Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
Avui diumenge continuen els actes per un habitatge digne
01 oct 2006
Després de la manifestació massiva de dissabte i malgrat les traves polítiques i policials, segueixen avui els actes a la plaça de Catalunya.
COMUNICAT ASSEMBLEA POPULAR PER UN HABITATGE DIGNE

Des de l’Assemblea Popular per un Habitatge Digne de Barcelona, convocant dels actes reivindicatius d’aquest cap de setmana, volem expressar la nostra satisfacció per la massiva participació de la ciutadania en la manifestació d’ahir dissabte pels carrers del centre de Barcelona. Entre 10.000 i 15.000 persones van participar d’un recorregut en el que es va denunciar, amb un to festiu però contundent, la responsabilitat d’immobiliàries, administracions públiques i entitats financeres en l’actual vulneració del dret a l’habitatge digne.

L’èxit de participació i el desenvolupament de les convocatòries ha estat possible malgrat les traves constants de les autoritats polítiques i policials, en el que interpretem com una persecució política d’una protesta legítima i massiva que cap partit pot capitalitzar ni utilitzar amb fins electoralistes. Entre els impediments, volem destacar el fet que la Direcció General de Seguretat Ciutadana va alterar el recorregut de la manifestació de manera il•legal a l’últim moment, deixant els convocants en indefensió i creant seriosos problemes per mantenir el ritme de la marxa. Destaquem també el desallotjament injustificat de l’acampada prevista per la nit del dissabte al diumenge: es tractava d’un campament simbòlic i reivindicatiu que no generava cap molèstia ni als vianants ni al trànsit. La desena de tendes que es pensava mantenir una sola nit a la plaça eren un símbol clar del motiu de la protesta: la impossibilitat d’accedir a un habitatge digne. Només la incomoditat política que genera l’expressió ciutadana massiva del malestar generat per un problema social de primer ordre pot explicar una actuació policial arbitrària com la d’ahir.

Malgrat això, avui diumenge segueixen els actes a Plaça Catalunya tal i com estava previst, que acabaran amb una assemblea popular a les 20h on es tractaran, entre d’altres, les noves convocatòries com la del 15 d’octubre, arran de la Cimera de ministres d’habitatge de la UE a Barcelona.

Assemblea popular per un habitatge digne de Barcelona


Tel. de contacte amb premsa: 610 920 253
Mira també:
http://bcn.vdevivienda.net

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat