Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal : xarxa i llibertat
Tornen les Patents de software, terrorisme contra la innovació
04 oct 2006
Es reactiva la campanya en contra de les patents de software un any més, després de que el Parlament Europeu refuses una directiva que obria la pota a les patents sobre el programari. Activistes i grups d'estudiants es posen en acció i demanen als eurodiputats l'oposició a un nou intent de legitimar les patents de software a l'Unió Europea. El problema és que l'oficina de patents europees es com la SGAE, una entitat privada i arbitraria presionada per les grans empreses del sector.
patentes_software.jpg


Per a Microsoft, SAP, Siemens, Hewlett Packard, Oracle, Sun Microsystems, IBM, Cisco... les patentes son l'única arma contra el software libre. No el poden comprar en exclusiva, no el poden arruïnar i tampoc poden competir a nivell tècnic. L'única sortida que els queda es prohibir-lo directament, aconseguir les patentes per liquidar legalment el software lliure y les petites empreses i iniciatives que hi ha al darrera.

Després de successius intents per a legalitzar les patents de software a l'Unió Europea durant 6 anys en el Parlament Europeu, la burocràcia de les patents (Oficina de Patents Nacionals i bufets d'abogats especialitzats en el tema), conjuntament amb els interessos de les grans multinacionals del software, volen que s'aprovi definitivament sense control parlamentari, mitjançant una proposta de directiva anomenada E.P.L.A (European Patent Litigation Agreement) que entregaria una autonomia total i autoritat última a la Oficina Europea de Patens (EPO) per a atorgar i ratificar patents de software amb abast a tota l'Unió Europea. Les seves decisions no podrien ser revocades per cap tribunal de cap estat membre. La Oficina de Patents Europea es una entitat privada que gestiona les patents gràcies a un acord diplomàtic amb l'Unió Europea.

Més informació a:

Les grans corporacions renoven els seus advocats, els seus directius, però no canvien les seves intencions i ho converteixen en una carrera política de fons esperant que en algun moment la gent se'n cansi. Ara ens toca una altra batalleta més, la del dret a compartir, a innovar lliurament, a poder treure endavant una bona idea sense haver d'anar a petar als tribunals.

Artícle original en castellà publicat a laBuenaNoticia.com

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat