d'un llançacoets casolà durant la protesta de dijous, que es va fer servir en tres ocasions per disparar artefactes de pirotècnia contra els agents, sigui un salt qualitatiu en l'estratègia d'aquests grups.
El que sí que evidencia, en opinió dels comandaments consultats, és que la utilització de tàctiques policials per part d'aquest tipus d'activistes és cada vegada més freqüent. "Observin a les fotos com el que sosté el llançacoets té un escuder que manté dret un matalàs per protegir-lo. Actuen per parelles, com les forces antiavalots", fan notar. El que també corrobora la policia és que molts d'ells procedeixen del cinturó de Barcelona i que no són veïns de la ciutat.
Els Mossos no creuen que els últims aldarulls al Raval tinguin cap relació amb els que van tenir lloc al març al mateix barri, després de la desconvocatòria d'un macrobotellón. "Allò va ser més espontani. La gent no va venir preparada com aquesta vegada. Ara hi havia gent que vigilava, que contravigilava, servei d'intendència i rereguarda", expliquen fonts de la policia autonòmica. Aquesta forma d'organització va impedir, per exemple, fer més detencions, que es van reduir a dues. "La situació va obligar a dispersar els violents perquè les destrosses no augmentessin i no va permetre fixar altres objectius".

MENYS ENFRONTAMENTS
La policia no creu que els enfrontaments directes amb els okupes siguin ara més freqüents, sinó tot al contrari. "Fa cinc anys, després de cada desallotjament hi havia una bronca. Aquest any n'hem fet més de 40 i gairebé no hi ha hagut episodis violents. Els radicals són pocs i vénen d'Itàlia, o d'altres bandes, perquè aquí les lleis són molt laxes, i els surt molt barat organitzar destrosses", es lamenta un agent. "Obrir-li el cap a un policia et pot sortir per 50 euros, i si ets insolvent, gratis", denuncia.
Els Mossos preveuen que les protestes organitzades amb motiu de la celebració a la ciutat, a partir del 15 d'octubre vinent, de la Cimera de Ministres de Vivenda de la UE siguin aprofitades, al final dels actes, "pels 250 habituals dels aldarulls". "No són lluitadors antisistema, són gent sense ideologia que ha escollit una forma fàcil de vida i s'escuda en el moviment okupa", assegura un comandament.
Mira també:
http://www.elperiodico.com/default.asp?idpublicacio_PK=46&idioma=CAT&idnoticia_PK=345840&idseccio_PK=1022

This work is in the public domain

Comentaris

Re: El Periodico torna a la càrrega contra el moviment okupa
08 oct 2006
"Obrir-li el cap a un policia et pot sortir per 50 euros, i si ets insolvent, gratis"

Y todas las cabezas que vosotros habeis abierto con vuestras porras? A parte de saliros gratis decis que era necesario y manipulais para que la gente lo vea bien.

"No són lluitadors antisistema, són gent sense ideologia que ha escollit una forma fàcil de vida i s'escuda en el moviment okupa"
jajajajaja, sin idelogia?, todos estos comentarios lo decis para krear mal rollo dentro del movimiento y que nos enfrentemos entre nosotros.

"Quan se'ls comenci a veure com els delinqüents que són, la cosa començarà a canviar"
y esto ya es lo mas fuerte, al decir esto demostrais que no entendeis nada de nada, los delincuentes sois vosotros, vosotros sois los violentos y los asesinos, nosotros solo defendemos aquello que es nuestro, y que vosotros, solo por que os sale de alli, nos lo quereis quitar y destruir. Pero vosotros que os pensabais?, que os saldria todo gratis?, que ivamos a poner la otra mejilla?.

