Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
Mani Vivienda Digna BCN
30 set 2006
Algunas fotos de la mani de esta tarde
Vivienda Digna 007.jpg
Vivienda Digna 013.jpg
Vivienda Digna 023.jpg
Vivienda Digna 026.jpg
Vivienda Digna 027.jpg
Vivienda Digna 047.jpg
Mucha, muchisima gente y todos por libre. Ni una sola pancarta o bandera de partidos politicos.
Cosa logica,si tenemos en cuenta que todos los partidos y independientemente de la etiqueta que se pongan, en ultima instancia defienden (por su propia supervivencia) la esencia del capitalismo.
Por eso un movimiento espontaneo y de base como este todavia no pueden controlarlo.
A ver si la gente que estaba hoy en la mani l tiene presente y en las proximas elecciones vota por NADIE. Una buena forma de negarles representatividad y por tanto legitimidad.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Mani Vivienda Digna BCN
30 set 2006
"Ni una sola pancarta o bandera de partidos politicos."

Això es mentida, jo vaig veure als del PSUC viu a la mani.
Re: Mani Vivienda Digna BCN
30 set 2006
Si, hi havia 4 del PSCU viu, pero que fas...els fots a patades? per 4 com aquests no surtim al carrer? que fem company? molta crítica però que consegueixes de bó pel moviment?
Re: Mani Vivienda Digna BCN
30 set 2006
Qui critica la seva presència? El que critico es que es digui que no hi eren.
Re: Mani Vivienda Digna BCN
30 set 2006
qui hi ha darrerre d'aquesta gent que organitzen aquestes concentracions?cal que facin servir llenguatge sexista? per què ho munten de manera radial des de madrid? i el català? perque un dels seus impulsosrs milita en un partit d'obediència española?
Preten l'espanyolisme esquerranos infiltrar-se en les mobilitzaciuons pel territori?
com a mínim sospitos
Re: Mani Vivienda Digna BCN
30 set 2006
partit d'obediència espanyola? A que et refereixes?
Re: Mani Vivienda Digna BCN
30 set 2006
d sospitosos res.
es gent organitzada.
no es organitza des d madrid. es collabora amb gent de madrid q te el mateix problema.
i no solament d madrid ;)
Re: Mani Vivienda Digna BCN
30 set 2006
Jo hi he anat a la mani i quina passada!

No esperava tanta gent, la veritat!

Només critcaria el retard en l'inici i k era una manifestacio molt lenta k cada 2 per 3 anava parant!

Però l'ambient genial! Hi he anat nomes per reivindicar i ha sigut una festa!

A veure que es munta perl dia 15, quan vinguin els ministres d'habitatge de la UE a Bcn... S'hi haura d'anar!
Re: Mani Vivienda Digna BCN
30 set 2006
El problema de l'inici, del per qué es parava cada dos per tres ... és fàcil d'explicar i es que la benzina per al motor per engegar l'equip de música que portava el camió es va acavar i va ser un show trobar-n'en xD

Gràcies a tots els que vareu participar! per a la pròxima, molt més!
Re: Mani Vivienda Digna BCN
01 oct 2006
Quina gràcia em fa! Èrem un munt de partits polítics. I si no, mireu la propaganda que es va repartir. El que passa és que havíem rebut instruccions clares de no portar pancartes ni banderes nostres. És clar, quan qui ho fa és la CNT, això no és sectari...

No em fico amb aquesta decisió, senzillament que ja em sembla el màxim del surrealisme que a sobre després la no presència explícita de partits i joventuts polítiques per criticar-los.
Re: Mani Vivienda Digna BCN
01 oct 2006
La CNT no es presenta a eleccions burgueses com segurament fa "el teu partit". Per tant la presencia de banderes de la CNT (que per altre banda hi eren per la moguda de Mercadona) no altera la decissio de no portar coses de partits. La CNT no preten "caçar" vots de cara a les eleccions com fan els partits...la CNT NO es un partit ni les joventuts de cap partit per tant no passa res si onejan alguna banderola.
Re: Mani Vivienda Digna BCN
01 oct 2006
Els de la CNT estaven abans de les 18h amb la seva pancarta desplegada. A mi em sembla molt bé, però el tema dels emblemes i les banderes era x tothom. Per respecte s'hauria de complir.

Salut
Re: Mani Vivienda Digna BCN
01 oct 2006
més espanyolitzada impossible la mani
Re: Mani Vivienda Digna BCN
01 oct 2006
Per no presentar-se, em sembla que els de la CNT no es presenten ni a les eleccions sindicals.

