Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
Barcelona, capital mundial de la pau i dels drets dels ciutadans. Crònica de dos fets exemplars.
01 oct 2006
Ahir mateix per exemple, a la Plaça Catalunya quan els antidisturbis estaven arrencan les tendes que reivindicaven el "dret una vivenda digne" un noi es va posar quiet de genolls, sense samarreta, d'esquena a la policia i amb les mans el cap en actitut no violenta. Al darrera seu, a 40 centímetres tota una filera de polis amb porres i escuts. ..Es van estar tots quiets mentres l'escena era filmada en desenes de càmeres fotogràfiques i això va durar uns 10 minuts. Posteriorment el noi es va anar cansant i va deixar de representar, aixecantse i retirantse una mica lluny dels antidisturbis.. Les càmeres aleshores també van deixar de fer tantes fotos i la poli va començar a "envair" el territori conquerit..

La inocent ingenuitat (o bé valor i compromís envers les causes que defensem) la va tornar a intentar repetir un altre company de manifestació. Va ser al cap d'uns 5 minuts de l'escena que he descrit fa un moment, quan tots els antidisturbis estaven imprimint un pas més accelerat per "netejar" de persones tota la plaça i hi havien moltes menys càmeres de fotos al voltant (més q res perque s'havien dispersat per por a rebre), aquest company enlloc de seguir fugint com tothom, es va posar de genolls al terra i amb les mans al clatell com en el cas anterior, en una actitut clara de RESSISTÈNCIA NOVIOLENTA (es a dir, seguint el model de Ghandi que molts pacifistes preconitzem) el primer policia que va arribar a ell, un tipus com tots els demés, és a dir, un agent musculós i molt alt, d'uns 35-40 anys, amb tota la vestimenta adient.. sense aturarse ni reflexionar o dubtar ni un segon va dirigir la seva porra amb molta força contra el tórax del pacifista; li va propinar uns 3 o 4 cops a tort i a dret, moment en el qual unes noies atrevides el van intentar agafar i retirar dels policies (..policies els quals tot i empenyarles amb els seus escuts van tenir el detall de no aporrejarles) i el noi, amb difficultats degut al dolor es va deixar emportar per elles lluny del perill.

Al cap de mitj minut més tota la plaça de Catalunya estava "neta" de gent, els únics ocupants eren els homes armats i la seva victoria estava dons, plenament consumada. Imagino que en aquell moment deurien de rebre per radio la felicitació de l'actual regidor de seguretat i movilitat ciutadana, o el del mateix alcalde Hereu, el qual fins fa poc, com tots sabem, ostentava aquest mateix càrrec.
I a continuació, van entrar a la plaça uns quants vehicles de neteja de l'ajuntament, com si volguessin fer veure que el motiu de tota la repressió i foragitació a osties dels concentrats fos unicament passar les escombres mecàniques amb comoditat per deixarla ben lluent..

Una setmana just abans, eren les festes de la Merçè (tot i que bé, avui encara no s'ha acabat pq hores d'ara estan sobrevolant per el cel de barcelona una exhibició cívica d'avions militars a velocitat ultrasònica fent un soroll increible) i el mateix alcalde Hereu (i li va bé el nom, perque no ha estat votat per ningú) es va personar allà, per presentar un concert de música country i fer un discurset on va dir coses com lo important que és la solidaritat i la cooperació i el respecte als drets humans en aquest mon... Val a dir just acabava de concloure la fira d'entitats solidaries i per tant hi havia molta gent d'aquestes entitats a la plaça i l'alcalde se les volia guanyar electoralment.. De fet, el dia anterior un membre de l'ajuntament va repartir a les entitats de la fira invitacions dobles per al concert de diumenge on es va personar l'alcalde. Curiós eh?
Bé, i curiós també el que oferien aquestes invitacions. No era un concert gratuit? Per que coll feien falta invitacions? Si, era gratuit (pagat per tots els contribuents amb tota mena de recaudacions municipals) pero l'espai on s'hi podia estar el públic estava dividit en dues parts. La primera part, la més propera al concert era un espai de seients restringit. Les entrades que ens van regalar (jo era un d'aquests que estavem en una paradeta d'una ONG i que vam rebre la invitació) eren les invitacions per asseure davant els músics; els que no tenien dret a seure tenien que estars-hi darrera d'una valla, mirant-ho de lluny. El més pintoresc va ser quan al cap d'una estona part de la gent asseguda va anar marxant (imagino que la majoria per anar a sopar) i van quedar una proporció força important de seients buits. Malgrat això, les persones que custodiaven la valla seguien sense deixar entrar a ningú sense la corresponent invitació i era per tant curiós veure tota una multitut agolpada de peu allà al darrera intentant sentir els músics i les cançons que anaven fent ...i davant seu un gran espai bastant buit i desaprofitat. Com una petita metàfora surreal també, del problema de la vivenda a bcna.

I bé; no se que més explicar ara mateix. Que continui algú altre..

Salut incívica a totes/s.
Mira també:
http://www.movimentperlapau.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Barcelona, capital mundial de la pau i dels drets dels ciutadans. Crònica de dos fets exemplars.
01 oct 2006
<<Imagino que en aquell moment deurien de rebre per radio la felicitació de l'actual regidor de seguretat i movilitat ciutadana, o el del mateix alcalde Hereu, el qual fins fa poc, com tots sabem, ostentava aquest mateix càrrec.>>

Aquests estaven sobant a aquestes hores...els importa un rave.
Re: Barcelona, capital mundial de la pau i dels drets dels ciutadans. Crònica de dos fets exemplars.
01 oct 2006
Em refereixo a l'Hereu and Company. Son una colla de desgraciats, incivics i cinics. Segurament es van esperar a les 2 i pico del matí x carregar amb total llibertat.

Una abraçada i anims! la lluita continua i no s'atura.
Re: Barcelona, capital mundial de la pau i dels drets dels ciutadans. Crònica de dos fets exemplars.
01 oct 2006
I mentres tant a la hipocrita i cega capital de la pau, els drets humans i el bla,bla,bla, se li caura la baba miran com pel cel de la ciutat desfilen els avions de guerra.
Re: Barcelona, capital mundial de la pau i dels drets dels ciutadans. Crònica de dos fets exemplars.
01 oct 2006
jo vaig marxar cap a les 23:30 i estava tot en calma...
Re: Barcelona, capital mundial de la pau i dels drets dels ciutadans. Crònica de dos fets exemplars.
01 oct 2006
els 4 liantes de sempre que no disfruten fins que aconsegeixen una carrega, l0organització d ela mani ja s en'ha desvinculat.

Per cert, per més que marxessin els mitjans no teniu cameres digitals o k??
Re: Barcelona, capital mundial de la pau i dels drets dels ciutadans. Crònica de dos fets exemplars.
01 oct 2006
4 liantes de sempre? no klar lo ke es te ke fer es ke els maderos et peguin i tu amb la teva puta actitud no violenta sortir escopetejat.
Sindicato Sindicat