Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió : pobles i cultures vs poder i estats : sense clasificar
MANI 6 OCT "Absolució encausats dels Monjos!"
03 oct 2006
pancarta monjos.JPG
cartell.jpg
EL DIVENDRES 6 D'OCTUBRE TINDRÀ LLOC A VILAFRANCA UNA MANIFESTACIÓ I UN CONCERT SOLIDARI EN SUPORT ALS INDEPENDENTISTES ENCAUSATS PELS FETS DELS MONJOS.

La Coordinadora Antirepressiva del Penedès ha convocat per aquest divendres 6 d'octubre a les 19:30h a la plaça de la Vila de Vilafranca una manifestació antirepressiva per exigir la immediata absolució dels independentistes encausats pels fets dels Monjos sota el lema "La Guàrdia Civil tortura al Penedès. Absolució encausats dels Monjos!". Unes hores més tard, a les 22h a la Zona Esportiva es farà un concert solidari amb els grups Betagarri, Obrint Pas, Berri Txzarrak i Revolta 21. Els beneficis es destinaran a la Coordinadora Antirepressiva per costejar les despeses del judici i la campanya de suport, així com també al col·lectiu de suport a preses i presos polítics catalans RESCAT.
Encara es poden trobar entrades anticipades fins el mateix divendres fins les 19:30h a la Fornal i a l'Ateneu X per 12 euros ( a guixeta 15 euros).

Els encausats, que esperen el judici pel proper 3 de novembre,afronten penes de divuit mesos fins 2 anys i mig de presó i quantioses multes.
Els fets es remunten el 17 de juliol de 2002, amb motiu de la visita de l'exministre espanyol d'agricultura Arias Cañete a Vilafranca es va convocar una concentració a la plaça de la Vila per mostrar el rebuig a les polítiques espanyolistes, reaccionàries i autoritàries del govern espanyol.
Els concentrats, que estaven a la plaça de la Vila exercint el seu dret a manifestació, van ser rebuts per una forta dotació de la Guàrdia Civil que va intentar dissoldre la concentració amb amenaces. Finalment, els guàrdies civils i nombrosos agents secrets dels mossos d'Esquadra van dispersar a colps de porra la concentració. Els agents de la Guàrdia Civil, davant les recriminacions de la gent de la plaça, va amenaçar els concentrats amb prendre represàlies més endavant, com efectivament va passar dos dies després durant la Festa Major dels Monjos.

El divendres 19 de Juliol de 2002 es va celebrar un concert en motiu de la Festa Major dels Monjos. Durant el transcurs del concert uns 10 feixistes van provocar repetidament a una part dels assistents. Es va iniciar una breu baralla en la que hi van intervenir agents de la Policia Municipal dels Monjos, els quals es van interposar entre els dos bàndols. En aquesta situació un dels provocadors feixista va apunyalar al ventre a un noi magrebí i en va ferir un altre a la mà; tot això davant la passivitat dels agents. Davant l'estupor dels presents, la Policia Local dels Monjos va protegir la fugida dels agressors, no va avisar cap ambulància per atendre els ferits i es van encarar amb els assistents al concert.

Més tard, la Guardia Civil i la Policia Local dels Monjos, van practicar cinc detencions. Els detinguts van ser apallissats, insultats i humiliats pels agents de la Guàrdia Civil. Finalment foren traslladats a la caserna de la Guàrdia Civil de Vilafranca. Un grup de militants independentistes s'hi va desplaçar per interessar-se per l'estat de les persones detingudes i van ser rebuts amb una brutal càrrega i la detenció de dues persones més que van ser identificats com a participants de la concentració de rebuig contra el ministre espanyol Cañete del dimecres 17. Tot seguit foren apallissats i retinguts. Els van traslladar dins la caserna amb els altres cinc detinguts, on els colps, els insults i les humiliacions no van parar fins que van ser postas en llibertat el matí de dissabte 20 de juliol de 2002.

Després de quatre anys dels fets es celebrarà el judici contra els detinguts que afronten penes de presó i multes. En canvi, les seves denúncies contra la Guàrdia Civil, per tortures i per negligència al deixar escapar l'autor de l'agressió amb arma blanca, han quedat només en una pena de faltes pels agents.
Davant d'aquesta situació un ampli conjunt d'organitzacions, col·lectius i persones del Penedès, i d'arreu dels Països Catalans, no ens pensem quedar de braços plegats davant la injustícia que suposa que els nostres companys vagin a la presó i hagin de pagar grans multes per haver exercit els seus drets i recriminat a les autoritats i als cossos policials les seves accions negligents, deshonestes i antidemocràtiques. Mentre que la justícia espanyola minimitza els càrrecs contra els agents responsables de les tortures i assegura la impunitat de l'agressor que va apunyalar públicament una persona.
Per tot això, aquest divendres 6 d'octubre tornarem a sortir al carrer i continuarem realitzant mobilitzacions i accions per exigir l'absolució dels nostres companys encausats en els fets dels Monjos com l'entrada d'una moció a través de la CUP al proper Ple Municipal en què es demanarà que l'Ajuntament es posicioni en pro dels encausats i denunciï la impunitat policial.
Des de la Coordinadora Antirepressiva volem recordar també que passat juliol un jove de Sant Sadurní va ser citat a declarar a l'Audiencia Nacional espanyola per injúries a Espanya a través de la xarxa d'internet i que, després de diverses mobilitzacions, va ser absolt. Tampoc hem d'oblidar que 10 penedesencs esperen judici pel sol fet d'haver-se manifestat pel NO durant la "jornada de reflexió" en motiu del referèndum de la constitució europea. Per tant, caldrà estar atentes i atents a futures mobiltzacions.

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat