Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Anunci :: @rtivisme
EL COAC - Delegació de l’Alt Llobregat i Cardener actua a Navarcles
06 oct 2006
navarcles1.jpg
manifestnavarcles.PDF
manifestnavarcles.PDF (46,61 KiB)
navarcles3.jpg
La passada nit del 5 d’octubre el COAC (Collage Organitzat per Anarquitectes/Anti-artistes de Catalunya, Canadà, Cambrils, Cambotja, Coruscant…) – Delegació de l’Alt Llobregat i Cardener va dur a terme una acció crítica al poble de Navarcles. (El nom del grup i el seu símbol és una subversió del nom del COAC, Col•legi Oficial d’Arquitectes de Catalunya- Delegació del Bages i Berguedà, i el símbol del Col•legi d’Aparelladors i Arquitectes Tècnics, semblant a una A encerclada).

Tot comença el dissabte 30 de setembre, en inaugurar-se una exposició de fotografies sobre patrimoni arquitectònic de Navarcles, a l’ermita de Sant Bartomeu, i premiar-se a les tres millors. L’exposició i el concurs està organitzat pel grup artístic Grupart, i finançat per l’Ajuntament de Navarcles i Caixa Manresa.

L’acció va consistir en treure les tres fotografies premiades de l’exposició, deixant en el seu lloc el manifest de l’acció, i relocalitzar-les en un edifici en obres. Aquest edifici s’està construint on fins fa no gaires mesos ja n’hi havia un. Aquesta pràctica de les immobiliàries i constructores s’ha convertit en molt freqüent a Navarcles durant els darrers mesos.

Amb aquesta acció es vol criticar i denunciar el doble joc de l’Ajuntament de Navarcles (governat per CiU) i Caixa de Manresa: en l’especulació i el creixement urbanístic del poble i en el foment del patrimoni arquitectònic. És a dir, d’una banda el destrueixen (físicament) i de l’altra promouen (en imatges).

També critica i denuncia la utilització de l’art per tal de legitimar a aquesta classe dominant. En aquest sentit Grupart ha convertit les seves pràctiques en una forma de perpetuar les relacions de poder autoritàries existents.

Per últim, en el manifest es demanava als paletes que finalitzessin el procés, per mitjà de la destrucció de les fotografies, com a símil de la destrucció del poble i el seu patrimoni arquitectònic. Tot i això, aquest matí a les 8:30 la policia local les estava retirant després de ser avisats pels paletes.

Més fotos i info a: www.berguedallibertari.org
Mira també:
http://www.berguedallibertari.org

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat