Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
[Mallorca] Accions contra la simbologia feixista i l'espanyolisme a Palma
07 oct 2006
La passada matinada de divendres, l'assemblea de Maulets de Ciutat realitzà un seguit d'accions a fi de denunciar la pervivència de simbols feixistes als carrers de la ciutat, alhora que també protestar per la pròxima celebració del "dia de la hispanidad".
feixina1.JPG
creu.JPG
pinta1.JPG
pinta2.JPG
pinta3.JPG
Les accions, consistiren en un seguit d'accions simbòliques a diferents simbols i monuments de la ciutat, la presència dels quals trobam vergonyosa. Durant la nit, es penjà una pancarta a la feixina amb el lema "Ni 12-O, ni simbols feixistes" alhora que es tintava de vermell la font que envolta el monument. Amb aquesta acció volem recordar de manera simbòlica de que aquest monument es troba tacat de sang.

El mateix vespre, també es realitzà tot un seguit de pintades reivindicatives a l'antic quarter de la guàrdia civil situat a la carretera de Valldemossa. Des de Maulets, volem recordar el paper de la guàrdia civil en la repressió cap al jovent i cap al nostre poble. Alhora, també volem cridar l'atenció sobre aquest quarter en desús. Creim que ja va essent hora de donar-li una utilitat per a la gent, en concret per al jovent. Un bon exemple d'ús podria ser un centre per a joves.

Aquesta jornada d'accions reivindicatives es completa amb la col·locació d'un cartell en record a les victimes del franquisme a la creu de la Seu i amb nombroses pintades arreu de la Ciutat.

A continuació adjuntam el comunicat de la jornada:

Ni 12 d'octubre ni monuments feixistes!

El jovent independentista tenim ben clar que significa "el Dia de la Hispanitat". El 12 d'octubre és una data tràgica carregada d'un simbolisme sagnant que ens recorda paraules com genocidi, assassinat, devastació, capitalisme, manipulació de la història, terrorisme institucionalitzat...

Dia a dia, les joves de Mallorca veim com l'espanyolisme sota façana democràtica es va fent de cada vegada més asfixiant als nostres carrers i a la nostra societat. L'espanyolisme més ultra, a poc a poc, va prenent posicions, auspiciat pels poders públics i per determinats sectors mediàtics. D'aquesta manera, veim com es multipliquen els esforços per espanyolitzar la nostra Illa.

Un dels fets que més ens indigna, és la pervivència de simbols feixistes arreu dels pobles i ciutats de l'Illa. Pareix mentida que, després de 30 anys de governs i ajuntaments suposadament democràtics, encara quedin simbols feixistes als nostres carrers.

Maulets trobam vergonyosa la presència d'aquests símbols. Consideram la seva presència com un desgreuge cap a totes aquelles persones que lluitaren per un futur millor, alhora que també un premi cap aquelles persones que tacaren l'Illa de sang quan es desfermà la més virulenta repressió.

Des de la nostra organització, tenim ben clar quin ha de ser el futur de tants de
monuments feixistes, com de qualsevol vestigi del feixisme: la seva desaparició. Per tant, davant la inacció dels poders públics, volem anunciar que posarem tots els nostres mitjans al nostre abast per a que això esdevingui una realitat.

Ni hispanitat, ni símbols feixistes!
El combat maulet continua!


Maulets, el jovent independentista revolucionari
Octubre. 2006
Mira també:
http://www.maulets.org
http://www.maulets.org/mallorca

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [Mallorca] Accions contra la simbologia feixista i l'espanyolisme a Palma
08 oct 2006
endavant!//*//
Re: [Mallorca] Accions contra la simbologia feixista i l'espanyolisme a Palma
08 oct 2006
Ben fet!
Sindicat Terrassa