Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Anàlisi :: criminalització i repressió
caso De Juana Chaos y nueva doctrina
07 oct 2006
El caso de Iñaki de Juana Chaos afecta a varios derechos humanos vulnerados. Es un caso de detención arbitraria por la irregularidad de su prolongación en prisión tras haber cumplido condena y tener derecho al acceso a la libertad; es una flagrante violación del derecho a la libertad de expresión en la medida en que es acusado por la publicación de dos artículos de opinión sin ningún elemento delictivo en su contenido; es un ejemplo del funcionamiento de la justicia completamente dependiente del interés político y de la excepcionalidad de la actividad jurisdiccional;
Vista la grave situación del preso vasco Iñaki de Juana Chaos, en huelga de hambre desde el pasado 7 de agosto, hemos redactado un informe recogiendo varios aspectos relativos a su caso. De Juana se encuentra en prisión preventiva a la espera de un juicio que se celebrará el próximo 27 de octubre, por el que se solicitan 96 años de prisión. Esta petición se basa en dos artículos de opinión publicados en el diario Gara y que reproducimos en el Info. Es por ello un grave ataque a la libertad de expresión, pero el caso recoge diferentes aspectos que deben denunciarse. El preso vasco debería haber sido puesto en libertad el 25 de octubre de 2004 y dando una nueva interpretación a la ley, han vulnerado ese derecho que por ley le correspondería y no fue liberado.

En el Info recogemos este aspecto y esta nueva doctrina, que no afecta únicamente a De Juana Chaos; son ya a doce los presos que continúan en prisión si bien deberían haber sido puestos en libertad. Con la aplicación de esta nueva doctrina, tememos que esta cantidad irá en aumento.

El Info está disponible en nuestra página web y pueden acceder directamente al mismo en la dirección:
www.behatokia.info/docs/Info/dejuana/esp/ dejuanaesp.zip

Enviamos adjunto igualmente el documento en formato word.

En próximos días podrán encontrar el informe disponible en los idiomas habituales de nuestra página web: inglés, francés e italiano.

Gracias por el interés y agradecemos la difusión que del informe pudieran dar, no duden en solicitar cualquier otra información adicional respecto a este caso o respecto a otras cuestiones.
Mira també:
http://www.behatokia.info
http://www.kalera.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: caso De Juana Chaos y nueva doctrina
07 oct 2006
Esteim farts de sentir els vostres rollos! Cadascú a casa seva! Nomes veniu aquí per demanar suport mai per donar-ne.
Stop Baskitis!!
Re: caso De Juana Chaos y nueva doctrina
07 oct 2006
No es tracta de baskitis sinó de solidaritat. Ens informen de casos de repressió i vulneració de la llei. Saps la solidaritat internacionalista precisament consisteix en comprendre la lluita d'altres pobles i persones i denunciar els abusos de poder.

Ens hem de solidaritzar amb el poble basc, hem de denunciar tots els abusos de poder passin on passin i afectin a qui afectin. Qui no s'adoni que rera aquest missatge hi ha implicita una amenaça cap a totes les lluites que proposin trencament institucional. D'aquí a uns anys aquestes mateixes lleis fastigoses s'aplicaran impunement contra els llibertaris presos, els independentistes revolucionaris i fins i tot podria aplicar-se contra ecologistes radicals. El cas és que tot continuï com fins ara, perpetuar el sistema i vulnerar ells la llei abans que tu puguis anular-les.
Re: caso De Juana Chaos y nueva doctrina
07 oct 2006
Rescat podria organitzar alguna acció.
Aquest 11 de setembre als parlaments de l'MDT es va demanar solidaritat per aquest pres i si no vaig errada no s'ha fet res o si més no no ens n'hem assabentat la majoria.
Re: caso De Juana Chaos y nueva doctrina
07 oct 2006
Això es diu dignitat!!

Solidaritat de juana chaos!!!!

Per l'ido; STOP VOCAMOLLS!!!
Re: caso De Juana Chaos y nueva doctrina
07 oct 2006
1. La solidaritat amb el poble basc i la seva resistència és legitima i necessria, tal com ho és amb les mogudes que hi ha ara a Oxaca, Irak i tants d'altres llocs al Món.
2. La feina de rescat, no és aquesta, sinó la de defensar els i les preses politiques catalanes que així ho sentin, és a dir en Zigor, Diego, Laura, Lola i Juanra i en cap cas de sucursal de cap entitat antirepressiva de cap altre nació.
3 La manca d'estructures de solidaritat estable entre Els PPCC i EH, no passen per Rescat, sinó per les organitzacions politiques existents, i si cal amb el suport del moviment pro-amnistia als PPCC i qui més s´hi vulgui apuntar. Per tant si creiem que els PPCC i EH són nacions diferents cal articular la solidaritat, potser, de la mateixa manera que es fa des de les brigades de solidaritat amb Cuba, Veneçuela o col·lectius com el de suport a Xiapes. Potser la proximitat no ens fa veure la necessitat, però crec que seria interessant, doncs massa sovint la solidaritat amb EH passa més per personalismes o entitats culturals (Euskal-Etxea) que no pas com una decisió politica de les organitzacions existents.
4.Iñaki de Juana... Llibertat
Re: caso De Juana Chaos y nueva doctrina
08 oct 2006
Clar que s'ha de tenir solidaritat internacionalista ,el que passa es que nosaltres som solidaris amb ells pero ells no ho son amb nosaltres.
Jo no digui no puguin tenir rao però donar suport a gent que no t'en donarà es de tontos.

Fins als collons dels baskos i les seves histories!!
Re: caso De Juana Chaos y nueva doctrina
08 oct 2006
Juana de Chaos es un asesino, y si sale de la cárcel va a matar más gente.
Sindicato Sindicat