Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
Els estudiants rebutgen la reforma universitària de Cabrera i demanen més finançament públic.
03 oct 2006
La proposta de reforma universitària anunciada per la ministra Mercedes Cabrera sembla que a Catalunya no ha deixat satisfet a ningú. Si fa uns dies van ser els rectors de les universitats públiques els qui s'oposaven al document assenyalant que li faltava "flexibilitat", ara són els estudiants els que el rebutgen, tot i que per altres motius. "Amb la reforma l'únic que s'aconsegueix és elititzar l'ensenyament universitari", ha afirmat Adrià Castellví, portaveu del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC), la principal organització estudiantil catalana.

"El que realment ens interessa als estudiants és com quedarà el finançament universitari i l'accés als estudis, no tant si aquests seran de tres, quatre o cinc anys i si les taxes i preus continuaran augmentant com fins ara", ha explicat Castellví. "El problema és que amb aquest sistema els graus de quatre anys quedaran totalment devaluats i cada cop serà més imprescindible tenir un màster, cosa que limita les opcions dels estudiants amb menys recursos". Respecte la proposta de realitzar un primer any comú en les cinc àrees de coneixement que vol crear Cabrera, des del SEPC consideren que "això no té cap tipus de sentit. En tot cas, si hi ha un problema en el primer any d'universitat la solució estaria a la secundària, perquè si no encara tindrem menys especialització amb quatre anys".

El SEPC també reclama el traspàs de les beques a la Generalitat, per evitar que es perllongui la situació actual, en què Catalunya tot i tenir el 20% dels universitaris de l'Estat, només rep el 9% de les beques. En aquest sentit, defensen el mateix que van reclamar ahir els col·lectius Estudiants en Acció i Associació d'Estudiants Progressistes, que van desplegar una pancarta al·lusiva al tema davant la presència del ministre Solbes a la UB per fer una conferència.

Extret de: www.eldebat.cat

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Els estudiants rebutgen la reforma universitària de Cabrera i demanen més finançament públic.
04 oct 2006
Una mica perduts van, aquests d'El Debat...Ni l'acció que anomena la va fer l'AEP ni el SEPC "defensa el mateix" que Estudiants en Acció. Aquests pidolent quotes de beques i les inversions que promet l'Estatut. El SEPC en demana directament la gestió.
Vaia periodisme...
Re: Els estudiants rebutgen la reforma universitària de Cabrera i demanen més finançament públic.
04 oct 2006
Ja ho diu no això que volen la gestió a l'article.
Sindicato Sindicat