No hi he anat, però si hi hagués anat, m'hauria semblat ridícul veure banderoles d'algun dels partits que governen en diferents administracions de Barna i rodalies, que són les que estan, entre d'altres agents, al darrere de l'especulació que s'està practicant al territori. I no és parlar per parlar: es poden comentar casos concrets de Barcelona, Esplugues, El Prat, Cornellà, Sant Boi...
Re: Mani Vivienda Digna BCN
01 oct 2006
La CNT feia la seva mani per un atre tema... que ja feia molt temps que estava convocada. Per tant no manipuleu la situació que als polítics "cacçavots" se us veu el "plumeru" d'una hora lluny...
En lloc de fer el ploramiques podrieu fer algú util que per cert NO HO FEU ALS AJUNTAMENTS ON JA ESTEU, COLLA DE HIPÓCRITES.
A mi em va semblar genial que coincidissin ambes convocatories perqué trobo que cap restava res a l'altre i a sobre trobo que eren complementaries.
Ojalá més col.lectius socials estiguessin protestant al carrer.
Re: Mani Vivienda Digna BCN
01 oct 2006
la cnt, estava fent, UNA ALTRA MANI: LA DE MERCADONA
i no la de la vivenda digna.
el que passa es que es va decidir afegirse darrera de la manifestacio de la vivenda fins a portal de l'angel. alli es va anar fins a sant jaume on es va coincidir tambe amb la mani de la vivenda.
AQUEST ES EL MOTIU PEL QUAL HI HAVIA BANDERES DE LA CNT.
Re: Mani Vivienda Digna BCN
01 oct 2006
Banderitas, banderitas...... dime cual es más bonita. En fin. ¿Cómo conseguir una vivienda, o sea, una vida digna? ¿Cómo la inmensa mayoría de la población podrá conseguir dicha vida y vivienda dignas? ¿Cómo va a dejar el Capitalismo Opresor y Genocida Mundial lograr estos objetivos para la inmensa mayoría de la población, que a día de hoy vivimos como parias y esclavos? Yo, sinceramente, creo que ese Capitalismo no va a permitir tales avances sociales; nunca en la Historia lo ha permitido. ¿Para qué existen los Ejércitos? ¿Para qué los Estados (o sea, los ricos, poderosos y explotadores) se "gastan" tanto en tener esos arsenales de armas y militares metidos en los cuarteles? ¿Acaso dudarían en usar esas armas y militares? Revisemos un par de segundos la Historia y veremos que siempre han habido guerras para impedir lo que ahora se pretende: UNA VIDA Y VIVIENDA DIGNAS PARA LA INMENSA MAYOR�A DE LA POBLACIÓN. ¿Cómo, pues, conseguir estas pretensiones sociales? ¿Es esto una Democracia? En fin. Yo creo que la formación de las personas es lo que podrá cambiar este mundo; la solidaridad, el respeto, el apoyo, desterrando la avaricia, la violencia, etc. Creo sinceramente que este es el único camino posible. Por eso se hacen estas manifestaciones, también de denuncia. Los que manejan todo este Capitalismo son insensibles, de nada sirve ir a su puerta a leer un escrito; no van a modificar su mal comportamiento. Las personas, con nuestro cerebro e inteligencia, tenemos el poder absoluto, lo que pasa es que nos lo han arrebatado, en nombre de esos que nos "representan"; no nos hacen falta para nada esos "representantes", pero para nada. Eso es lo que hay que inculcar a las personas, que el poder es nuestro. Ya lo dijo José Saramago y lo secundo: el poder es nuestro, usémoslo. Dejemos que los explotadores y violentos se pudran ellos mismos.
Salud a todos los libertarios y pacifistas.
Re: Mani Vivienda Digna BCN
02 oct 2006
Ni els propis organtizadors i ja no dir la inmensa majoria de al gent de la mani no han entès perquè es manifesten, per un habitatge digne i prou? No han anatlizar pq tenen problemes d'habitatge o això ja és anar massa enllà??
Molt camió i músiqueta però de què cal fer per tenir habitatge res de res. I això és diu revolució!!
I ja que estem en el comentari, si us plau, no sigueu tant espanyolazos que fotia vergonya. Què carai hi fot una pancarta biligüe i amb el castellà de 1a llengua? Sembla mentida que sigueu tant d'esquerres i encara no sigueu capaços d'utilitzar una llengua i una cultura que els estats capitalistes espanyols i francès estan perseguint i oprimint.
Re: Mani Vivienda Digna BCN
02 oct 2006
havent estat a la manifestació, només puc dir que he passat tanta vergonya que uns quants hem decidit marxar d'allí. sense objectius clars, sense contingut, amb els de sempre jugant a fer el revolucionari, tot en espanyol.... bah!
Re: Mani Vivienda Digna BCN
02 oct 2006
Per que no poden participar-hi partits? Quan arribi al poder fare que el problema de l'habitatge s'acabi.
Re: Mani Vivienda Digna BCN
02 oct 2006
a veure vale ya no?