Eso si, ahora dice k son 250, la cifra ya ha aumentado, antes solo 200, pues nada, que siga para arriba.
Re: El Periodico torna a la càrrega contra el moviment okupa
08 oct 2006
A La Razón llegeixen Indymedia:

http://www.larazon.es/noticias/noti_nac10478.htm
Re: El Periodico torna a la càrrega contra el moviment okupa
08 oct 2006
uns 250?...deberian ser milers...

del estado al hombre es orden,del hombre al estado vilencia...KAÑA
Re: El Periodico torna a la càrrega contra el moviment okupa
09 oct 2006
vaig estar al camp de batalla i quan vam començar a correr vaig veure a mes de 250 "antisistema" i wem vaig alegrar xk la mala ostia k tenia la gent la van saber utilitzar.

l'acció directa es necessaria x canviar aquesta merda, i qualsevol ideologia que comporti l'anul-lacio d'aixo no sera mes k "perritos del estado"
Re: El Periodico torna a la càrrega contra el moviment okupa
09 oct 2006
ara ja no són: 200 -ni 199 ni 201-. Ara són: 250 -ni 249 ni 251-... D´ençà la marxa de l´inepte clo$ -ara ministre de "justícia, turisme i comerç"- s´han afegit 50 "radicals" més, però la policia els ha detectat i afegit a la llista dels radicals antisistema i blablablablabla...
Re: El Periodico torna a la càrrega contra el moviment okupa
09 oct 2006
Això no els fa mal, els fa mal la desobediència civil massiva:no pagar lloguers, hipoteques,consumir el mínim, autorganitzar.se...
Re: El Periodico torna a la càrrega contra el moviment okupa
09 oct 2006
s'estan preparan per a la caça de bruixes... estan preparan en terreny per a la repressio, canta com una cloïssa...
Re: El Periodico torna a la càrrega contra el moviment okupa
09 oct 2006
El PSOEriodico apunta des del seu pamflet progovernamental i en poc temps trobarem la resposta dels polítics. Quina forma de marcar un guió que de tan antic i sobat ja fa pudor, com comenta unx s'està preparant el terreny per una cacera propera. Tornen els italians salvatges i els okupes radicals a ser la font de tots els mals, ara apunten a l'area metropolitana en el seu conjunt, s'eixampla el cercle de sospitosos i dels futurs condemnables. Avís per a navegants.

La mani contra la cimera de la propera setmana ha estat posada en el punt de mira, és realment vomitiu que s'intenti fer veure que els violents són els que protesten contra l'especulació i no els que la provoquen i a sobre venen a Barcelona a donar-se copets a l'esquena per la situació insostenible que han creat en la vivenda. Com el proper meeting point de novembre. A sobre de banyuts hem de pagar el beure i veure com se'n riuen de nosaltres sense ni dret a protestar, perque clar el que volen és espantar a la gent, presentant unes manis com a violentes perque no hi vagi la gent. Es posen nerviosos, les manis per la vivenda digna, la cimera i el meeting point presenten una tardor calenteta. No volen que sortim al carrer a protestar i per això intenten acollonir al personal.

Vergonya hauria de donar-li a aquest Casabella que escriu l'article (té collons que se'n digui Casa Bella, tantdebó la tinguessim nosaltres), el carnet de periodista li hauran donat a una tòmbola. Sou mercenaris, agraits i mentiders. No sou periodistes, aquí no li passarà a ningú com a Politkóvskaya a Rússia, aquí preferiu dir amen al que us diuen que heu de dictar, i després us direu solidaris i us indignareu per la mort d'una persona que va fer precissament el que vosaltres no sereu mai capaços de fer: Tenir dignitat i denunciar els abusos de poder i les situacions insostenibles que pateix el poble. Aquí preferiu estar del costat del poder i teniu la poca vergonya de publicar directament els informes policials falsejats que us fan arribar des de les comissaries.

Periodistes així sou pitjor que terroristes, i després sortireu plorant per Politkóvskaya com hipòcrites barats i covards que mai li arribareu ni a la sola de les sabates.
Re: El Periodico torna a la càrrega contra el moviment okupa
10 oct 2006
¿Sólo por 50 euros?, ¡joder! ¿y dónde me tengo que apuntar?.

La poli no es tonta, si ve colillas es que han fumao.
Sindicat Terrassa