Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: sexualitats
Acte de desgreuge a Sitges per els fets del 5 d'Octubre de 1996. Contra l'homofòbia: mai més
06 oct 2006
S'inagura un monument contra l'homofòbia al passeig marítim de Sitges.
Acte_desgreuge_Sitges.doc
Acte desgreuge Sitges.doc (673,5 KiB)
Acte de desgreuge a Sitges per els fets del 5 d'Octubre del 1996.
Contra l'homofòbia: MAI MÉS

Al any 1996 l'ajuntament de Sitges format per CiU, PP i Nou Horitzó va començar una campanya de identificacions de totes les persones homosexuals que passejaven tranquil·lament per el passeig marítim, creant una base de dades amb totes les fitxes fetes, el qual va comportar el rebuig de multitud organitzacions socials i de defensa dels drets dels homosexuals. Les mentides llençades des del ajuntament va fer augmentar la tensió al poble i a finals del estiu,joves de Sitges van apallissar a un jove cambrer fins deixar-lo en coma. Per tot això el Front d'Alliberament Gai de Catalunya (FAGC), el Col·lectiu Gai de Barcelona, el Casal Lambda, entre d'altres col·lectius varen organitzar una manifestació el dia 5 d'Octubre. La manifestació es va convocar a l'estació de tren de la vila, només sortir els manifestants es varen trobar amb una pluja d'ous, pedres i amb milers de veïns de la vila que els insultaven i increpaven, la tensió augmentava per moments arribant el moment més àlgid quan la manifestació va arribar a l'ajuntament, moment on tot i els intents d'agressió per part dels contramanifestants, es va procedir a la lectura del manifest.

10 anys després el FAGC i el CGB amb el suport del Comitè local d'Endavant OSAN, l'Assemblea de joves de Sitges (AJS) i l'Assemblea d'Unitat Popular de Sitges varen arribar a un acord per posar un monument contra l'homofòbia a un dels espigons del passeig marítim. En l'acte, amb la participació dels portaveus dels col·lectius abans esmentats i amb el batlle i regidors del consistori sitgetà, 2 joves de la vila un de l'AJS i un altre que va participar en la manifestació del 1996 varen descobrir el monument, un triangle equilàter rosa invertit amb una placa amb la inscripció “Sitges contra l'homofòbia, MAI MÉS 1996-2006�.
Després de l'acte les organitzacions en defensa de les llibertats de gais, lesbianes i transsexuals i els col·lectius de esquerra independentista sitgetans varen anar al local de La Molineta, on es va mostrar l'exposició dels fets del 4 d'Octubre de 1996 i on es va brindar per l'èxit de la jornada.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Acte de desgreuge a Sitges per els fets del 5 d'Octubre de 1996. Contra l'homofòbia: mai més
06 oct 2006
hay tanta homofobia en ste pais ke da asko!
Re: Acte de desgreuge a Sitges per els fets del 5 d'Octubre de 1996. Contra l'homofòbia: mai més
06 oct 2006
...el moviment el demostrem caminant
Sindicat Terrassa