- la mani ha anat bé, però podria haver anat millor. 10.000 persones estan bé, estan molt bé, ja els hi agradaria a ICV o a ERC treure aquesta gentada al carrer, però l'objectiu són més. no pel calorcito de las masas, ni per superar als partits de l'esquerra ecopija, sinó per pressionar per aconseguir els nostres objectius: modificacions polítiques profundes estructurals que facilitin l'accés a l'habitatge al 80% de la població que ens estem quedant absolutament fora.

- els sectors més ideologitzats no acaben d'estar del tot d'acord, voldrien més, etc etc. buenu, a banda que la mani és irreprotxable en el sentit ortodoxe del terme (la gent fotuda pel tema que s'organitza per la qüestió), les formes no acaben d'agradar a uns quants. és una objecció legítima, però crec que ens hauriem de preocupar quan no vinguin des dels sectors "habituals" sinó quan es queixi el públic "normal" assistent.

perquè les formes actuals d'aquesta mena de manis poden no agradar a alguns, però les alternatives que es proposen implícitament o explícitament són pitjors... a buen entendedor...

- hi ha gent que voldria manis amb més contingut polític, a banda de les formes, com (semblaria) que han deixat entreveure la gent que ha convocat la mani en record del Princesa. doncs buenu, allà cadascú, però estem parlant de convocatòries diferents per convocants diferents i amb objectius diferents. i possiblement amb públic diferent. aquí no es tracta tant de judicis de valor polítics ("a és millor que b") sinó de triar, cadascú fa les seves eleccions.

jo personalment això sí, em trobo molt més còmode amb les formes, els continguts, els convocants i les reivindicacions de les manis de l'assemblea popular per una vivenda digna.

- lo de les banderetes no deixa de ser una qüestió anecdòtica. fa ràbia que gent que forma part d'un partit que forma part d'una coalició que forma part (ha format part) d'un govern tripartit que s'ha tocat els collons miserablement amb el tema de la vivenda passeji les seves banderes com si fossin dels nostres. però no deixa de ser anecdòtic, són un grup de gent minúscul i no té més importància. lo de la cnt tres quarts. sembla ser que ha estat casual la trobada amb la resta de la mani, i aquí hi hauria l'atenuant molt atenuant que resulta que el conflicte de Mercadona (millor o pitjor gestionat) és un peazo de conflicte on s'ha arribat fins i tot a apallisar vaguistes, per tant benefici del dubte :) però que no s'acostumin.

i les verdures molen :) com deia el pare mundina.
Re: Mani Vivienda Digna BCN
02 oct 2006
Com que no se'acostumin els de la cnt?
Qui collons et penses tu que ets per dir qui pot anar a una mani per protestar contra l'especulacio inmobiliaria i qui no pot anar? Hi si poden anar amb banderetes o sense? Gilipolles!Criticar l'hipocresia dels que venen d'un partit que ha estat al poder(o ha format part)i no han fet res es una cosa i no deixar que la gent porti les pancartes que vulgui i les banderetes que vulgui es de tarugo.Afortunadament la gent fara el que li doni la gana i no s'adecuara al guio preestablert, que pel que es veu han dissenyat, juntament amb una imatge corporativa moderneta i cohesionada, posmoderna i excloent.La gent no es un element de les vostres performances.
El tema de la vivenda ens afecta a tots i cadascu es pot manifestar amb la seva idiosincracia, faltaria mes.
Re: Mani Vivienda Digna BCN
02 oct 2006
es clar que podeu venir, però amb les banderes? passant absolutament dels acords presos pels organitzadors de la mani sobre aquesta qüestió?

si la gent anes a les manis de la CNT incomplint els acords de la CNT sobre les seves manis com us ho prendríeu? a tu t'agradaria que jo anes amb les banderes X de l'organització Y a una mani organitzada per vosaltres? pregunto eh

o potser com que ets tant comprensiu i democràtic i entens que "cadascú es pot manifestar amb la seva idiosincràsia" no ens diràs res?

jo el que vinc a dir és els de la CNT s'han saltat els acords, ara bé pot ser que hagi estat casual (coincidència fortuita de convocatòries) o bé, fins i tot si ha estat conscient la gent de mercadona ho està passant malament i per tant traguem.

però maco, aquí em sembla que els excloents no són precisament els organitzadors de la mani, no és per res. i si prefereixes la imatge corporativa de la CNT doncs tu mateix :)
Re: Mani Vivienda Digna BCN
02 oct 2006
Si és coherent amb el tema de la mani no crec que et diguin res. Al contrari suposo que s'alegraran de que sels afegexin altres col.lectius a la lluita. La CNT pel que jo veig no cuida tant els detalls artístics de les manis i la part estètica com els organitzadors d'aquesta mani.Ja se sap: el trabajo embrutece al individuo.
Re: Mani Vivienda Digna BCN
19 oct 2006
Vaig apropar-me al Palau de Congressos per fer unes fotos de la Seguda per un habitatge digna davant de la anul·lada reunio de ministres del 16 d'octubre.
Sindicat Terrassa