Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Judici per l'acció al Saló Estudia
03 oct 2006
La Generalitat no fa autocrítica per la presència dels Mossos d'Esquadra al Saló Estudia

El judici celebrat el matí del dia 3 d'octubre als i les estudiants que protestaren per la presència dels Mossos d'Esquadra en el Saló Estudia ha quedat vist per sentència.

El judici que s'havia de celebrar el passat 31 de juliol i que va ser suspès, s'ha celebrat finalment aquest matí del 3 d'octubre. Previ a l'inici del judici i durant la seva celebració hi ha hagut una important concentració solidària amb els i les companyes repressaliades convocada pel SEPC i per Alerta Solidària.
Les persones concentrades han animat les companyes jutjades a seguir les protestes mentre la presència de cossos policíacs com els Mossos d'Esquadra o d'altres de militars com l'Exèrcit espanyol es mantingui en el conegut Saló Estudia, la qual cosa, segons el SEPC, està en contradicció clara del concepte educatiu i l’allunya del model de formació que cal al jovent català, verídicament pública i de qualitat.

Durant el judici, la representant de la Generalitat de Catalunya, lluny de fer autocrítica pel fet que cossos d'aquesta mena no tenen cabuda en un espai destinat a centres acadèmics i educatius, ha insistit de manera contundent a exigir que els i les 8 estudiants siguin condemnades per fer complir la llei. Malgrat això, l'empresa asseguradora de l'automòbil dels Mossos d'Esquadra s'ha retirat de l'acusació, i el testimoni dels 8 agents
d'aquest cos no ha pogut esclarir com s'havien produït les detencions de bona part dels estudiants no bel•licistes. La companya acusada d'agressió a un agent del cos policíac autonòmic ha afirmat la seva presència durant l'acció a cara descoberta i, ha negat rotundament que hagués participat en cap agressió a cap agent. De fet, ha insinuat que potser la lesió de l'agent se la va produir a causa de la duresa emprada per aquest en el moment de la detenció. Finalment, l'acusació ha demanat diverses condemnes amb penes multes que podrien arribar fins als 3000 euros i escaig per danys materials i fins i tot en concepte de compensació a l'agent hipotèticament agredit.

El SEPC i Alerta Solidària insisteixen en què l'acusació no ha pogut demostrar la presència de totes les persones en l'acció i, encara més important, no ha estat capaç de justificar des d'una vessant educativa la presència dels Mossos d'Esquadra en aquest espai destinat a la difusió dels fets acadèmics i educatius. Per aquesta raó, sempre segons, les organitzacions convocants és molt possible que es mantinguin les protestes
en aquest recinte com la seva curta història ve demostrant.

Barcelona, 3 d'octubre de 2006

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Judici per l'acció al Saló Estudia
04 oct 2006
putus mossos!
Sindicat Terrassa