Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia
Judici per una acció exemplar a Gimenells
02 oct 2006
Judici per una acció exemplar a Gimenells

El proper 19 d’octubre a les 10 del matí, el Jutjat Penal de Lleida jutjarà l’Albert Ferré. L’IRTA i la Universitat de Barcelona l’acusen d’haver participat en la destrucció d’un camp experimental de blat transgènic de titularitat pública el 3 de juliol del 2003 a la localitat de Gimenells. Li demanen 500.000 euros d’indemnització que inclouen 12 mesos de pena-multa. L’acció de què se l’acusa va ser convocada i reivindicada per la Plataforma Transgènics Fora, hi van participar setanta persones i obeïa a l’esperit de les accions que arreu del món els éssers humans conscients estem desenvolupant contra la destrucció organitzada de l’agricultura tradicional i la seva conversió en un gran negoci a mans de les multinacionals agroalimentàries. A l’Estat espanyol, les multinacionals del menjar i l’agricultura compten amb la inestimable col•laboració de la Generalitat de Catalunya i de les universitats, que han entès perfectament aquelles frases que tots els que hi hem passat vam sentir tantes vegades i que deien que calia “lligar el món del saber amb el món de l’empresa�. Aquí el saber va dirigit a crear, per exemple, arròs que pugui resistir els plaguicides més potents o llavors que només serveixin un cop; o posats a dissenyar, llavors que eliminin les que no siguin transgèniques i esdevinguin les úniques possibles d’un aliment –que ells anomenen producte- determinat. Sona avançat però aplicat a la realitat fa retrocedir bona part de la població mundial que viu de l’agricultura a la fam i la misèria, a la dependència del mercat. L’acció de Transgènics Fora responia a la defensa de la vida davant la seva mercantilització, era el que Henry David Thoreau anomenava la transgressió necessària de la llei quan aquesta és injusta, la transgressió que s’enfronta a la injustícia malgrat costi a qui ho faci fins i tot la presó. No vull dir amb això que l’Albert sigui responsable de l’acció de Gimenells –fet que desconec-, però sí que des d’aquí, com a represaliat per ella, vull donar-li la meva total solidaritat.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Judici per una acció exemplar a Gimenells
02 oct 2006
estimats companys, cal proseguir i extendre la lluita a tot el camp!!

com sabeu, els transgènics no son l'unic perill i segurament no el més urgent d'afrontar pero resulta completament ineludible...

MAT, incineradores, 4rts cinturons i demés obra "pública" amenacen encara més el frágil entorn natural i el sotmeten a les raons de mercat malgrat la seva llibertat intrínseca.

Els cultius i investigacions transgeniques amenacen NO NOMÉS als agricultors naturals, autónoms, ecologics, "conservadors" SINO TAMBÉ les biodiversitats i els ecosistemes, així com la "selecció" i millora genética-natural dels vegetals i la seva óptima adequació al medi.
Evidentment aixó afecta l'esser humà.

Es tracta doncs d'una lluita per la llibertat de la vida i per l'ordre natural-terrestre envers la llibertat empresarial i la lógica tecnico-capitalista que amenaça l'herencia i memória genetica.

Accions com la comentada adalt son necessaries i imprescindibles pero no son les úniques possibles: cal també pressionar fortament les empreses i els governs a les seves seus, les ciutats, i els seus centres de negocis, les tendes i negocis cara al públic.

Cal també enfortir i consolidar les xarxes d'intercanvi de llavors, els bancs genétics, i les conexions interlocals de cultius naturalistes.

Tot just comença pero el temps fuig i corre en contra dels nostres interessos.

FORA TRANSGÉNICS DELS CAMPS!!

Mes imformació a Plataforma Transgénics Fora.

PD: disculpeu les faltes d'ortografia ;)
Re: Judici per una acció exemplar a Gimenells
02 oct 2006
Avançant en la lluita per un món rural viu:::
http://lafabrica.milnou.net/?template=interior&categoria=7&id_article=24
Re: Judici per una acció exemplar a Gimenells
04 oct 2006
Modificat: 03:55:15
crida_a_la_solidaritat_09_06[1].doc
crida_a_la_solidaritat_09_06[1].doc (31 KiB)
situaci__tranx_adjunt_crida_a_la_solidaritat_09_06[1].doc
situaci__tranx_adjunt_crida_a_la_solidaritat_09_06[1].doc (26,5 KiB)
fotopais.jpg
res, q adjunto el comunicat d'adhesio/solidaritat i un petit document sobre la situació dels transgenics a catalunya.
Sindicat Terrassa